Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

ABD F1 Öğrenci Vizesi

ABD F1 Vizesi Nedir? F1 Başvuruları Nasıl Yapılır?

Amerika’da lise, üniversite gibi akademik veya dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin alması gereken ve en çok başvurulan vize türüdür. Amerika Öğrenci Vizesi, Amerika'daki bir eğitim kurumunda tam zamanlı ders programlarına devam edecek öğrenciler için geçerlidir. Bu tam zamanlı eğitim okuldan okula değişiklik gösterebilir fakat genel olarak üniversite eğitimi için haftalık minimum 15 kredilik dersine ve dil kursu eğitimi için ise haftalık minimum 18 saatlik dil dersine karşılık gelmektedir.

F1 vizesi başvurusu yapmak için vize başvuru dosyanızda yer alması gereken en önemli belge I-20 belgesidir. Bu belge Amerika’da eğitim almak için kayıt yaptırdığınız kurumdan eğitim danışmanlığı aldığınız kurumuna gönderilir. Bu belge Amerika’da eğitim alacağınızı ve ülkeye giriş yapabileceğinizi doğrulayan bir belgedir. Belgede size ait N00 ile başlayan SEVIS numarası bulunur. SEVIS numarasına ek olarak sizin bilgileriniz, kurumun ve kayıt olduğunuz eğitim programının adı, adresler yer alır. I-20 belgeniz olmadan öğrenci vizesi başvurusunda bulunamazsınız.

ABD Konsolosluğunun sitesinde başvuru formunuzu doldurduktan sonra size verilen numara ile yine internet üzerinden Visa TR'den kendinize bir hesap açarak vize randevunuzu almanız gerekir.Bu aşamada sizden vize ücretini kredi kartı ile online ödemeniz istenecektir. Başvuru sürecinde yapacağınız diğer ödeme SEVIS ücreti olarak geçer. Açılımı Student and Exchange Visitor Information System olan SEVIS, Amerika’da eğitim alan uluslararası öğrencilerin hangi okullarda öğrenci olduklarını takip etme ve kontrol amaçlı kullanılan bir bilgisayar sistemidir. Sizden web sitesinden SEVIS kaydınızı yapmanız SEVIS ücretinizi ödemeniz beklenmektedir. Vize başvuru dosyanıza SEVIS ve Öğrenci Vizesi ücretinizi ödediğinize dair banka dekontlarını eklemeniz gerekmektedir.

Amerika öğrenci vizesi başvuru formunda sizden diğer ülkelerden farklı olarak referans istenmektedir. Size referans olarak 2 kişinin adı - soyadı iletişim bilgilerini paylaşmanız gerekecektir.

Turistik ve diğer başka vizelerle Amerika’da bulunan bir çok insan vizelerini çeşitli eğitim kurumlarına başvurarak F1 Öğrenci Vize’sine dönüştürmek için başvurularda bulunur. Eğitim kurumlarından alınan I-20 ile gerçekleştirilen bu başvurular her ne kadar mümkün olsa da F1 vizesi alınmasını garanti etmez ve bu değerlendirme süreci neredeyse 6 ay sürmektedir. Ayrıca konsolosluk yetkilileri tarafından bu süre içerisinde Amerika’dan ayrılmamanız gerektiğine dair bir uyarı da alabilirsiniz. Başka bir dezavantaj olarak da vizenizi değiştirmek için uğraşmanız kayıtlara alındığından ilerideki yapacağınız Amerika vize başvuruları da bir ölçüde tehlikeye girebilir diyebiliriz. F1 vizesi almak için Türkiye’ye dönüp tekrar vize başvurusunda bulunmanızı tavsiye ederiz.

ABD F1 Vizesinin Geçerlilik Süresi

F1 Vizesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Yalnız alacağınız vize türü bu süre boyunca girip çıkma hakkı vermemektedir. Eğer eğitiminiz sürüyorsa ve ülke dışına çıkacaksanız 60 gün içerisinde geçerli I-20 belgeniz ülke tekrar Amerika’ya giriş yapabilirsiniz. Vize başvurusunda bulunan öğrencilere 6 ay veya 1 yıl geçerliliği olan vizeler de verilebilmektedir. Size bu vizelerden biri verildiyse, vizeniz bittikten sonra Amerika’da eğitiminize devam edecekseniz okul görevliniz ile görüşüp I-20’nizi uzatarak bu ülkede kalmaya devam edebilirsiniz. Çok önemli bir nokta olarak; bu şekilde öğrenci vizenizi uzatırsanız ve ülkeyi terkedersiniz, geri dönüp eğitiminize devam etmek için tekrar vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir.

F1 Vizesi yani Amerika Öğrenci Vizesi’ne sahip öğrenciler, ülkeye giriş yapmaya ve Amerika'da kayıtlı oldukları eğitim programları boyunca Amerika’da kalmaya hak kazanırlar. Yalnız dikkat edilmesi gerek bir nokta bulunur. Vize onayınızı almanız, hemen Amerika’ya giriş yapabileceğiniz anlamına gelmez.Sadece eğitiminizin başlayacağı tarihten en erken 30 gün önce Amerika’ya gidebilirsiniz.

Diğer prosedürlere ek olarak Amerika’ya giriş – çıkışlarınızın kontrol ve kayıt edildiği I-94 formu bulunmaktadır.2013 yılına kadar uçaklarda el ile doldurulan bu form 2013 yılından itibaren online olarak bu adres üzerinden doldurulmaktadır. Amerika’ya yasal olarak geliş - gidiş kaydınızın tutulduğu bu formda adınız-soyadınız, pasaport numaranız, vize türünüz ve giriş-çıkış tarihleriniz yer alır. Amerika’ya giriş yaptığınız anda hava alanındaki gümrük memurları vizeniz ile birlikte eğitiminizle alakalı diğer belgeleri de görmek isteyecektir. Bu yüzden I-20 ve SEVIS belgelerinizi, okul faturanızı Amerika’ya uçuş anında yanınıza almanız gerekmektedir. Memur bu evrakları inceleyerek belgelerdeki numaraların uyuşup uyuşmadığını kontrol etmek isteyecektir. Eğitiminiz bittikten sonra F1 vizeniz ile ABD’de 60 güne kadar kalabilmeniz mümkündür.

Amerika’da eğitim veren istediğiniz okullar, programları, haftalık ders saatleri, kayıt işlemleri ve vize başvurunuz için gerekli evraklar ile danışmanlık almak vize başvuru sürecinizin sağlıklı ilerlemesini sağlayacaktır. İlgilendiğiniz okul ve eğitim programı hakkında ücretsiz bilgi ve destek almak için yurtdışı eğitim sektöründe öncü firmamızın Eğitim Danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konumuz; Amerika'nın en iyi 5 öğrenci şehri

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED