Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Eğitim Programları

Yurtdışı Eğitim Programları Nelerdir?

Yurtdışında eğitim gün geçtikçe artan ve talep edilen bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Küçük yaş gruplarındaki öğrencilerden yetişkin öğrencilere yönelik birçok farklı eğitim programları bulunmaktadır. Sizi bekleyen bu uzun ve sonucu güzel olan süreçte en önemli kararlardan biri de hangi eğitime ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Aşağıda sizin için bu eğitim türlerine değinmek istedik.

Yurtdışı Dil Okulu

Yabancı bir ortamı deneyimlemek ve benimsemenin en iyi yollarından biri orada bir dil kursuna katılmaktır. Oradaki yerel yaşamın tadını çıkarmak, etrafı korkusuzca dolaşmak için oranın yerel dilini öğrenmek çok önemlidir.

Öğrendiğiniz dilin tadını yerel ve ulusal yemeklerin tadına bakarken, yerel radyo veya müzikleri dinlerken dans ederek, semt pazarlarından alışveriş ederken, yer yön tarifi sorarken ki öz güveninizle çıkarabilirsiniz. Çünkü yeni bir dil öğrenmek ilk başta size korkutucu gelse de bir lisan bir insan diyerekten son derece eğlenceli ve kültür dolu bir yolculuktur.

*Yurtdışı dil eğitimi ve ülkeleri öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yurtdışı Yaz Okulu

Yaz aylarında yurtdışı eğitim kursuna katılmak, yaz dönemi boyunca seyahat etmek ve deneyim kazanmak için harika bir fırsattır. Birçok yaz okulları fırsatı ile akademik ve kariyer hedeflerinize uygun bir program bulmanız oldukça kolaydır.

Okulların tatile girmesi ile küçük yaş gruplarındaki öğrenciler yurt dışı yaz okullarının yolunu tutmaktadırlar. Yurtdışında bulunan pek çok yaz kampı, dil okulları tarafından organize edilmektedir. Bu kamplarda öğrenciler yalnızca dil dersleri değil aynı zamanda, çeşitli aktivitelere ve gezilere katılarak yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilir.

*Yurtdışı yaz okulu kurslarını ve ülkeleri öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yurtdışı Lise Eğitimi

Yeni bir ülkede yaşamanın ve lise okumanın heyecanı paha biçilemezdir. Eğitim alacağınız ülkenin dili ister İngilizce, Almanca, Fransızca ister İtalyanca, İspanyolca, İsveççe olsun o ülkede aldığınız lise eğitimi ile mükemmel bir üniversite ve kariyer potansiyeli sizleri beklemektedir.

Öğrenciler ve veliler tarafında İngiltere, Almanya, Kanada gibi ülkeler lise eğitimi için daha öncelikli tercih edilmektedir. Öğrenciler A-Level, IB, AP gibi programlara tabi tutulmaktadır. Öğrenciler bu programlara katılmadan önce ülkeye ve eğitim sistemine uyum sağlayabilmeleri açısından Pre A-Level, Pre GCSE gibi destekleyici programlara da katılabilmektedir. Okullar eğitim öncesinde öğrencileri bazı sınavlara tabi tutabilmektedir. Genel olarak eğitimleri süresince öğrenciler aile yanı konaklamaları ya da öğrenci yurtlarımda konaklayabilmektedir.

*Yurtdışı lise eğitimini ve ülkeleri öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yurtdışı Lisans Eğitimi

Uluslararası bir diplomaya sahip olmak isteyen öğrenciler karşı tarafın istediği belirli koşulları sağlaması doğrultusunda yurtdışında lisans eğitim alabilmektedir. Her okulun ve öğrencinin seçtiği bölümün gerekli evrakları farklılık göstermektedir. Öğrenciler eğitim aldıkları süre boyunca farklı kültürler tanıyıp, farklı bakış açıları geliştirebilmektedir.

Ek olarak öğrenciler hedef dili yaşayarak, etkili şekilde öğrenme fırsatı yakalayacaktır.

*Yurtdışı Lisans eğitimi ve ülkeleri öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yurtdışı Yüksek Lisans Eğitimi

Yurtdışında yüksek lisans eğitimi öğrenciler tarafından son yıllarda oldukça rağbet gören akademik bir programdır. Üniversiteden mezun olan veya halihazırda çalışan bireyler için kendilerine koydukları hedefler doğrultusunda iyi noktalara gelmeleri için en ideal programlardan biri yüksek lisans eğitimidir. Yurtdışında alacağınız yüksek lisans eğitimleri sayesinde kariyerinizde daha hızlı adımlarla yükselebilirsiniz. Küreselleşen bir dünyada size oldukça avantaj sağlayacak olan yurtdışında master eğitimi sayesinde kendinize yeni bir uzmanlık alanı oluşturabilirsiniz.

*Yurtdışı yüksek lisans eğitimi ve ülkeleri görmek için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yurtdışı Sertifika / Diploma Programları

Yurtdışı sertifika programları, lise eğitiminden sonra direkt olarak profesyonel bir hayata geçmek isteyen öğrenciler için harika bir kariyer fırsatı oluşturmaktadır. Sertifika veya diploma programları dünya genelinde hemen hemen her ülkede kolejler, enstitüler dil okullar veya üniversiteler tarafından yürütülmektedir. Sertifika veya diploma programlarında staj veya ücretli çalışma politikası okuldan okula değişiklik göstermektedir.

Her okul aynı politikayı uygulamadığı için kesin bir bilgi verilememektedir. 18 yaş üzeri öğrencileri kabul eden sertifika veya diploma programlarında öğrencilerden ilgi alanları doğrultusunda bölümlere göre portfolyo istenebilmektedir. Aşağıda örnek olarak verilen bazı programları inceleyebilirsiniz.

*Yurtdışı sertifika ve diploma programlarını bu link üzerinden inceleyebilirsiniz.

  • Mutfak Sanatları Programı
  • Gastronomi & Beslenme Programı
  • Spor Yönetimi
  • Otelcilik Yönetimi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Programı
  • Havacılık Sektörü Programı
  • İnsan Kaynakları Programı
  • Uluslararası İlişkiler Programı
  • Kimya Mühendisliği Teknolojileri Programı
  • Oyun Sanatı ve Animasyonculuk Programı
  • Gazetecilik Programı
  • Hukuk Programı
  • Hemşirelik ve Hasta Bakımı Programı
  • Turizm Programı


Yurtdışı Eğitim Konaklama Seçenekleri

Yurtdışında eğitim alacak öğrenciler kendilerine uygun olan konaklama seçeneklerini eğitim danışmanları ile belirlerken kendi ihtiyaçlarını ve konfor alanlarını hesaba katarak bir planlama yapmalıdır. Öğrencilere sunulan çeşitli konaklama seçeneklerine aşağıdaki gibi örnekler verebiliriz.

  • Aile Yanı Konaklama
  • Öğrenci Yurdu Konaklama
  • Paylaşımlı Öğrenci Evleri
  • Stüdyo Daire
  • Otel, Hostel, Misafir Evleri


- Aile Yanı Konaklama : Yurtdışı dil eğitiminde oldukça yaygın olan ve diğer konaklama alanlarına kıyasla uygun maliyetli olmasından dolayı en çok tercih edilen aile yanı konaklamada öğrenciler, tercihlerine göre tek veya çift kişilik odalarda konaklamayabilmektedir. Fakat bazı aileler iki kişilik oda opsiyonunu beraber seyahat eden öğrenciler için sunmaktadır. Banyo kullanımı genelde aile ile birlikte kullanacak şekilde ortak alan sayılmaktadır. Fakat bazı ailelerde öğrenciler “en-suite” yani özel banyolu odalar ek ücret karşılığında sunulabilmektedir.

Aile yanı konaklamalarda sadece kahvaltı, kahvaltı + akşam yemeği / günde üç öğün veya yemeksiz alternatiflerinden biri tercih edilebilmektedir. Okul tarafından titizlikle seçilen aileler mümkün olduğunca okula yakın yerlerden seçilmektedir.

- Öğrenci Yurtları Konaklama : “Student Residence veya Hall” olarak adlandırılan öğrenci yurtları genellikle 1,2 veya 3 kişilik odalardan oluşup, duruma göre paylaşımlı banyo veya tercihe göre özel banyolu olarak sunulmaktadır. Yemek opsiyonu yurtlara göre değişiklik göstermekle birlikte yemek sunan veya hiç sunmayan yurtlar da olabilmektedir.

- Paylaşımlı Öğrenci Evleri : “Shared Student Flat veya Apart” olarak adlandırılan paylaşımlı evlerde birkaç öğrenci birliye kalabilmektedir. Her öğrencinin kendine ait odası olmakla birlikte mutfak ve banyo genel olarak paylaşımlı şekilde kullanılmaktadır.

- Stüdyo Daire Konaklama : Stüdyo daire konaklamasında mutfak, banyo, yatak odası yer almaktadır ve daireler kişi özel olarak tasarlanmıştır.

- Otel, Hostel, Misafir Evleri Konaklaması : Yukarıdaki konaklama seçeneklerinin birinde kalmak istemeyen öğrenciler otel, hostel ve misafir evleri gibi konaklama alternatiflerinden yararlanabilmektedir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED