Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'nin En İyi IB Liseleri

İngiltere'de IB Diploması Sunan En İyi Liseler

Çocuğunuzun IB Diplomasına sahip olarak hayata bir adım önde başlayıp, dünyanın en iyi üniversitelerinde sınavsız üniversite okumanın ayrıcalığını elde edebileceğini biliyor muydunuz?

Eğitimde lider olan İngiltere’de IB diploma (Uluslararası Bakalorya) imkânı sunan köklü kurumlardan birinde lise okumanın ayrıcalığını yakalayın!

En son teknolojiye sahip tesisleri, ders dışı sosyal faaliyetleri ve nitelikli eğitmenleri ile İngiliz yatılı liseleri dünyanın en saygın ve prestijli okulları arasındadır. Çocuğunuz bu liselerden birinden mezun olarak en iyi üniversiteler de okuyabilmenin yanı sıra, uluslararası öğrencilerle çevrili eğitim ortamında sadece İngiltere’de yaşamı deneyimlemekle kalmaz, İngiliz kültürünü de yakından tanıyıp, sosyal becerilerini büyük ölçüde geliştirme imkânını elde eder.

140’tan fazla ülkede tanınan IB diploması lise eğitiminin son 2 yılı sunulmaktadır. Çocuğunuzun Amerika, Kanada, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda vb. gibi ülkelerde birçok ayrıcalık sunan IB diplomasını size en yakın ülkelerden biri olan İngiltere’de alsın istemez misiniz? Böylece henüz lise çağındayken mesafe olarak birbirinizden çok uzakta olmazsınız.

2023 Eylül başvuruları devam eden İngiltere’nin en prestijli IB okullarına, IB diplomasının ayrıcalıklarına ve IB diplomayı kabul eden üniversitelere yazımızın devamında sizlerle paylaşıyoruz.

İngiltere’nin En Popüler IB Okulları

İngiltere’de yaklaşık 500 kadar yatılı lise (boarding school) bulunmaktadır. Bu liselerden birçoğu öğrencilerine A-Level diploması sunmaktadır. A-Level diploması haricinde İngiltere dâhil dünyanın birçok ülkesinde tanınan ve prestijli üniversitelerin kapısını aralayan IB (Uluslararası Bakalorya) diplomasına da sahip olabilirsiniz. Ayrıca sahip olacağınız IB lise diploması ile birçok üniversiteye sınavsız giriş hakkınız olacaktır. İngiltere’nin en IB Liselerini aşağıda bulabilirsiniz.


IB Diplomanın Ayrıcalıkları

IB diploma programı öğrencilerin eleştirel düşünme ve araştırma becerilerini geliştirmelerine, kendi başlarına öğrenme yeteneklerini güçlendirmelerine ve ayrıca öğrenme motivasyonlarını arttırmalarına yardımcı olan bir programdır. Ek olarak, öğrenciler İngilizce dilinde eğitim alacağı için 2 yıllık IB programının ardından İngilizceyi ana dili gibi veya ana diline yakın oldukça akıcı konuşmaya başlayacak ve lisans öncesinde dil problemi kalmayacaktır.

Aşağıda kısaca IB diplomasının diğer avantajları sizler için sıraladık.

- Yüksek Kabul Oranı : IB diplomasına sahip olan öğrenciler, diğer adaylara oranlara daha başarılı üniversiteler bünyesinde kabul oranlarına sahip olurlar

- Disiplinler arası Öğretim : IB programlarında kullanılan öğretim yöntemi uluslararası fikirli bireylere dönüşme için yardımcı olan bir eğitim sistemidir

- Yaşam Boyu Öğrenme : IB tarafından akredite olan okullardan mezun olan öğrenciler yaşam boyu öğrenme & araştırma alışkınlarını geliştirirler

- Risk Almayı Bilen Bireyler : IB programını alan öğrenciler belirsiz duran olaylardan kaçmamaları için eğitilirler. Öğrencilere bağımsız olmaları, yeni stratejiler, fikirler keşfetmeleri ve kendilerini herhangi bir konuda savunabilecek ve etkileyici olmaları için yol gösterir.

- Daha Bilgili Bireyler Yetiştirme : Öğrenciler hem yerel hem de küresel öneme sahip kavramları ve konuları IB programında derinlemesine öğrenir. Bu sayede çeşitli disiplinler hakkında bilgi ve anlayış kazanmanıza yardımcı olur.

IB Diplomasını Kabul Eden Üniversiteler

Başta İngiltere, Amerika, Kanada, Hollanda vb. gibi eğitimde dünyaya nam salmış birçok ülke IB lise diploması tanınmaktadır. Özellikle İngiltere, Amerika ve Kanada’da bulunan birçok üniversite öğrencilerini üniversite hazırlık yılı şartı aramadan direkt olarak bölüme kabul etmektedir. Bu sayede öğrenciler ek bir yıl daha okumak zorunda kalmadan İngiltere, Hollanda gibi ülkelerde toplam 3 yılda lisans mezunu olabilme hakkını erişebilirler. Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi öğrenciler genel bir üniversite sınavına girmeden direkt olarak başvuru yaptıkları bölümde lisans eğitimi almaya hak kazanırlar.

Global Yurtdışı Eğitim, İngiltere’nin en iyi liselerinin resmi temsilcisi olup, ayrıca size uygun olabilecek liselere giriş hakkı tanıyan sınavlarda resmi gözetmenlik yapma yetkisi olan ve aynı zamanda 30 yıldan fazla tecrübeye sahip en köklü firmalardan biridir.

Size uygun olabilecek liseler hakkında daha detaylı bilgi almak için bizleri arayabilir, online veya karşılıklı görüşme için randevu talep edebilir veya bilgi istek formumuzu doldurarak size ulaşıp bilgi vermemizi sağlayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED