Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Dil Okuluna Gitmek için 10 Adım

Dil Okuluna Gitmek için İzleyebileceğiniz 10 Adım

Yurt dışında dil okuluna gitmek iş, eğitim, sosyal yaşam ve genel kültür alanlarında gelişimine büyük ölçüde katkı sağlar. Uluslararası şirketlerin çeşitli departmanlarında çalışmak veya yurt dışında yaşamak istiyorsan dil okulunda eğitim almak oldukça avantajlıdır. Yurt dışında edindiğin deneyim ve sertifikalar sayesinde güçlü bir öz geçmiş hazırlayarak hayallerine ilk adımı atabilirsin.

Eğitim hayatında da hem iş hayatına hazırlık için hem de çeşitli alanlarda uluslararası araştırma yapabilmek için dil öğrenmek oldukça etkilidir. Özellikle lise ve üniversite döneminde dil eğitimi için yurt dışına gitmek ufkunu genişleten bir deneyim haline dönüşür.

Küreselleşen dünyada yeni imkan ve seçenekler yaratmak için yurt dışında dil eğitimi almak ideal bir yatırımdır. Yeni bir dil öğrenirken farklı kültürler ile tanışmak da kişisel gelişime katkı sağlar. Dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlar ile tanışmak bireylerin öz güvenini artırmasının yanı sıra eğitim ve iş alanında da yeni bağlantılar kurulmasına da yardımcı olur.

Dil eğitimi için yurt dışına gitme pek çok açıdan bireylere katkı sağlar. Dil öğrenmeyi kolaylaştıran bu özel deneyim, pratik yapma imkanını artırır. Bir dili akıcı ve doğal şekilde öğrenmek için yurt dışında dil eğitimi almak en ideal seçenektir. Yurt dışında alınan dil eğitimi sayesinde birbirinden farklı pek çok kültürden insanlar tanışma ve perspektifini genişletme olanağına sahip olabilirsin. Olay ve durumlara farklı motivasyon ile yaklaşmayı öğrenerek geleceğe hazırlık yapabilirsin.

-“Yurt dışı dil eğitimine zaman gidilir?” sorusunun cevabı için sizler için yazımıza olduğumuz blog yazımıza bu linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

- Hedeflerinizi Belirleyin

Yurt dışında dil eğitimi almak isteyen bireylerin öncelikle kriter ve hedeflerini belirlemesi gerekir. Hedef ve amaçların belirlenmesi için dil seviyesinin ölçülmesi gerekir. Dil seviyesinin ölçülmesiyle beraber bireye uygun dil okulları, eğitim süresi ve kur seçenekleri değerlendirilmelidir.

Eğitim ve iş hayatının yanı sıra sosyal alanlarda da kendini geliştirmek isteyen kişilerin öğrenim amaçlarını belirleyerek kriterlerine en uygun ülke ve dil okulunu seçmesi gerekir. Bu sayede doğru amaç ve eğitim kurumu eşlemesi yapılarak bireyin kusursuz bir dil eğitimine başlaması sağlanır.

-“Yurt dışı dil eğitimi için 10 neden” blog yazımızı bu link üzerinden inceleyebilirsiniz.

- Hangi Dilde Eğitim Almak İstediğinizi Seçin

Dünya üzerinde konuşulan çeşitli dillerin yanı sıra bölgesel olarak kullanılan spesifik diller de bulunur. Bu dilleri öğrenmek de çeşitli açılardan avantaj sağlayabilir. İlgini çeken dili öğrenebileceğin ülkeleri incelerken ülkenin resmi dili ve yoğun olarak kullanılan diller hakkında bilgi edinmelisin.

Öğrenmek istediğin dilin kullanıldığı ülkede dil eğitimi almak bireylere katkı sağlar. Eğitim, iş ve sosyal yaşam için öğrenmek istediğin dile karar vererek hayallerine adım atmaya başlayabilirsin. Dil okulu ve ülke hakkında detaylı bir araştırmanın ardından planlama yaparak dil okulu için yurt dışına gidebilirsin.

- Ülke ve Şehir Araştırması Yapın

Dil kursu ile yurt dışına gitmek isteyen her bireyin öncelikle öğrenmek istediği dile karar vermesi gerekir. Bu seçimi yaptıktan sonra kişinin sosyal ve ekonomik özelliklerine en uygun ülke ve kurumları araştırarak süreci hızlandırması gerekir.

Seçilen dilin gidilecek ülkede günlük olarak kullanılması oldukça önemlidir. Pratik yapma olanağına ek olarak ülkenin ekonomik, kültürel ve iklimsel şartlarının da kişisel kriterlerine uyumlu olması adaptasyon sürecini kolaylaştırır.

- Yurt dışı dil okulları sayfamızı buradan ziyaret edebilirsiniz.

- Eğitim Süresini ve Program Türünü Belirleyin

Yurt dışında dil okuluna gitme adımları eğitim süresi ve programını belirleme ile devam eder. Eğitim süresi ve program türünü belirlemek için öncelikle dil seviyeni ölçmelisin. Dil seviyene uygun bir program seçmen eğitim süreci için son derece önemlidir. Eğitim süresini belirlerken kişisel becerilerini öğrenme hızını ve eğitim alacağın okulun kur seçeneklerini değerlendirebilirsin.

- Dil Okulu ve Program Seçeneklerini Araştırın

Dil okulu eğitimini başlatmadan yurt dışı dil okullarının artı ve eksi yönlerini değerlendirerek detaylı bir araştırma yapabilirsin. Kendine en uygun okul ve programı seçmek için dil okullarının sunduğu imkanları, program detaylarını ve daha önce eğitim almış öğrencilerin yorumlarını göz önüne alarak dil okulu ve program seçeneklerini belirleyebilirsin.

- Başvuru İşlemlerine Başlayın

Yurt dışındaki dil okullarını araştırıp seçenekleri belirledikten başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsin. Başvuru aşamasında her okul farklı belge ve taleplerde bulunabilir. Sorunsuz bir başvuru yapmak adına eğitim alınacak kurum ile iletişimde kalmak son derece önemlidir. Başvuru işlemlerini yaparken vize sürecini de göz önünde bulundurmak gerekir. Vize başvuru vize işlemlerinin eğitim sürecinden önce tamamlanması için dersler başlamadan genellikle en az 3 ay önce vize başvurusu yapmalısın.

- Vize İşlemleri: Gerekli Belgeler ve Süreçleri Yönetin

Yurt dışı dil eğitimi sürecinde okul ve ülkelerin istediği belgeler çeşitlilik gösterebilir. Başvuru onayının alınması sonrası başlayacak vize işlemlerinde onay alınan kurum ve konsolosluklar ile bilgi alışverişi yapmak olumsuz sonuçların önüne geçmende etkili olur. Bu süreçte gitmek istediğin ülkenin talep ettiği belgelerin çevirilerinin yapılması da oldukça önemlidir.

Eğitim süresi ile vize süresinin denk olması vize sonucunu olumlu etkiler. Vizenin çıkması ülkeden ülkeye değişkenlik gösterebilmekle beraber ortalama 2 ila 3 ay sürer.

- Konaklama Seçeneklerini İnceleyin ve Rezervasyon Yapın

Eğitim sürecinde konaklama yapacağın yerleri belirlerken aracı bir kurum tercih edebilirsin. Dil okulu araştırması yaparken okulların konaklama seçeneklerini de değerlendirebilir ve rezervasyon işlemlerini yapabilirsin. Konaklama yapacağınız yerde rezervasyon belgelerini vize işlemlerinde kullanmak için erken rezervasyon yaptırmalısın. Vizen çıkmadan herhangi bir ödeme yapman tavsiye edilmez.

- Yurt dışı eğitiminde konaklama seçenekleri için blog yazımızı bu link üzerinden inceleyebilirsiniz.

- Sağlık Sigortası ve Güvence Planlaması

Vize işlemleri esnasında talep edilen belgeler arasında sağlık sigortası da yer alır. Yolculuk süresince ve eğitim alınacak zaman aralığında olası sağlık sorunlarına karşın bu işlemlerin yapılması zorunludur. Sağlık sigortası ve güvence planlamasını banka ve özel sigorta acentelerinin aracılığı edinebilirsin.

Global Yurtdışı Eğitim dil okuluna gitmek isteyen öğrencilerin her adımında yanında olur. Sürecin aksamadan devam etmesi ve en doğru dil okulunu bulmak için uzmanlardan destek alabilirsin. Yurt dışı dil okulu hakkında detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir ya da bu link üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED