Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Dil Eğitiminde 7 Önemli Püf Nokta

Yurtdışı Dil Eğitiminde 7 Püf Nokta

Gittikçe artan bir popüleriteye sahip olan yurtdışı dil eğitiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bu işin püf noktaları var mıdır? Varsa, bu konuda ne yapmalı? Sorularınıza yanıt bulabileceğiniz bu yazıda sizleri birkaç püf nokta hakkında bilgilendireceğiz. 

1. Türkçe’yi bir süreliğine hayatınızdan çıkarın.


yurtdisi-dil-egitiminde-7-puf-nokta-1

Hızlı bir şekilde dil gelişimi istiyorsanız, Türkçe’yi bir süre hayatınızdan çıkarın. Gideceğiniz yerde mutlaka Türkler de olacaktır. Bu noktada olabildiğince birbirinizden uzak durmanız gerekmekte. Çünkü ister istemez, iki Türk bir araya gelince Türkçe konuşacaktır. Bu durum da dil gelişiminizde olumsuz bir etki yaratacak, öğrendiğiniz dilde pratik yapmanıza engel olacaktır. 

2. Gitmeden önce Türkiye’den birkaç hediye alın.


yurtdisi-dil-egitiminde-7-puf-nokta-2

Özellikle konaklama olarak aile yanında kalıyorsanız, ev sahibi ailenize Türk kültürünü yansıtan minik hediyeler almanız çok güzel bir davranış olacaktır. Böylece, yalnızca kültürümüzü tanıtmayacak aynı zamanda, iletişim kurmada ilk adım tatlı bir şekilde atılmış olacaktır. Olumlu bir başlangıç hem size hem de aileye iyi gelecek, sağlam bir ilişkinin temelleri atılacaktır. Alabileceğiniz birkaç hediye önerisi: lokum, Türk kahvesi, nazar boncuğu, baklava, bazı süs eşyaları.

3. Konuşmaktan çekinmeyin.


yurtdisi-dil-egitiminde-7-puf-nokta-3

Özellikle yetişkin kişiler yeni bir dil öğrenirken bu dili konuşmaktan çekinme davranışını sergilemektedirler. Yanlış yapmaktan, bir kelimeyi yanlış telaffuz etmekten korkar, bu nedenle konuşmamayı tercih ederler. Bilinmelidir ki, önemli olan karşı tarafa mesajı bir şekilde aktarabilmektir. Aynı zamanda, hata yapa yapa öğrenilir. Hatalardan öğrenmek dil ediniminde oldukça etkili bir yöntemdir. Tüm bunlara ek olarak, o dilin konuşulduğu ülkede olmak ve o insanlarla onların dilinde iletişim kurmaya çabalamak takdire şayan bir davranıştır. Sizin çabanız karşı taraf için de oldukça değerlidir; bunu bilmek sizleri rahatlatacak, daha rahat bir şekilde iletişim kurmanızı sağlayacaktır. 

4. Telefonunuzun, bilgisayarın dilini değiştirin.


yurtdisi-dil-egitiminde-7-puf-nokta-4

Sıkça kullandığınız eşyalarınız olan telefonunuzun, bilgisayarınızın dilini değiştirin. Bu şekilde pek çok kelimeyi kolaylıkla öğrenebileceksiniz ve günlük yaşamınıza da aktarabileceksiniz. Dil gelişiminde ne kadar çok girdi (input) alınırsa, o denli gelişim sağlanabilecektir. 

5. Yalnızca eğitime değil, aktivitelere de katılım gösterin.


yurtdisi-dil-egitiminde-7-puf-nokta-5

Yurtdışındaki dil okulları yalnızca derslerden oluşan yerler değildir. Arkadaşlarınızla çeşitli etkinlikler düzenleyebileceğiniz gibi dil okullarının düzenlediği etkinliklere de katılabilirsiniz. Böylece, eğlenceli vakit geçirirken aynı zamanda arkadaşlarınızla pratik yapabilir, deniz kenarındaysanız eşsiz kumun, güneşin tadını çıkarabilir; müzeleri geziyorsanız sanatı içinize çekebilirsiniz.

6. Durmayın, keşfe çıkın.


yurtdisi-dil-egitiminde-7-puf-nokta-6

Hem yaşadığınız yeri daha iyi tanımanız hem de benimsemeniz açısından durmayın, keşfe çıkın. Farklı bir kültür olacak bu yeri keşfe çıkarak, siz de bu masalın bir kahramanı olma fırsatını elde edebilirsiniz. Keşfe çıktığınız yerdeki halkla konuşabilir, kendinizi eğlenceli sohbetlerin ortasında bulabilirsiniz. 

7. Bolca yemek yiyin, yeni lezzetler tadın.


yurtdisi-dil-egitiminde-7-puf-nokta-7

Dil okuluna gittiğiniz yerdeki mutfağı deneyimleyin, değişik yemeklerin tadını çıkarın. Özellikle farklı tatlara açık bir kişi iseniz, gittiğiniz yerin mutfağını olabildiğince tecrübe edin. En güzel yemek, o yemeğin anavatanında yapılır. Bu nedenle orada iken, bu fırsatı değerlendirin. Tarifini öğrenirseniz, Türkiye’ye döndüğünüzde arkadaşlarınıza, ailenize de yapabilirsiniz. 

Sizde hemen yurtdışında dil eğitimi almak için bizimle iletişime geçebilir, bir yandan dil öğrenirken bir yandan da yeni aktivitelerle, dünyayı keşfedebilirsiniz. Bizimle bilgi istek formu üzerinden ya da (0212) 227 0 227 numaralı telefondan iletişime geçebilir, yurtdışı eğitim alanında uzman danışmanlarımızdan ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED