Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Dil Eğitimine Ne Zaman Gidilir?

Yurtdışında Dil Eğitimine Hangi Zamanda Gidilir?

Yurt dışında dil okuluna gitmek dil eğitimi almak isteyen pek çok kişinin hayalidir. Bu hayali gerçekleştirmek için ise bazı koşul ve şartları yerine getirmek gerekir. Eğitim alınacak zaman aralığını seçmeden önce detaylı bir şekilde araştırma yapılmalıdır.

Yurt dışında dil eğitimini araştırmadan önce kişisel kriterlerin net bir şekilde belirlenmesi ve dil seviyesinin tespit edilmesi gerekir. Dil seviyesinin belirlenmesi ile beraber eğitim süreciyle ilgili beklenti ve hedefler oluşturulur. Kriterler doğrultusunda eğitim kurumları ve ders içerikleri araştırılır.

Dil eğitimi için yurt dışına gitmek isteyen kişilerin yaşadıkları ülkedeki okul ve iş gibi zorunluluklarının dil eğitimi için doğru zamanı belirlemedeki rolü oldukça büyüktür. ‘’Yurt dışına eğitim için nasıl gidilir?’’ sorusunun cevabı için öncelikle gidilecek zaman aralığına karar verilmelidir. Eğitim hayatına devam eden bireylerin yurt dışı dil eğitimi için tatil süreçlerini değerlendirmesi tavsiye edilir. Böylece hem tatil süreci verim şekilde değerlendirilir hem de eğitimleri sorunsuz bir şekilde devam eder.

Yurt dışı dil eğitimi planlamanı erken tarihlerde yaparak erken başvuru fırsatlarından yararlanabilir ve kontenjanlar dolmadan kaydını yaptırabilirsin. Tatil süreçlerinde eğitim almak isteyenlerin en az 5 ay öncesinde planlama yaparak kurumlar ile iletişime geçmesi gerekir. Dil okulundan olumlu sonuç alıp ön kayıt yaptırdıktan sonra vize işlemlerini başlatabilir ve eğitim başlamadan vizeni alabilirsin.

Yurtdışında Dil Okulu Okumanın Avantajları Nelerdir?

- Yurt dışında dil eğitimi almanın birbirinden farklı pek çok avantajı bulunur. Öğrenmek istediğin dilin en çok konuşulduğu ülkede dil eğitimi almak oldukça faydalı olur. Eğitim sürecinin dışında sosyal yaşamda da dile maruz kalmak ve sürekli pratik yapmak öğrenme aşamasını hızlandırarak verimi artırır.

- Lise, lisans, yüksek lisans, doktora ve sertifika programlarına başvuru yaparken ülkenin resmi dili veya ağırlıklı konuşulan dilini öğrenmek için çeşitli dil okulu ve kurslara kayıt yaptırabilirsin. Dil okulunun ardından ülkenin ve eğitim kurumlarının şartlarına bağlı olarak lise ve üniversitelere başvuruda bulunabilir, eğitim hayatına yeni bir ülkede devam edebilirsin.

- Dil okulu ile yurt dışına gitmek eğitim açısından sağladığı avantajın yanı sıra farklı kültürler tanımak ve yeni bir atmosferde yaşamak gibi çeşitli deneyimler kazanmana olanak tanır. Yurt dışında dil eğitimi almak için tercih edeceğin ülkenin sosyal ve kültürel özelliklerini araştırman, ülkeye vardığında kolaylıkla adapte olmanı sağlar.

- Dil eğitimi aldığın süre boyunca dünyanın farklı ülkelerinden gelen insanlarla tanışıp eğitim ve iş hayatı için geniş bir ağ yaratabilirsin.

- Sosyal yaşamın her noktasında dil pratiği yapmak ve dile maruz kalmak yurt dışı dil eğitiminin pozitif yönleri arasında yer alır. Farklı kültürlerden insan tanıyarak yeni bakış açıları edinebilir ve ufkunu genişletebilirsin.

- Dil kursu ile yurt dışına gitmek eğitim ve iş hayatında da öne çıkmanı sağlar. Dünyanın pek çok ülkesinde çalışma olanağına sahip olmana yardım eden dil eğitimi sayesinde kariyer rotanı dilediğin yöne çevirebilirsin.

- Yurt dışında dil okulu programları çok uluslu bir yapıdan oluşur. Bu durum dil okulunda birbirinden farklı dil ve kültürler ile tanışmana imkân tanır. Birçok kişinin ülkede yabancı olması eğitim süresi boyunca yalnız hissetmeni önler.

Yurtdışında Dil Eğitimine Kimler Başvurabilir?

Yurt dışında eğitim almak için ülke ve eğitim kurumlarının belirlediği birtakım şartlar bulunur. Yaş aralığı da bu şartlardan biridir. Alt yaş sınırı birçok ülke tarafından 16 olarak belirlenmiştir. Bu durum okullara göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Öğrencilerin yanı sıra iş hayatına atılan bireyler de yeni bir dil öğrenmek için yurt dışı dil eğitimine başvuruda bulunabilir. Kariyer alanında önemli bir adım olan dil eğitimi sayesinde dünyanın dört bir yanında çalışma şansı elde edebilirler.

Lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri de akademik açıdan gelişim göstermek için yurt dışı dil eğitimini tercih edebilirler. Öğrenciler günlük veya akademik dile hâkim olmak için ve eğitim hayatlarını yönlendirmek için farklı ülkelerde dil öğrenmek isteyebilir.

Yurtdışında Dil Eğitimi Almak İçin Hangi Zaman Aralığı Tercih Edilmelidir?

Yurt dışında dil eğitimi almak için en uygun zaman aralığı, bireylerin kişisel özelliklerine ve yaşam tarzlarına bağlı olarak farklılık gösterir. Eğitim hayatına devam eden kişilerin tatil dönemlerini tercih etmesi önerilir. Çalışan kişilerin ise izin dönemlerini değerlendirmesi son derece yararlı olur.

Dil eğitimi kararı verildikten sonra ülke ve okul seçimi yapılmalıdır. Öğrenmek istediğin dilin, seçtiğin ülkede yoğun şekilde kullanıldığına emin olmalısın. Bu sayede bol bol pratik yapma imkanına sahip olabilirsin.

Eğitim kurumuna karar verildikten sonra ise akademik takvimleri inceleyerek senin için en doğru zaman aralığını belirleyebilirsin. Dil okullarının fiyatları eğitim süresi, yöntemler, ülke ve imkanlar gibi pek çok unsura bağlı olarak farklılık gösterir. Erken kayıt fırsatlarından yararlanarak dilediğin dil okuluna kaydolabilirsin.

Aşağıda benzer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.


Global Yurtdışı Eğitim uzman personeli ve kusursuz eğitim ağı ile öğrencilerin hayal ettikleri dünyaya adım atmasına olanak tanıyor. Yurt dışında dil eğitimi hakkındaki bütün sorularınıza yanıt alabileceğin kurum, araştırma, tercih, kabul, kayıt ve vize gibi adımların tamamında destek olur. Özel danışmanları sayesinde öğrenciler ile eğitim kurumları arasındaki dengeyi kurarak en uygun zaman aralığını belirleyip sorunsuz ve konforlu bir eğitim sürecinin başlamasını sağlar.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED