Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Okumak için Gerekenler

Yurtdışında Okumak için Gerekenler

Hepimiz iyi bir eğitim ve sağlam bir kariyer hayatı için farklı yollarla kendimizi geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Globalleşen dünya ve hızla gelişen yeniliklerle, günümüzde birçok faydası olan yurtdışında eğitim almak konusu oldukça popüler hale gelmiştir. Farklı coğrafyada, farklı kültürlerle yeni yerler gezerek yurtdışında eğitim almak sizin oldukça yararlı bir karar olacaktır.

Hem yeni bir dil öğrenerek hem de akademik başarılara imza atarak geleceğe sağlam adımlar atmak için yurtdışında okumak en iyi eğitim seçeneklerinden biridir.

Yurtdışında kaliteli okullarda yüksek standartlarda eğitim almak, farkı kültürler tanımak ve vizyonunuzu geliştirmek istiyorsanız yurtdışında okumak için gerekenler yazımızın sizin için faydalı olacaktır.

Doğru Seçimi Yapın.

Yurtdışında eğitim almadan önce izlenilmesi gereken en önemli yollardan biri de doğru seçimi yapabilmektir.

Yurtdışında eğitim alabileceğiniz üniversite, yaz okulu, lise, Yurtdışı Dil Okulu, yüksek lisans ve sertifika programları gibi birçok farklı eğitim programları bulunmaktadır. Öncelikle hangi programı seçmek istediğinizi veya ihtiyacınız olan programı belirlemeniz gerekmektedir. Ülke seçimine de çok dikkat etmelisiniz. Eğitim almak veya gitmek istediğiniz ülkenin yaşam standartlarını ve ekonomik koşullarını göz önünde bulundurmanız gereklidir. Bütçenize en uygun olan ve yaşam şartlarına, kültürüne ayak uydurabileceğiniz bir ülke seçimi yapmanız sizin için faydalı olacaktır.

Yurtdışı dil okulları, üniversite, yüksek lisans, lise ve yaz okulu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz sayfamızı bu link üzerinden ziyaret edebilirsiniz.

Dil Seviyenizi Tespit Edin.

Eğitim almaya gideceğiniz ülkede konuşulan dile göre ve kayıt olacağınız eğitim programına göre sizden belirli bir dil yeterliliği istenmektedir. Örneğin; Eğitim göreceğiniz üniversite Programı İngilizce ise sizden yeterli olduğunuzu kanıtlamanız için TOEFL, IELTS, SAT gibi, Almanca ise Testdaf, TELC sınavları gibi, Fransızca ise DALF veya DELF gibi sınavlardan almış olduğunuz skor belgeleri istenebilir. Bu sınavlar ve yeterlilik düzeyleri alacağınız programa göre değişmektedir. Örnek vermek gerekirse yaz okullarında akademik kurslar tercih etmek isteyen öğrenciler için genellikle minimum B1 seviyesinde İngilizce beklenmektedir. Bu seviyeler gideceğiniz ülkeye ve alacağınız eğitim programına ve bölümüne göre değişiklik göstermektedir.

Gitmek İstediğiniz Okula Başvuru Yapın.

İstediğiniz ülke ve eğitim programına karar verdiyseniz bununla birlikte gitmek istediğiniz okulu da seçmeli ve başvuru yapmalısınız. Sizin talepleriniz ve danışmanınızın yönlendirmesi doğrultusunda yapacağınız okulların ve eğitim programlarının başvuru tarihleri her ülkeye göre farklılık göstermektedir.. Her okulun istedikleri yeterlilik de değişmektedir. Bunun için öncesinde okulun/programların ne istediğine dair iyi bir araştırma yapıp ardından başvuru işlemlerinize başlamanızı tavsiye ederiz.

Konaklayacağınız Yeri Belirleyin.

Yurtdışında eğitim alacağınız süre içinde size uygun olan konaklama şeklini seçmelisiniz. Aile yanı konaklama, öğrenci yurtları ve paylaşımlı ev sıkça tercih edilen konaklama şekillerindendir.

Eğitim Durumunuz Çok Önemli!

Yurtdışında okumak için eğitim durumunuzu belgeleyen evraklar eğitim alacağınız program için oldukça önemlidir. Mezunsanız en son mezun olduğunuz eğitim düzeyinin diploması veya eğitim süreciniz devam ediyorsa not ortalamanızı gösteren bir transkript gereklidir. Örneğin; yurtdışında Üniversite Programına kayıt yaptırmak istiyorsanız mezun olduğunuz lise diplomanızı, Yüksek Lisans programına katılacaksanız mezun olduğunuz üniversite diplomanız ve almış olduğunuz notları gösteren bir transkript belgesi mutlaka sunmanız gereken evraklar arasındadır. Yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorsanız belirli bir not ortalamasına sahip olmanız gerekmektedir. Bu not ortalaması gideceğiniz okula göre değişmekte ve farklılık göstermektedir.

Gerekli Evrakları Toplayın.

Gideceğiniz ülke ve alacağınız eğitim programına göre istenilen evraklar değişebilmektedir. Genellikle özgeçmiş, transkript, niyet mektubu, referans mektupları gibi evraklar yurtdışında okumak için gerekli belgeler arasındadır.

Transkript : Öğrencinin mezun olduğu ve aldığı tüm notların üzerine listelendiği belgedir.

Niyet Mektubu : Motivasyon mektubu olarak da adlandırılan Niyet Mektubu, Üniversite, Yüksek Lisans ve doktora programlarına başvururken istenmektedir. Niyet mektubunda başvuracağınız eğitim programına neden uygun olduğunuzu, bununla ilgili hedeflerinizi ve çalışmalarınızı anlatmanız gerekmektedir.

Referans Mektubu : Okulunuzdaki eğitim danışmanınız veya öğretmenleriniz tarafından yazılmaktadır. Eğitim süresince okulda göstermiş olduğunuz akademik ve sosyal başarılarınızı, not durumunuzu anlatan, motive eden bir belgedir.

Finansal Yeterlilik Dokümanlarınızı Çıkartın.

Eğitim alacağınız ülkede yaşamak için ekonomik durumunuzun yeterli düzeyde olması gerekmektedir. Bununla birlikte gideceğiniz her ülkede finansal durum yeterliliği farklılık göstermektedir. Yurtdışında okumak için şahsi banka hesaplarınızda veya ailenizin şahsi banka hesaplarında yeterli düzeyde para bulunmak zorundadır. Her ülkenin zorunlu kıldığı hesap miktarı farklılık göstermekte ve değişmektedir. Bundan dolayı şahsi banka veya aile banka hesaplarınızda yeterli miktar bulundurduğunuza dair hesap doküman belgelerini çıkartmanız gerekmektedir.

Vize Başvurusunda Bulunun.

Kabul edildiğiniz eğitim programı hangi ülkedeyse o ülke için gerekli olan vize başvurusunda bulunmalısınız. Örneğin Schengen vizesi gerekiyorsa Schengen vizesi almanız gerektedir. Vize başvuru sürecinde genel olarak kabul mektubu, finansal yeterlilik ve sağlık sigortası gibi belgeler istenmektedir.

Danışmanlık Hizmeti Alın.

Yurtdışında eğitim almak için başvuru sürecinin zorlayıcı ve karmaşık olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Bunun için destek alacağınız yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmeti almanız sizin için faydalı olacaktır.

Yurtdışı eğitim danışmanlık hizmeti için bizimle buradan iletişime geçebilir veya bilgi istek formunu doldurabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED