Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Eğitim Almak için En İyi 7 Ülke

Yurtdışında Eğitim Alabileceğiniz En İyi Ülkeler Hangileridir?

Yurt dışı eğitimi neredeyse herkesin hayallerini süsler. Kurulan hayallerin gerçeğe dönüşmesi ve sorunlarla karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunur. Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin ilgilerini çeken okulları detaylı bir şekilde araştırması gerekir. Kaliteli bir eğitim almak için branşınıza yönelik ülke ve okulları incelemelisiniz.

Yurtdışı Eğitim için En İyi Ülkeler

Yurtdışı eğitimi belirli bir alanda uzmanlaşmak isteyen her bireyin yaşaması gereken deneyimlerden biridir. Öğrenciler nitelikli eğitimin yanı sıra farklı kültürler ve insanlarla tanışarak geniş bir perspektif kazanabilirler.

Kültürel çeşitliliğe ek olarak ülkelerin sunduğu farklı imkanlar da oldukça önemlidir. Ülke ve okulların burs imkanları, öğrenciler için tasarladıkları proje ve programlar, staj ve iş desteği gibi konular da yurt dışı eğitimini cazip kılan unsurlar arasında yer alır.

Her yıl yurt dışı eğitim programları ile yüzlerce ülke öğrenci kabulü gerçekleştirir. Yurtdışında üniversite okumak için gerekenler ülke ve eğitim kurumlarının belirledikleri kurallara göre belirlenir. Bu nedenle ilginizi çeken ülke ve kurum hakkında detaylı bilgi edinmeniz gerekir.

‘’Yurtdışında üniversite nasıl okunur?’’ sorusunun cevabı ise eğitim alacağınız ülke ve okula göre farklılık gösterir. Öğrenciler, potansiyellerini ortaya çıkarmak ve kendilerine en uygun eğitim programını bulabilmek için okulların başarı ortalamalarını, kültürel yapılarını ve ülkelerin şartlarını göz önünde bulundurmalıdır.

Amerika Birleşik Devletleri

Amerika tarafından geliştirilen eğitim sistemi, öğrencilerin sürdürülebilir ve yenilenebilir öğrenme becerisini kazanmasını sağlar. Eğitim süresi boyunca bireylerin sosyal, kültürel ve bilimsel alanlardaki yetenekleri gözlemlenir. Detaylı bir şekilde analiz edilen öğrencilerin potansiyellerinin ortaya çıkarmasına yardımcı olunur.

Eğitim sürecinde birbirinden farklı alanlarda eğitim alan öğrencilerin psikolojik durumları da değerlendirilir. Bireysel beceriler, sosyal yaşam, iletişim, problem çözme becerisi, evrensel değerler gibi unsurlar da eğitimin bir parçası olarak görülür. Amerikan eğitim sisteminin bir diğer olumlu yönü ise öğrencilerine dünyanın her noktasında çalışabilecek yetkinlik kazandırmasıdır.

'’Yurtdışında nasıl okunur?’’ sorusunun en sık sorulduğu ülkelerden biri Amerika’dır. Amerika Birleşik Devletleri’nde almak istediğin eğitime göre birçok okul, konaklama ve burs imkanı bulabilirsin. Dünyanın en iyi üniversitelerinin yer aldığı Amerika özellikle teknolojik gelişmeler ve bilimsel çalışmalar ile öne çıkmayı başarır.

Birleşik Krallık

‘’Üniversite nerede okunur?’’ sorusuna en sık verilen yanıtlardan biri İngiltere’dir. Köklü eğitim sistemi ile tanınan İngiltere’de öğrenim görmek, yurtdışında eğitim almak isteyen her öğrenci için ideal bir ülkedir. Yüksek kalite standartları ve çözüm odaklı eğitim sistemi ile bilinen İngiliz eğitim modelinde geleneksel ve güncel eğitim yöntemleri bir arada kullanılır.

Karşılaştırmalı eğitim sistemi sayesinde öğrenciler çeşitli dersler seçerek geniş bir perspektife sahip olabilirler. Bu özel sistemin temelinde ise belirli bir disiplin ve bilgi birikimi ile öğrencilerin yaratıcılığını ortaya çıkarmak yer alır.

Dünyanın dört bir yanından her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan İngiltere lise, lisans, yüksek lisans ve dil eğitimi seçenekleri ile kusursuz bir eğitim süreci geçirmenize olanak tanır.

Avustralya

Avustralya, özel olarak geliştirilen eğitim sistemi ile dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alır. Toplamda 1000’den fazla eğitim kurumu ve 20000’in üzerinde kurs seçeneği ile öne çıkan Avustralya, istihdam ve öğrenci gelişimi alanlarında da büyük bir başarıya imza atar.

Avustralya’da bulunan 39 üniversitenin yalnızca 2 tanesi özel, geri kalan 37 kurum ise devlet üniversitesidir. Avustralya’da okurken birbirinden farklı çalışma programları ile tanışabilir ve ekonomik özgürlüğüne kavuşabilirsin. Dünyanın neredeyse her noktasında geçerliliği olan sertifikalar alarak geleceğe yatırım yapmaya başlayabilirsin.

Kanada

Eğitim alanında adından sıkça söz ettiren ülkelerden bir diğer, ise Kanada’dır. Ülkede yüzlerce farklı eğitim kurumu ve birbirinden farklı pek çok program olması, ülkenin öğrenciler tarafından ilgi odağı haline gelmesini sağlar. Yüksek refah seviyesine sahip olan ülkenin resmi dilleri İngilizce ve Fransızcadır.

Düşük suç oranı ve diğer ülkeler ile olan güçlü bağlantıları Kanada’yı ideal bir eğitim ülkesi olarak öne çıkarır. Çokuluslu yapısı ile göze çarpan ülkeye, dünyanın dört bir yanından öğrenci kabul edilir.

Dünya standartlarında eğitim sunan Kanada, öğrencilere oldukça fazla imkan sunar. Öğrencilere özel indirimler, burs destekleri, sosyal alanlar ve ders dışı aktiviteler yurt dışı eğitim sürecini olumlu yönde etkiler.

Almanya

Yurt dışında eğitimi söz konusu olduğunda akla gelen ülkelerden biri de Almanya’dır. Dünyanın en köklü eğitim sistemlerinden birine sahip olan Almanya’nın eğitim sistemi, disiplinin yanı sıra pratik düşünme ve çözüm odaklı yaklaşımlar ile öne çıkar.

Özellikle teknik lise ve üniversiteler incelendiğinde Almanya, dünyada teknik eğitim konusunda ilk sırada yer alır. Teknolojiye büyük önem verilen ülkede özellikle mühendislik eğitimleri tercih edilir.

Yeni Zelanda

Yurtdışı eğitimi için Yeni Zelanda, oldukça sık tercih edilen ülkeler arasında yer alır. Çok kültürlü yapısı ve kaliteli eğitim anlayışı ile göze çarpan ülke, her yıl binlerce öğrenciye kapılarını açar.

Her yaş grubuna uygun şekilde geliştirilen eğitim modelleri sayesinde öğrencilerin ihtiyaçları göz önüne alınır. Modern ve ferah dersliklerde verilen eğitimlerin yanı sıra ders dışı aktivite ve projeler de eğitim sisteminin bir parçası haline gelmiştir.

Yurt dışında okurken çalışmak hem ekonomik olarak hem de sosyalleşme açısından son derece önemli bir deneyimdir. Yurtdışında üniversite okuma şartları incelendiğinde Yeni Zelanda öğrencilere büyük ölçüde kolaylık sağlar.

Lisans öğrencilerinin akademik dönem boyunca haftada 20 saate kadar çalışma izni vardır. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri ise eğitim aldıkları süre boyunca ders saatleri dışında tam zamanlı çalışabilir.

İrlanda

İrlanda, İngilizce eğitim veren ülkeler arasında yer alması sayesinde yurt dışı eğitiminde sıklıkla tercih edilir.

Lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora programları ile birçok ülke ve kültürden öğrenciye ev sahipliği yapan İrlanda, İngiliz eğitim sistemi üzerine temellendirilen özel sistemi ile dikkat çeker. Özellikle dil eğitimi için ideal olan ülke yüksek refah düzeyi ve sosyal alanları ile öğrencilerin ilgi odağı haline gelir.

Global Yurtdışı Eğitim, hayallerinizdeki eğitimi almanız için dünyanın her noktasına gitmenize yardımcı oluyor. Yüksek kalite standartlarından oluşan okullarda kusursuz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir.

- Yurt Dışında Dil Eğitimi Almak için 7 Neden 

- Yurt Dışında Üniversite Okumak

- Yurt Dışında Okumak için Gerekenler

- Yurt Dışı Eğitim Programları

- Yurt Dışı Üniversite Fiyatları

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED