Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Yaz Kampları 2024

Yurtdışı Yaz Kampları 2024

Özellikle ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirebileceği alternatif hiç şüphesiz paha biçilemez bir deneyim sahibi olabileceği yurt dışı yaz kampları..

Yurtdışı yaz kampları genel olarak 07-17 yaş aralığındaki öğrencilerin katılabileceği belirli organizasyonlar veya liseler tarafından, Haziran sonu – Ağustos ortasına kadar sürecek şekilde düzenlenen programlardır. Ülkeye göre değişmekle birlikte 18-24 yaş aralığındaki öğrencilerin katılım gösterebileceği yaz okulu programlarına da yer verilmektedir.

Dünyanın her yerinden öğrencilerin akın ettiği, yaz dönemlerinin bir kısmını yeni kültürler keşfetmek, tercih ettiği ülkenin yaşam şartlarını deneyimlemek ve pratik yapmak için gelen onlarca öğrenciyle birlikte geçirmek ve sen de bu yazını unutulmaz hale getirmek istemez misin?

İşte yurtdışı yaz kampları yukarıdaki tüm bu saydıklarımızı yaz döneminde doyasıya yaşayabileceğiniz, eğlenirken öğrenip aynı zamanda tek başınıza neler yapabileceğinizi de erken yaşta keşfetme imkânı bulabileceğiniz bir fırsat.

İngiltere’den, Almanya’ya, Fransa’dan, İspanya’ya, İtalya’dan, İsviçre’ye hatta Amerika’ya yaş grubunuza göre sunulan, size uygun olabilecek eğitim programlarından birini tercih edebilirsiniz.

İster başlangıç seviyesinde olun isterseniz de ileri seviye size uygun olabilecek mutlaka bir yaz kampı programı bulacaksınız.

Yurtdışı yaz okulları denildiğinde aklımıza en popüler destinasyonlardan biri olan ve dünyanın ortak dili diyebileceğimiz İngilizcenin konuşulduğu ülkelerden en birincisi İngiltere gelmektedir.

yurtdisi-yaz-kamplari-2024-wellington-college

İngiltere Yaz Kampları 2024

Genel İngilizce ve yoğun İngilizce programlarına katılım gösterebileceğiniz gibi genel İngilizce programlarına ek ya da tamamen profesyonel olarak sanat, spor, üniversite hazırlık gibi akademik alanlarda uzman eğitimciler tarafından sunulan yaz okulu programlarıyla geniş yelpazede size uygun birçok opsiyon bulabilirsiniz.

Aşağıda standart İngiltere yaz kampı sunan okullardan bazılarını inceleyebilirsiniz.


yurtdisi-yaz-kamplari-2024-oxford-universitesi

Genel ve yoğun İngilizce programları daha geniş yaş aralığına sahip olsa da IELTS Hazırlık, mimarlık, mühendislik, hukuk, tıp, performans sanatları, işletme, yönetim gibi akademik programlar için okula göre değişebilmekle birlikte 15 yaş sınırı bulunmaktadır. Bu yaz okulu programlarında ayrıca minimum B1 İngilizce alt yapısı da aranmaktadır.

Yazının devamında akademik eğitim sunan yaz kamplarına bazı alternatifleri inceleyebilirsiniz.


yurtdisi-yaz-kamplari-2024-box-hill-school

Sanat ve spor içerikli yaz kampları sunan popüler okullardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.


Tüm İngiltere yaz okulu programlarımız için bu linki tıklayabilirsiniz.

yurtdisi-yaz-kamplari-2024-humboldt-lindenberg

Almanya Yaz Kampları 2024

Yurtdışı yaz kampları söz konusu olduğunda popüler bir diğer destinasyon ise Almanya. Alman liselerinde eğitim alan, ikinci dil olarak Almanca eğitimi alan öğrenciler tatillerinin en az 2 haftasını Almanya’da bir yaz kampına katılarak hem Alman kültürünü deneyimleme hem de Almanca pratik yaparken eğlenme imkânı sunması açısından öğrencilere fırsatlar sunmaktadır.

Lise kampüslerinde veya gençlik merkezlerinde sunulan Almanca yaz kampı en popüler okullara yazının devamında göz atabilirsiniz.


Tüm Almanya Yaz Okulu programları için bu linki tıklayabilirsiniz.

yurtdisi-yaz-kamplari-2024-institut-le-rosey

Avrupa ve Amerika Yaz Kampları 2024

Avrupa ülkelerinden sıklıkla tercih edilen destinasyonlardan İrlanda, Fransa, İspanya ve İtalya arasından derlediğimiz yaz okullarımıza da aşağıda göz atabilirsiniz.


Yaz okulu programları genellikle yatılı olmakla birlikte programın organize edildiği lisenin, üniversitenin veya gençlik merkezinin sunduğu yurtlarda verilmektedir.

Nadir olsa da aile yanında konaklama imkânı sunan yaz okulu programları da mevcuttur.

Ayrıca Day School olarak geçen 9 yaşın altında kalan öğrencilerin ailelerinin tercih edebileceği ve family program olarak geçen ailelerin çocuklarıyla birlikte hem ders alıp hem aktivitelere katılabileceği yaz programlarına da yer verilmektedir.

Yurtdışı yaz okullarıyla ilgili daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışı Yaz Okulu Ücretleri 2024

Yurtdışı yaz okulu programları genel olarak paket program olarak sunulduğundan eğitim ücreti, konaklama, aktivite ve geziler dahil şekilde ücretlendirilmektedir. Vize ücreti ve uçak biletleri paket ücretlere dahil değildir.

Sigorta ve Havalimanı transferi ise yaz kampı düzenlenen okula göre değişmektedir. Bazı okullar bu ücretleri paket ücrete dahil ederken kimi okullar ekstra ücret dahilinde öğrencilere bu olanakları sağlama imkân sunmaktadır.

Yurtdışı yaz okulu ücretleri sunulan programlarına göre değişiklik göstermektedir. Genel ve standart İngilizce programlarıyla kıyaslandığında akademik yaz okulu programlarının daha maliyetli olduğunu söyleyebiliriz.

Ders saatleri ve hafta bazında fiyatlar değişiklik göstereceğinden ilgilendiğiniz okul ve ülke özelinde incelemeniz çok daha sağlıklı olacaktır. Bunun için yurtdışı yaz okulları sayfamızı ziyaret edebilir ve ilgilendiğiniz yaz okulu doğrultusunda bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz

Yurtdışı Yaz Okulu Eğitim Süreleri

Yurtdışı yaz okulu program süreleri yaz kampını düzenleyen okullar tarafından sunulan program içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Tercih edilecek genel ve yoğun programlar min 2 haftadan başlamakta ve 5 hafta ve üzerine çıkabilmektedir. Ancak akademik olarak adlandırılan programlar genellikle 2-3-4 hafta olacak şekilde düzenlenmektedir. 

Öğrencinin yaşına ve yurtdışında bir eğitim sürecine kendini ne kadar hazır hissettiğiyle de doğru orantılı olarak sürelerin belirlenmesi gerektiğinden süreler bu bağlamda değerlendirilmelidir.

Yurtdışı yaz okulu planınız varsa ve tam olarak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca veya İtalyanca hangi ülkede yaşamı deneyimlemek, o ülkenin öğrencilerinin eğitim aldığı okullarda kısa da olsa bir eğitim süreci geçirmek ve çok kültürlü bir ortamda yeni arkadaşlıklar kurmak istediğinize karar verin sonrasına sizin beklentileriniz doğrultusunda birlikte karar verelim. 

Sorularınız için dilerseniz bilgi istek formu doldurabilir, buradan bizi arayabilir veya randevu alarak doğrudan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED