Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Dil Okulu Ücretleri

İngiltere Dil Okulu Fiyatları

İngiltere, yurtdışında dil eğitim’ için öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ülkelerin başında yer almakta. Ancak henüz araştırma aşamasındaysanız aklınızda pek çok soru işareti olabilir. Bu sebeple öğrencilerimizin İngiltere hakkında en çok merak ettikleri konulara örnek olarak aşağıdaki başlıkları ele alabiliriz.

- İngiltere dil okulu fiyatları,

- İngiltere dil okulu başvuru şartları,

- İngiltere dil okulu program başlangıç tarihleri,

- Dil okulu konaklama alternatifleri nelerdir? vb. gibi tüm sıklıkla sorulan soruların cevaplarını sizler için derledik.

Neden Yurtdışı Dil Eğitimi?

İngilizce öğrenmenin en etkili, hızlı ve kolay yollarından biri ana dili İngilizce konuşulan ülkelerden birine gitmekten geçiyor. Her ne kadar Türkiye’de gerek eğitim hayatımızda gerekse ek dersler veya kurslarla İngilizcemizi geliştirmeye çalışsak da özellikle pratik anlamda kendimizi istediğimiz seviyeye getiremiyoruz. Bu sebepten her yaştan binlerce öğrenci yurtdışı dil eğitimi programlarına katılarak hem pratik hem de gramer eksikliklerini giderebiliyorlar.

Ayrıca yeni bir ülke, farklı arkadaşlıklar ve kültürleri tanımak yurtdışı dil eğitimi alan öğrencilere yeni bir bakış açısı kazanmalarını sağlıyor. Bununla birlikte kendimize olan güvenimiz tam anlamıyla yerine oturuyor ve artık korkmadan İngilizce konuşmaya başlayabiliyoruz.

- Sizlerde İngiltere’de öğrenci olmak nasıl olur diye merak ediyorsanız  buradan  sizler için yazdığımız blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Neden İngiltere’de Dil Eğitimi?

İngilizcenin anavatanı İngiltere, Türkiye’ye olan yakınlığı, Dünya standartlarında sunduğu eğitim kalitesi, eşsiz tarihi ve doğa harikaları ile diğer ülkelere göre daha çok ön plana çıkmaktadır. Özellikle Avrupa’da yer alan Almanya, İsviçre, Hollanda, Fransa, İspanya, İtalya vb. gibi ülkelerden daha çok öğrenci konum olarak yakınlığından dolayı dil eğitimi için İngiltere’yi tercih etmektedir. Bundan dolayı Amerika ve Kanada’da ki dil okulları ile İngiltere’yi kıyasladığımızda sınıfınızda ve okulunuzda Avrupalı öğrenci sayısı daha fazla olmaktadır.

Tabii hepimize göre değişen başka farklılıklarda elbette İngiltere’de dil eğitimi almak için bir nedendir.

İngiltere Dil Eğitimi için En Çok Tercih Edilen Şehirler

Eğitim alacağınız şehri tercih ederken beklenti ve taleplerinizin hepsini bir arada düşünüp buna göre karar vermelisiniz. Bununla birlikte eğitim alacağınız toplam süre, maddi olarak ayırdığınız bütçe, eğitiminizi bitirdikten sonraki hedefiniz vb. gibi tüm kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Mesela, yazın bir ay süreli dil eğitimi planlayan öğrenciler için Londra ideal bir tercih sebebi olabilirken, altı ay eğitim düşünen öğrenciler için pekte ideal olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü Londra en pahalı şehirdir ve kalış süreniz ne kadar uzunsa buda konaklama ve yaşam maliyetinize yansımaktadır. Bu sebepten öğrencilerimiz dil okulu eğitime karar verdiğinde beklentileri, bütçeleri, eğitim süreleri, tercih edecekleri konaklama vb. tüm kriterleri göz önünde bulundurarak tercihinize destek veriyoruz. Bununla birlikte İngiltere’de en çok tercih edilen şehirler Londra olmak üzere Brighton, Bournemouth, Cambridge ve Oxford olduğunu söyleyebiliriz.

- İngiltere’nin tüm şehirlerinde yer alan dil okullarımızı bu link üzerinden inceleyebilirsiniz.

İngiltere Dil Eğitimi ve Konaklama

Tüm dil okulları aile yanı konaklama alternatifini öğrencileri için sunmaktadır. Bunun dışında öğrenci evi veya öğrenci yurtlarında da konaklayabilirsiniz. Her konaklama çeşidinin okula olan mesafesi, sunduğu imkânlar ve haftalık kalma ücretleri birbirinden farklıdır. Ayrıca gideceğiniz tarihteki konaklama müsaitlik durumu da oldukça önemlidir.

Özellikle öğrenci evi veya öğrenci yurdunda konaklamayı planlıyorsanız mutlaka erken başvuru yapıp konaklamanızı ayarlamanız gerekmektedir. Ancak aile yanında konaklamanın hem yurt alternatifine göre daha uygun ücretli bir alternatif olduğunu hem de yanında kaldığınız ile bire bir İngilizce pratiği yapma fırsatınızın olduğunu söylemeden geçemeyiz.

İngiltere Dil Eğitimi Program Alternatifleri

İngiltere’de yer alan dil okullarını incelediğimizde aslında her öğrencinin ihtiyacına yönelik eğitim programları olduğunu söyleyebiliriz. En çok ihtiyacımız olan gramer ve konuşma pratiğimizi geliştirmektedir ve her dil okulunda bu ihtiyaca yönelik genel veya yoğunlaştırılmış İngilizce dil eğitimi programları mevcuttur. Ancak elbette bu kadar değil!

İngiltere dil okullarına baktığımızda mesleki anlamda alabileceğiniz hukuk, tıp, mühendislik, pazarlama vb. gibi konularda da eğitimler olmaktadır. Ayrıca özellikle resmi dil sınavlarından olan IELTS, TOELF, CEA, vb. gibi sınav içeriklerini yakından görebileceğiniz eğitim programları da mevcuttur.

Dilerseniz Global Yurtdışı Eğitim deneyimli akademik kadrosuna danışarak size uygun programı da bulabilirsiniz.

İngiltere dil eğitimi Başvuru Şartları

İngiltere dil okulu programlarına katılım için bazı ufak şartlar olmakla birlikte bunlar aslında aşamayacağınız engeller değildir.

Örneğin ;

- İngiltere’de dil okullarının çoğunluğu minimum 16 yaşında öğrenci kabul etmektedir. Dolayısı ile minimum yaş sınırına takılmamanız gerekecektir.

- Ayrıca bazı okullarda minimum A1 İngilizce seviyesinin tamamlanması da gerekmektedir.

- Tabii en önemli şart ise geçerli İngiltere vizesi sahip olmanız gerekmektedir. İngiltere dil okulu vize şartları ve vize nasıl alınır yazımıza göz atabilirsiniz.

İngiltere Dil Okulu Fiyatları

İngiltere dil okulu fiyatları  tercih edeceğiniz kurum bazlı olarak değişiklik göstermekle birlikte, tercih edeceğiniz program süresi, konaklama tipi, şehir vb. etkene göre çok farklılık göstermektedir. Örneğin Londra, Cambridge, Oxford gibi şehirlerde konaklama ücretleri daha yüksek olurken, Brighton, Bournemouth, Canterbury gibi şehirlerde daha uygun olmaktadır. Bu da toplam ödeyeceğiniz rakamı etkilediğinden dolayı şehir tercihinizin de bütçenize uygun olması gerekmektedir.

İhtiyacınıza ve size özel fiyat teklifini öğrenmek için Global Yurtdışı Eğitim ile iletişime geçebilirsiniz.

İndirimli İngiltere Dil Okulu Fiyatları

İngiltere dil okullarında dönemsel olarak değişen indirimler vardır. Her okulun indirim oranı ve şartları birbirinden farklılık göstermektedir. Ancak dönemsel olarak %50’ye varan indirimler söz konusudur.

İngiltere indirimli dil okulları için danışmanlarımızdan bilgi alabilir ve okullarımızın sunduğu indirim oranlarını görebilirsiniz. Aşağıda İngiltere’de dil eğitimi ve benzeri konularda yazılmış içeriklerimize göz atabilir, detaylı bilgi için tıklayarak yazılarımıza erişebilirsiniz.


İngiltere dil okulları, dil eğitimi, üniversite eğitimi vb. gibi konularda sormak istedikleriniz için bizi arayabilir veya randevu alarak ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED