Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Dil Eğitimi için Yurtdışına Gitmek

Dil Eğitimi için Yurtdışına Gitmek

Yurtdışında o dilin konuşulduğu bir ülkede dil eğitimi almakla kendi ülkenizde hedeflediğiniz dil seviyenize ulaşmak arasında bir fark olmadığını söylemek mümkün dahi değildir. Tabii siz de haklısınız çünkü hiçbir bilginiz olmadan da yurtdışında nasıl kendimi idame ettiririm diye mutlaka soruyorsunuz. İşte bu aşamada ülkenizde bir altyapı oluşturarak dil eğitimi için yurtdışı tercih etmeniz mühim. Hatta bazı ülkeler uzun dönem dil eğitimi için başlangıç seviyesini tamamlamış olmanızı şart koşabiliyor.

Ancak özellikle gittiğiniz ülkede öğrenmek istediğiniz dile maruz kalacağınızdan, daha kısa sürede daha efektif bir dönüş alma ihtimaliniz yüksek olabileceği gibi ülkenin kültürünü birebir deneyimleme fırsatı bulacağınızdan ve bunun gibi daha birçok nedenden dil eğitimi için yurtdışına gitmek bir ayrıcalık olacaktır.

Neden Yurtdışı Dil Eğitimi

Bir dili öğrenmek için o dilin konuşulduğu ülkede yaşamak, eğitim almak veya zaman geçirmek gerekir. Günümüzde dil eğitimi için yurtdışına gitmek isteyen öğrenciler dilin doğal ortamını, kültürel deneyimlerini, yeni insanlarla tanışarak öğrenmeyi daha sık tercih etmektedirler. Yurtdışında dil eğitimi almanın en büyük avantajlarından biri derste öğrendiğinizi konuların pratiğini sosyal hayatınızda kullanarak, o dile tüm gün maruz kalarak daha hızlı öğrenmenize olanak sağlamasıdır.

Global Yurtdışı Eğitim ile Yurt Dışında Dil Eğitimi

1989 yılından bu yana Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak, dünyanın en prestijli dil okullarının temsilciliğini yapmaktayız. Yurtdışında dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Çince, Portekizce, Korece, Japonca gibi farklı dillerde ve birçok ülkede dil eğitimi sunmakta olan köklü dil okulları ile uzun yıllardan beri çalışmaktayız. Yurtdışında dil eğitimi hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yurtdışı Dil Okulu Programları

Yurtdışında dil öğrenmek istediğinizde karşınıza birçok farklı alanlarda dil okulu programları çıkmaktadır. Bu dil okulu programlarının asıl amacı çoğunlukla dil becerilerini geliştirme, kültürel deneyim kazandırma ve farklı bir ülkede yaşama fırsatını elde etmenize yardımcı olur. Yurtdışı dil programları için aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz.

1. Genel Dil Kursları : Genel dil kursları sunan programların amacı dil becerinizi geliştirmeniz odaklıdır. Sınıfların çoğunluğu dil seviyenize göre düzenlenir. Dersler genelde 20 derstir. Öğrencilere konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini arttırmak için farklı aktivitelerle fırsatlar sunulmaktadır.

2. Yoğun Dil Kursları : Yoğun dil kursları, genel dil kurslarına oranla haftalık ders saatinin daha fazla içeren yoğun bir dil eğitimi deneyimi sunmaktadır. Genel olarak 24 Ders, 30 Ders verilmektedir. Okullara göre değişiklik gösterebilir.

3. Sınav Hazırlık Programları : Ülkelere göre değişmekle birlikte İngiltere’de IELTS, TOEFL, Almanya’da TestDAF, İspanya’da DELE vb sınavlar için hazırlık kurslarına katılım gösterebilirsiniz. sınavları gibi dil sınavlarına hazırlamaya odaklı bir dil eğitim programıdır.

4. Yurtdışı Mesleki Dil Kursları : Tıp, Finans, Hukuk, İşletme, Mühendislik gibi alanlarda kendilerini geliştirmek isteyenlere meslek hayatında kullanılan yabancı dil ve mesleki alanlara uygun olarak hazırlanan bir programdır. Çoğunlukla orta veya iyi dil yeterliliğine sahip olmanız gerekmektedir. Dil yeterliliğine sahip öğrenciler mesleki dil eğitimlerine katılım gösterebilirler.

5. Yaz Okulu Programları : Yaz okulu programları, çoğunlukla kısa vadeli olup dil öğrenmeyi tatil ile birleştirmeyi sevenlere odaklı bir dil eğitimi programıdır.

6. Kültür Programları : Dil öğrenmekle birlikte o ülkenin yerel kültünü de deneyimleme fırsatının bulunduğu dil eğitim programıdır.

Yurtdışı dil okulu programlarına göz atmadan önce hedeflerinizi belirlemeniz, bütçe yönetimi yapmanız ve tercih edeceğiniz dil için ülke seçiminiz oldukça önemlidir. Bunun yanında okulun konumu, köklü geçmişi, eğitim anlamındaki memnuniyet oranı, uluslararası öğrenci durumu, seçtiğiniz dil okulu programlarının sahip olduğu akreditasyonlukları da tercih ederken göz önünde bulundurmanız gereken noktalar arasındadır.

Yurtdışında Dil Okullarının Yaş Aralığı

Yurtdışında dil okulu için herhangi bir yaş aralığı bulunmasa da dil programlarına katılım genel olarak 16+ dan başlamaktadır. Son dönemlerde 30 yaş üstü kişilerin dil eğitim programlarına olan yoğun ilgilerinden dolayı 30+ ve 50+ kişilere daha rahat adapte olabilmeleri için özel sınıflar açılıp program ve aktiviteler düzenleyen dil programları da bulunmaktadır.

Yurtdışı Dil Okulu Konaklama Seçenekleri

Yurtdışı dil okulu araştırması yaparken akıllara takılan bir diğer soru da konaklamanın nasıl olacağıdır. Yurtdışında dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin kayıt olacağı okulların çoğunlukla aile yanı ve yurt olacak şekilde sunduğu konaklama alternatifleri bulunmaktadır. Genelde öğrenciler bu konaklama türlerinden birini tercih etmektedir. Ancak kendi konaklamalarını da organize edebilmeleri söz konusudur. Yurtdışı dil okullarının nerdeyse hepsinde denk gelebileceğiniz konaklama seçenekleri için aşağıdaki listemize göz atabilirsiniz.

-  Aile Yanı Konaklama: Yurtdışı dil okulu tercihi yaparken konaklama seçeneğinden en popüleri aile yanı konaklamasıdır. Öğrenciler okulun bilgisi ve anlaşmalı olduğu yerel bir ailenin yanında konaklayarak günlük hayatta o dile daha fazla maruz kalması, bulunduğu ülkenin kültürünü yakından tanıma şansını elde etmektedir. Maliyet açısından diğer konaklama türlerinden daha uygundur.

-  Yurt Konaklama : Yurtdışı dil okulu tercihi yapan öğrenciler konaklama sırasında yalnız kalmayı konfor alanlarının da daha rahat olduğu en popüler bir diğer tercih ise yurt konaklamadır. Yurt konaklamalı seçeneklerde çoğunlukla tek kişilik banyolu odalar bulunmaktadır. (Çoğu yurtlar sizlere paylaşımlı oda veya paylaşımlı banyo seçeneği de sunabilmektedir).

-  Öğrenci Evi /Paylaşımlı Daire : Bu konaklama türü okulların öğrencilere ayarlanan ortak dairelerde okuldaki diğer öğrencilerin de birlikte konaklamasına imkan verdiği bir seçenektir. Öğrenci evi/Paylaşımlı daire seçenekli konaklamalarda çoğunlukla öğrenciler tek veya iki kişilik odalarda banyo ve mutfak gibi alanların ortak kullanıma sunulduğu konaklama türüdür.

Dil Okulu Çalışma İzni Veren Ülkeler

Dil okulu çalışma izni veren ülkeler, Yurtdışında dil eğitim programına katılım sağlamayı düşünen öğrenciler gittikleri ülkede dil eğitimi alırken aynı zamanda çalışabilecekleri bir ülke isteyebilmektedirler. Çoğu ülke akademik eğitim programlarında yer alan Türk öğrencilerine yasal çalışma iznini verse de dil eğitimi programlarında çalışma hakkı maalesef ki tanımamaktadır. Fakat bazı ülkeler yurtdışında dil eğitimi alırken yasal çalışma izni tanınmış Work and Study programlarına Türk öğrencilerinin de katılımına izin vermektedir. Dil eğitimi sırasında çalışma koşulları hakkındaki detaylar aşağıdaki gibidir:

Malta’da Dil Eğitimi ve Çalışma İzni: Malta’da dil eğitimi alacak Türk öğrencilere 2018 yılından itibaren yasal çalışma hakkı vermektedir. Küçük bir ada ülkesi olan Malta, dil okulu öğrencileri için eğitimlerine başladıktan 3 ay sonra (12 hafta üzeri) haftada 20 saatlik part time bir çalışma süresi ile yasal çalışma hakkı tanıyor. Öğrenciler Malta’da dil eğitimi alırken çalışma hakkı hem öğrencilerin eğitimlerini desteklemek için hem de ülkedeki kültürel deneyimi daha yakından tanıma fırsatını yakalamanıza destek vermektedir.

İrlanda’da Dil Eğitimi ve Çalışma İzni : Son dönemlerde yurtdışında dil eğitimi için başvuran öğrencilerin en çok tercih ettikleri ülkeler arasında İrlanda öne çıkmaktadır. İngilizce dil eğitiminde en az 25 haftalık bir dil eğitim programına katılım sağlayan Türk öğrencileri için İrlanda’da 33 hafta kalma ve çalışma izni beraberinde verilmektedir. İrlanda’da haftada 20 saat part time / yarı zamanlı çalışma hakkı tanırken bu süre yaz tatili dönemlerinde 40 saat olabilmektedir.

Avustralya’da Dil Eğitimi ve Çalışma İzni: Dünyada en yaşanabilir ülkeler arasında olan Avusturalya, İngilizce dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için oldukça popüler bir ülkedir. Avustralya’da 90 günden daha uzun süren bir dil eğitimi programlarına katılım gösteren Türk öğrencilerine 20 saat Part Time/ yarı zamanlı yasal olarak çalışma izni hakkı tanınmaktadır.

Yeni Zelanda’da Dil Eğitimi ve Çalışma İzni: Avusturalya’ya komşu ülke olan Yeni Zelanda dil eğitimi sırasında yasal çalışma izni hakkını tanıyan bir diğer ülkedir. Vize şartlarında oldukça katı olan Yeni Zelanda IELTS sınavından 5,0 skorunu elde etmek ve en az 6 aylık bir dil eğitim programına katılım göstermesi şartı ile Türk öğrencilere haftalık 20 saat yarı zamanlı yasal çalışma izni verebilmektedir. IELTS skoru olmayan veya 5,0 skoruna ulaşamayan ancak 14 haftanın üzerinden bir dil eğitim kursuna kayıt olan öğrenciler çalışma izni için talepte bulunabilir ancak çalışma hakkının size tanınıp tanınmayacağı garantisi konsolosluğun inisiyatifine kalabilmektedir.

Yurtdışı dil eğitimi için hangi ülkeye gitmeliyim, dil eğitimi için yurtdışına nasıl gidilir gibi sorularınız var ise bu konuda detaylı bilgi almak ve ücretsiz danışmanlık almak için buradan bize ulaşabilir. Gitmek isteyeceğiniz ülkeler hakkında sorularınıza yanıt bulabilirsiniz.

Yurtdışı Dil Eğitimi İçin Gerekli Belgeler

Dil eğitimi için hangi ülkeye gidilmeli, sorunuza yanıt bulduktan ve hedeflediğiniz dil seviyesi için danışmanınızla birlikte eğitim süresine karar verdiğinizde geriye okul kayıt işlemlerinizi başlatmak ve vizeye ihtiyacınız olacaksa vize sürecinizi yürütmek kalıyor. Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için elbette tamamlanması gereken bir aşama oluyor. Ülkeden ülkeye veya programa göre talep edilen belgeler değişiklik gösterebileceği gibi genel olarak yurtdışı dil eğitimi için gerekli belgeler arasında sizi çok yoracak bir durum söz konusu değil.

Yurtdışı dil eğitimi hakkında detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir, bizimle buradan iletişime geçebilir veya randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED