Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri

Dünyanın En İyi 5 Öğrenci Şehri

Hem güzel hem öğrenci bütçesine uygun hem de öğrenci nüfusunun oldukça yoğun olduğu yerler genel olarak en güzel öğrenci şehirleri olarak seçiliyor. Tüm bunlara ek olarak bünyesinde barındırdığı eğitim kurumlarının kalitesi de öğrencilerin şehir tercihinde oldukça büyük bir rol oynuyor. Türkiye'nin en iyi öğrenci şehri denilince akla ilk gelen yer Eskişehir oluyor. Peki dünyanın en iyi öğrenci şehirleri nereler, hangi ülkelerde bulunmaktalar? 

1. Montreal, Kanada

montreal-kanada

QS Best Student Cities Rankings, 2017’de dünyanın en iyi öğrenci şehri olan Montreal, Kanada’nın güneybatısında yer alıyor. Etkinliklerin asla tükenmediği şehirde, dünyanın en iyi üniversitelerinden bazıları da mevcut. Bunlara McGill University ve Univerite de Montreal örnek verilebilir. Ülkede büyük oranda İngilizce konuşulduğu gibi Fransızca konuşan yadsınamayacak sayıda bir kesim de mevcut. Kültürel çeşitliliğe saygı ile bakılan Montreal’de bulunan birçok dil okuluna dünyanın çeşitli noktalarından her yıl binlerce uluslararası öğrenci geliyor. Bu da öğrenci şehri olarak görülen Montreal’in daha da kalabalık bir öğrenci nüfusuna sahip olmasına sebep oluyor. 

Önerebileceğimiz makale; Kanada'nın en iyi 5 öğrenci şehri

2. Paris, Fransa

paris-fransa

Paris, dünyanın en güzel şehirlerinden olduğu gibi dünyanın en iyi öğrenci şehirlerinden de biridir. QS Best Student Cities Rankings, 2017’de dünyanın en iyi öğrenci şehirleri sıralamasında 2. olan Paris, aynı zamanda Fransa’nın başkentidir. Kültürel, sanatsal ve tarihi yönü çok zengin olan Paris, öğrencilerin ilgisini tüm bu özelliklerinin yanı sıra; kaliteli üniversite, dil okulları ve eğitim sürecinin bitiminde sunulan iş olanaklarının yüksek oluşu ile çekmektedir. Ayrıca, Londra gibi büyük olan şehirlere oranla Paris biraz daha öğrenci bütçesine uygun bir yerdir.

3. Londra, İngiltere

londra-ingiltere

İngiltere’nin güzel başkenti Londra ekonomik anlamda öğrenci bütçesini zorlasa da hem yerel hem uluslararası öğrenciler tarafından en çok tercih edilen öğrenci şehirleri arasında yerini alıyor. Dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra Londra’da dikkatleri çekecek kalitede bulunan pek çok dil okulu bulunuyor. Bu dil okullarına gelen öğrenciler ve Londra’da bulunan University College London (UCL) gibi dünyanın en iyi üniversitelerindeki öğrenciler ile kalabalık bir öğrenci nüfusuna sahip Londra, QS Best Student Cities Rankings, 2017’de dünyanın en iyi öğrenci şehri sıralamasında 3. sırada yer alıyor. Londra ayrıca dünyanın en çok tercih edilen yurtdışı eğitim lokasyonlarından biridir.

4. Melbourne, Avustralya

melbourne-avvustralya

Melbourne, 300 bine yakın öğrenci nüfusu ile dünyanın en iyi öğrenci şehirlerinden biridir. İçinde barındırdığı 8 üniversitesi ve kaliteli birçok dil okulu ile dünyanın birçok noktasından katılım göstermekte olan uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. Dinamik kültürü, sportif ve sanatsal faaliyetleri ile öğrencileri kendine çeken şehir, ekonomik anlamda da öğrenci bütçesine uygun bir yerdir. QS Best Student Cities Rankings, 2017’de dünya sıralamasındaki yeri 5’tir. 

5. Berlin, Almanya

berlin-almanya

Berlin, dünyanın en iyi öğrenci şehirlerinden biridir. QS Best Student Cities Rankings, 2017’de dünyadaki sıralaması 6 olan bu güzel Almanya şehri, Avrupa’nın ekonomik ve finans merkezi olarak adlandırılabilmektedir. Humboldt – Universitat zu Berlin gibi dünyanın en kaliteli kurumlarının yer alması öğrenci nüfusunu arttırmakta, şehri öğrenciler için çok daha çekici bir yer haline getirmektedir. Berlin, ayrıca içinde barındırdığı pek çok dil okulu ile de öğrencilerin dikkatini üzerine çekmektedir. 

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED