Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Dil Eğitimi Almak İçin 7 Neden

Neden Yurtdışında Dil Eğitimi Almalıyım?

Günümüzde yabancı dil bilmek eğitim, kariyer ve sosyal hayatımız için önemli bir kriterdir. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan yabancı dil eğitimi almak istemektedir. Globalleşen dünya, teknolojinin ilerlemesi ve uluslararası ticaretin gelişmesi ile birlikte yabancı dil öğrenmek neredeyse tercih değil ihtiyaç haline gelmiştir.

Son zamanlarda yurtdışında dil eğitimi  almak oldukça popüler olmaya başladı ve günümüzde bu artık pek de zor değil. Yabancı dilin ihtiyaç haline gelmesiyle yurtdışında dil eğitimi almak isteyen bireylerin sayısı da oldukça artmaktadır. Siz de okul, iş veya arkadaş ortamında yurtdışında eğitim almış veya almak isteyen insanlarla sık sık karşılaşmışsınızdır. Peki yurtdışı eğitiminin bu kadar fazla ilgi görmesinin sebebi nedir?

Bir yabancı dili öğrenmek istediğiniz zaman yurtdışında yabancı dil öğrenmek en çok tercih edilen ve etkili yöntemdir diyebiliriz. Yeni bir dil öğrenirken hiçbir yol, öğrenmek istediğiniz dilin ana dili olarak konuşulduğu ülkede zaman geçirmekten daha verimli olamaz. Gün içinde o dili konuşmak ve dinlemek zorunda kalacağınız için o dili kullanmak mecburiyetinde kalacak ve dile daha fazla hakim olmanızı sağlayacaktır.

Yabancı dil eğitimine olan ilginin artmasıyla birlikte dil eğitimi de dünyanın birçok yerinde gelişim göstermektedir. İngiltere, İrlanda, Malta, Kanada, ABD gibi daha fazla ülkede iyi ve nitelikli eğitimler veren dil okulları bulunmaktadır. Yurtdışı dil okulları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dili Yaşayarak Öğrenin.

Gideceğiniz ülkede öğreneceğiniz dili konuşan ve ülkeyi ziyaret etmeye gelen turistlerle sık sık iletişim halinde olarak o dile daha çok hakim olacaksınız. O dili, anadili olarak konuşan insanların nasıl kullandığı, günlük yaşamdaki kullanımı, kısaltmaları, jest ve mimikleri, tepkileri birebir görme ve duyma şansını yakalayacaksınız ve aynı zamanda kulak aşinalığı olacaktır. Günlük yaşamınızda kendinizi ifade etmek için o dili kullanma mecburiyeti aynı zamanda dinleme ve konuşma becerilerinizi geliştirecektir.

Yeni Yerler Keşfedin.

Yurtdışında dil okuluna gitmek size düşündüğünüzden çok daha fazla imkanlar sağlayacaktır. İyi bir eğitim almanın yanı sıra gezeceğiniz ve keşfedeceğiniz birçok lokasyon sunacaktır. Gittiğiniz ülkede yalnızca eğitim almakla kalmayacak aynı zamanda ülkenin turistik yerlerini, tarihi kültürel mekânlarını, müzelerini, birçok farklı şehirlerini görme şansı elde edeceksiniz. Dil Eğitimi alacağınız okulların da sunacağı gezi ve aktivite programları olmaktadır. Bu sayede Hem gezerek hem eğlenerek sosyalleşebileceğiniz harika bir eğitim fırsatınız olacaktır.

Farklı Kültürleri Tanıyın.

Yabancı bir ülkeye gitmenin en güzel yanların biri de o ülkenin sahip olduğu farklı kültürlere daha yakından şahit olmaktır. Dil eğitimi almak için gittiğiniz ülkenin kültürel değerlerini, miraslarını, yerlerini göreceksiniz. Ülkenin sahip olduğu ilginç gelenekleri, yöresel kıyafetleri, danslarını tanıyarak hem yeni şeyler öğrenecek ufkunuzu genişletecek hem de güzel vakit geçireceksiniz. Kültürel mutfağından yöresel, lezzetli yemekler, farklı tatlar deneme fırsatına sahip olacaksınız. Ülkede önemli olarak kabul edilen gün, tatil ,bayram, kutlama gibi özel tarihlerde birçok etkinliklere, faaliyetlere ve festivallere katılma imkanı sağlayacaktır.

Uluslararası Arkadaşlar Edinin.

Dil eğitimi almak için yurtdışına gittiğinizde sizinle birlikte dil eğitimi almak isteyen, dünyanın birçok yerinden öğrenciler geldiğini göreceksiniz. Yeni insanlarla tanışacak, sosyal çevrenizi genişleteceksiniz. Aynı zamanda öğreneceğiniz dili arkadaşlarınızdan farklı aksanlarla duyma fırsatınız olacak. Örneğin; Almanya’dan gelen bir arkadaşınızın o dili Alman aksanıyla nasıl telaffuz ettiğini göreceksiniz. Bununla birlikte yalnızca eğitim alacağınız ülkenin değil, dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilerin de kültürlerini, geleneklerini ve değerlerini öğrenme imkanınız olacaktır.

Sağlam Bir Kariyer Hayatınız Olsun.

Yurtdışında dil eğitimi almanın faydaları arasından biri de kariyer hayatımızı olumlu yönde etkilemesidir. Hatta birçoğumuzun yurtdışında dil eğitimi alma sebeplerinden en önemli etkeni kariyer diyebiliriz. Yurtdışında almış olduğunuz dil eğitimine CV nizde yer vererek iş hayatınıza bir adım önde başlayabilirsiniz. Globalleşme ile birlikte yabancı dil bilmek zorunluluk haline geldi diyebiliriz. Teknoloji, ticaret, turizm gibi birçok ulusal şirkette iş bulma imkanınızı arttıracaktır. Günümüzde ülkemizde bile birçok şirket, firma dil yeterliliğine dikkat etmektedir. Uzun vadeli, iyi bir iş hayatı için dil eğitimi almak kariyeriniz için atacağınız önemli adımlardan biridir.

Özgüveninizi Arttırın.

Dil eğitimi almak için yurtdışına çıktığınızda hayatınızın belirli bir dönemini orada geçireceksiniz. Bu dönemde ailenizden ve arkadaşlarınızdan bağımsız bir yaşam tecrübesi edinerek bu durumun size yansıttığı olumlu ve olumsuz etkileri göreceksiniz. Bunlarla yüzleşerek kendinizi dinleyebilir, sosyal ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Günlük yaşantınızda ihtiyacınız olan ve yapmanız gerekenleri tek başınıza halletmeye, sorunların üstünden gelmeyi öğreneceksiniz. Tüm bu edindiğiniz deneyimler sizi daha geniş bir vizyona sahip, güçlü, motivasyon ve özgüveni yüksek bir insana dönüştürecektir.

Rahatça Seyahat Edin

Birçoğumuz iyi bir dil yeterliliğine sahip olmadığı için yurtdışı seyahatlerini pek tercih etmiyor. Dil eğitimi alarak seyahat edeceğiniz ülkelerde kendinizi iyi bir şekilde ifade ederek daha rahat iletişim kurabilirsiniz. Böylece seyahat süreciniz daha kolay geçecek ve kendinizi daha güvende hissedeceksiniz.

Dil eğitimi almak için gideceğiniz ülkelerde vizeye ihtiyacınız olabileceğini mutlaka göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Örneğin dil eğitimi almak istediğiniz ülke için Schengen vizesi gerekiyorsa gitmiş olduğunuz ülkeden diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilirsiniz.

Yurtdışında Dil eğitimi hakkında daha detaylı bilgi için bizimle buradan iletişime geçebilir veya bilgi istek formu doldurabilirsiniz. Dilerseniz randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED