Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Eğitim Almak İçin 10 Neden

10 Madde Halinde Yurtdışında Neden Eğitim Almalısınız?

Yurtdışında eğitim almanın popüleritesi gün geçtikçe artmaktadır. Her yıl binlerce öğrenci gerek dil eğitimi, gerek lise ve üniversite eğitimi, gerekse yüksek lisans eğitimi gibi nedenlerle yurt dışına gitmektedir. Bu noktada yurt dışı eğitim danışmanlıkları öğrencilere büyük anlamda destek sağlamaktadır. Ücretsiz danışmanlık hizmeti sunarak önceliği tamamen öğrencinin ilgi ve ihtiyaçlarına vermektedir. Hal böyle olunca da pek çok kişi gönlü rahat bir şekilde yurt dışı eğitimini tercih etmektedir. Peki neden yurt dışı eğitimi sorusu da akılları kurcalamaktadır. Bunun için sizlere 10 neden sunuyoruz:

1. O dilin konuşulduğu ülkede dil öğrenmek 


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-1

Dil gelişiminde genel olarak en çok eksik kalınan nokta pratik yapmak. Bu açıdan da bakıldığında yurt dışında alınan bir eğitimin üstüne her gün hatta her dakika pratik yapma fırsatının olması büyük bir şans. O gün derste öğrenilen pek çok bilgi anında pratiğe dökülebilir ve böylece kalıcılık da artar.

2. Öğrendiğiniz dilin, eğitim aldığınız yerin kültürünü öğrenmek


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-2

Nerede eğitim aldığınız, nasıl bir kültürün içinde yaşadığınız hayatınızı şekillendirmenizde çok büyük bir etkiye sahiptir. Farklı bir kültür farklı bakış açıları demektir. Yurt dışında eğitim alırken içinde yaşanılan kültür sizlerin ufkunu genişletmektedir.

3. Uluslararası öğrenciler ile birlikte olmak


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-3

Dil öğreniminde ya da yurt dışında farklı bir eğitim alırken yalnızca o kültür sayesinde değil, aynı zamanda sınıfınızda var olan farklı ülkelerden, kültürlerden gelmiş öğrenciler sayesinde de ufkunuzu genişletme fırsatını elde edersiniz. 

4. Pek çok müzeyi, galeriyi ziyaret edip; etkinliklere katılmak


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-4

Gittiğiniz ülkeye göre değişiklik gösteren pek çok müze ve galeri sizleri karşılamaktadır. İspanya’da muhteşem mimariye sahip binaları ziyaret etme fırsatını elde ederken, Amerika’da da Universal Studios gibi pek çok yeri gezip görebilirsiniz. Aynı zamanda, İngiltere’de Shakespeare’in ünlü tiyatrosu Globe’ta bir oyun izleyebilir, İtalya’da operaya katılabilirsiniz. 

5. Pratik yapma fırsatınızın artması


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-5

Bir beceriyi kazanmak için olabildiğince girdi almak, alınan girdileri olabildiğince pratiğe dökmek gerekmektedir. Bu noktada da bakıldığında yurt dışında alınan eğitimde sürekli o dil konuşulmaktadır. Konuşulan bu dil girdiler olarak size gelecek ve bunları pratiğe aktarmak için de pek çok fırsatınız olacaktır. 

6. Kendinizi keşfetmek


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-6

Yurt dışı eğitimi kendinizi geliştirmenizi, keşfetmenizi sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, yurt dışında farklı bir kültürde tek başına ayakta kalabilen bireyin özgüveni artar ve kendi potansiyelinin farkına varır. 

7. Kariyer basamaklarını hızla tırmanmak


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-7

Yurt dışında alınan eğitim sayesinde çoğu zaman çoğu sektörde rakiplerinizin bir adım önünde olursunuz. Günümüz işverenleri genel olarak dil bilme özelliğini çalışanlarında aramaktadırlar. Aynı zamanda yurt dışı eğitimi tecrübesi sizlere farklı bir vizyon katacağı için de kariyer hayatınızda oldukça büyük bir etkiye sahip olacaktır. 

8. Çevre şehirleri, ülkeleri gezmek


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-8

Yurt dışında eğitim alırken yalnızca eğitim aldığınız kurumun bulunduğu şehri değil; diğer şehirleri de gezme, buralarda da çeşitli deneyimler yaşama fırsatını elde edersiniz. Örneğin, Bournemouth’ta okuyan bir öğrenci hafta sonları Londra, Oxford gibi pek çok güzel İngiliz şehrini gezip görebilir. Bunun yanı sıra dilerse İrlanda, Fransa, Belçika, Hollanda gibi yakın ülkeleri de ziyaret edebilir. Böylece hem çok okumuş, hem de çok gezmiş biri olarak en güzel şekilde birçok şey öğrenir. 

9. Uluslararası pek çok konferansa, seminere katılma fırsatı


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-9

Yurt dışında Türkiye’de de olduğu gibi pek çok konferans, seminer düzenlenmektedir. Bu konferans ve seminerlere katılma fırsatını elde edebilirsiniz. Buralarda pek çok yeni şey öğrenmekle kalmaz, kendinizi de geliştirirsiniz. Aynı zamanda edineceğiniz sertifikaları CV’nize ekleyebilirsiniz. 

10. Yeni bağlantılar kurmak


yurtdisinda-egitim-almak-icin-10-neden-10

Yurt dışı eğitiminde pek çok yerden pek çok insanla tanışırsınız. Okulda, sınıfınızda, konakladığınız yurtta ya da evde pek çok yeni kişi ile iletişim kurma fırsatını elde edersiniz. Peki ileride bu insanlarla neden ortak bir iş yapmayasınız? Karşılıklı olarak anlaşmaya varıldığı takdirde pek çok şeyi birlikte başarabilirsiniz. Bu noktada da bakıldığında bağlantılarınız (network) oldukça büyük bir rol oynamaktadır. 

Kısacası yurt dışında eğitim almak sizlere çok şey katacaktır. Mükemmel anılar biriktirip ve kendinizi daha da yakından tanıma fırsatını elde edip çok güzel bir süreç geçirirsiniz. Dünyanın en popüler dil okullarında yurtdışı eğitim almak için hemen bilgi istek formu doldurun, sizi en kısa sürede arayalım. Ya da beklemek istemezseniz (0212) 227 0 227 numaralı telefondan uzman danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED