Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Eğitimi İçin Konaklama Seçenekleri

Yurtdışı Eğitimi İçin Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Yurtdışında eğitim almak her öğrencinin hayalidir. Çetrefilli bir başvuru sürecinden sonra öğrenciler kabullerini aldıktan sonra en önemli kısma geçmektedirler. Yani konaklama. Hiç bilmediğimiz, daha önce gittiğimiz ama çok kalmadığınız veya daha önce hiç orada bulunmadığımız bir yere eğitim için gidiyorsanız en konforlu ve kendinizi rahat hissedeceğiniz yerde konaklamak oldukça önemlidir.

Eğitim süreci zorlu ve stresli geçtiği için hiçbir öğrenci bir de konaklama yerinde sıkıntı yaşamak asla istemez. Bizlerde bu yazımızda gitmeden önce nelere dikkat etmeniz gerektiği ve hangi konaklama türünün size uygun olacağını açıklamak istedik.

Şimdi gelin “Yurtdışına eğitime gitmeden önce nasıl plan yapılmalı?” birlikte inceleyelim.

- Yurtdışında eğitim almaya karar verdikten ilk işiniz eğer yoksa geçerli bir pasaport çıkarmak olmalıdır.

- Pasaport gelene kadar ki süreçte de sizden vize de istenebilecek evrakları araştırmak var mümkünse toplamaya başlamak olmalıdır.

- Zamanı iyi yönetmek olası bir ret durumunda tekrardan vizeye başvurmak için size zaman kazandıracaktır.

Eğer bir yurtdışı eğitim acentesiyle bu süreci ilerletmek istiyorsanız eğitim danışmanınıza ne tür bir konaklama opsiyonunda mutlu ve rahat olacağınızı, özel isteklerinizi, özel durum ve hastalık gibi önemli noktaları mutlaka paylaşmalısınız.

Yurtdışı Eğitimde Konaklama Seçenekleri

Yurtdışına eğitime gidecek öğrenciler konaklama seçeneklerini eğitim danışmanları ile belirlerken kendi ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmalıdır. Öğrencilere sunulan çeşitli konaklama seçeneklerine aşağıdaki gibi opsiyonları örnek olarak verebiliriz.

  • Aile Yanı Konaklama
  • Öğrenci Yurdu Konaklama
  • Paylaşımlı Öğrenci Evleri
  • Stüdyo Daire
  • Otel, Hostel, Misafir Evleri


Yurtdışında Aile Yanı Konaklamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sizi ilk başlarda biraz zorluyor görünse de aile yanında konaklamak pek çok açıdan size olumlu sonuçları olacaktır. Mesela ev sahibi kişilerle direkt kendi dillerinde iletişim kuracağınız için hedef dili öğrenmeniz hızlanacaktır. Ev sahibi ile beraber yaşamak yerel halkın kültürünü, geleneğini ve günlük yaşamanı birinci gözden deneyimlemenize yardımcı olacaktır.

  • Açık İletişim Kurmak

Dil becerinizi geliştirmek ve pratik yapmak için aile bireyleriyle devamlı iletişim halinde olmaya dikkat etmek önemlidir. Aile bireyleri okullar tarafından titizlikle seçildiği için size seve seve yardımcı olacaklardır.

  • Kültürlerine Saygı Duymak

Aile ile buluşmadan önce kültürlerini, geleneklerini ve normlarını araştırmak hem alışma sürecinde size kolaylık sağlayacaktır hem de aile nezdinde size pozitif etki edecektir. Selamlaşmayı, yemek ve hoşgörü kurallarına uygun davranışlar göstermek özen göstermelisiniz. Kültürel farklılıklarda son derece anlayışlı ve sabırlı olmalısınız. Çünkü size alışılmadık gelen durumlar aileler bakımından tamamen normal olabilmektedir.

  • Aile Yemeklerine Katılım Gösterin.

Ev sahibi ailenizle akşam yemeklerini hep beraber yemek hem size iyi gelecektir, uzak kaldığınız aile ortamını hissedeceksiniz hem de aileyle bağ kurmanın en harika yolunu keşfedeceksiniz. Yemek hazırlamaya, sofra toplamaya yardım edebilirsiniz. Bu sizin ailenin bir parçası olduğunuz gösterir.

  • Aile Karşı Kibar ve Dürüst Olun.

Aileye karşı devamlı nezaket ifadeleri kullanmak evrensel bir saygı ve düşünce dili olduğundan size her zaman pozitif etkisi olacaktır. Duygu ve düşüncelerinizde her zaman dürüst olmalısınız. Eğer bir endişeniz ve rahatsızlığınız var açık bir dille aile ile paylaşmaktan çekinmeyin. Misafirperverlikleri için minnettarlığınızı devamlı olarak ailenize ifade edin.

  • Ailenin Belirlediği Zamanlara ve Saatlere Uyun.

Ailenizin sizi davet ettiği aktivitelere katılım göstermeye özen gösterin. Boş zamanlarınızda aileniz de varsa çocuklarla oyun oynamak veya etkinliklere katılım göstermek hem size iyi gelecektir hem de aile ile daha iyi bağ kurmanıza yardımcı olacaktır. Eğer aile ile yemek saatlerine katılamayacaksanız veya eve geç gelecekseniz mutlaka aile bilgi vermelisiniz.

  • Problemlere Karşı Her Zaman Çözüm Odaklı Yaklaşın.

Yaşanan veya yaşanabilecek aksi bir duruma oldukça anlayışlı ve sabırlı yaklaşın. Beklenmedik olaylar veya sizin planınıza ters düşen durumlar elbette olacaktır. Bu durumda son derece esnek ve çözüm bulma isteğiyle yaklaşım gösterin. Endişelerinizi sakince dile getrin ve ailenizle birlikte çözümler bulmaya çalışın.

Yukarıdaki maddelere uyum sağlamak ve özen göstermek he sizin hem de yanında misafir olduğunuz ailenin uyumlu ve keyifli vakit geçirmesini sağlayacaktır.

Yurtdışı Eğitim İçin Konaklama Seçenekleri

- Aile Yanı Konaklama

Yurtdışı dil eğitiminde oldukça yaygın olan ve tercih edilen aile yanı konaklama tercih durumuna göre tek veya çift kişilik opsiyonlardan oluşmaktadır. Banyo kullanımı genelde ortak alan sayılmaktadır. Fakat bazı ailelerde öğrenciler “en-suite” yani özel banyolu odalar opsiyonunu da tercih edebilmektedir.

Aile yanında öğrenciler sadece kahvaltı, / kahvaltı + akşam yemeği / günde üç öğün veya yemeksiz alternatiflerini seçebilmektedir. Aile yanı konaklaması maliyetleri diğer konaklama türlerine göre daha uygun olabilmektedir. Ve aileler okula mümkün olduğunca yakın yerlerde ve büyük bir titizlikle seçilmektedir.

- Öğrenci Yurdu Konaklama

“Student Residence veya Hall” olarak adlandırılan öğrenci yurtları bizim Türkiye’de aşina olduğumuzdan oldukça farklıdır. Odalar genellikle 1,2 veya 3 kişiden oluşup, duruma göre paylaşımlı banyo veya tercihe göre özel banyolu olabilmektedir. Yemek opsiyonu yurtlara göre değişiklik göstermektedir. Yemek sunan veya hiç sunmayan yurtlar olabilmektedir.

Yurtlarda genellikle ortak bir tam donanımlı mutfak, TV salonu, öğrenciler için dinlenme alanları, çamaşır hane bulunmaktadır.

- Paylaşımlı Öğrenci Evleri

“Shared Student Flat veya Apart” olarak adlandırılan paylaşımlı evlerde birkaç öğrenci konaklayabilmektedir. Her öğrencinin kendine ait odası vardır. Mutfak ve banyo genel olarak paylaşımlı şekilde kullanılmaktadır. Evi paylaşan öğrenciler dünyanın pek çok farklı noktasından gelen öğrencilerden oluşmaktadır. Paylaşımlı evler özgürlüğüne düşkün öğrenciler tarafından en çok tercih edilen seçenektir.

- Stüdyo Daire Konaklama

Stüdyo daire konaklamasında mutfak, banyo, yatak odası bulunmaktadır ve kişiye özel dairelerdir. Pek çok tercih edilmeyen bu alternatif diğer konaklama seçeneklerine oranla biraz daha maliyetli olabilmektedir.

- Otel, Hostel, Misafir Evleri Konaklaması

Yukarıdaki konaklama seçeneklerinin hiçbirinde kalmak istemeyen öğrenciler otel veya misafir evlerinde konaklayabilirler. Bazı okullar belirli hostel, otel veya misafir evleriyle anlaşmalı olabilmektedir. Böyle bir durumda eğitim danışmanınıza ayrıca belirtmelisiniz.

Yukarıdaki yazımız bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Konaklama konusunda aklında soru işareti olan öğrenciler bir diğer Yurtdışı Eğitimde Konaklama Seçenekleri blog yazımızı inceleyebilirler.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED