Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurt Dışında Arkadaş Edinmek İçin 10 İpucu

Yurt Dışında Arkadaş Edinmek için 10 İpucu

Yeni insanlarla tanışmak zaman içerisinde zorlaşsa da insanın zihinsel sağlığını koruması için oldukça önemlidir. Özellikle farklı bir ülkeye giden bireylerin yalnızlık çekmesi alışma sürecini büyük ölçüde zorlaştırır. Peki ama yurt dışında arkadaş nasıl edinilir? Yurt dışında arkadaş edinmek için birçok farklı yöntem bulunur.

Kendine güvenmek, sosyal ve istekli olmak bu yöntemlerin temelini oluşturur. Yurt dışında pratik bir şekilde arkadaş edinerek konaklama süresi boyunca keyifli vakit geçirebilmen için yurt dışında arkadaş edinmenin ipuçlarını öğrenebilirsin.

- Kendinizi Tanıtın

Yurt dışında arkadaş edinmek tıpkı yaşadığınız ülkede arkadaş edinmek kadar kolaydır. ‘’Merhaba!’’ kelimesi, basit bir kelime gibi görünse de sosyalleşmenin ilk adımıdır. Samimi bir tavra sahip olman arkadaş edinmenin kilit noktasıdır. Gün içerisinde sık karşılaştığın insanlara gülümsemek ve küçük sohbetler etmek, farklı ülkelerde insanlarla tanışmana olanak tanır.

Kendini tanıtmadan önce insanları gözlemlemen, bireylerle iletişim kurmak için doğru yöntemleri bulmana yardımcı olur. Öğrenim gördüğün kurumdaki insanlarla arkadaş olabilmek için dersler hakkında konuşarak ilk adımı atabilirsin. Zaman içerisinde sana benzer insanlarla arkadaş olup keyifli vakit geçirebilirsin.

- Aktivitelere Katılın, Kulüplere Üye Olun

‘’Nasıl arkadaş bulabilirim?’’ sorusuna en sık verilen yanıt ise kulüp ve aktivitelerdir. Kulüp ve aktiviteler benzer ilgi alanlarına sahip insanların bir arada bulundukları ve ilgi alanına odaklandıkları topluluklardır. Kitap kulübü, film kulübü gibi sohbet ağırlıklı alanların yanı sıra trekking ve kamp gibi aktivitelere de katılabilirsin.

Birbirinden farklı alanlara yönelerek oldukça kısa süre içerisinde birçok arkadaş edinebilir ve bulunduğun ülkenin yanı sıra orada yaşayan insanlar hakkında da bilgi edinebilirsin. Gerçekten ilgi duyduğun alanlara yönelmen, kendini rahat ve güvende hissederek iletişim kurmanı kolaylaştırır.

- Yeni Sporları Deneyimleyin

Sporsal faaliyetler fiziksel ve zihinsel sağlığın yanı sıra sosyalleşme için de oldukça önemlidir. Takım sporları, arkadaş edinmek için ideal seçenekler olarak değerlendirilir. Ortak bir hedef doğrultusunda bir araya gelen insanların arasında güven bağı oluşur. Son derece güçlü olan bu bağ sayesinde arkadaş edinmenin ötesinde en iyi dostlarına sahip olabilirsin.

- Yeni Hobiler Edinin

Arkadaş edinme yolları arasında öne çıkan seçenekler arasında yeni hobiler edinmek bulunur. Hobiler, boş vakitlerinizi değerlendirmek, zihninizi dinlendirmek ve yeteneklerinizi keşfetmek için oldukça keyifli aktivitelerdir.

Hobi edinmenin bir diğer olumlu yönü de arkadaş edinilmesini kolaylaştırmasıdır. Sörf, fotoğrafçılık, aşçılık, tiyatro, yazarlık, fitness gibi pek çok kurs seçeneğini değerlendirerek hem merak ettiğiniz hobilere zaman ayırabilir hem de farklı insanlarla kaynaşabilirsin.

- Yabancı Ev Arkadaşı Edinin

Kişisel alana sahip olmak konforlu görünse de insanlarla tanışıp arkadaş olmak için ev arkadaşlarıyla yaşamak mantıklı bir seçimdir. Uzun süre aynı alanı paylaşacağın kişilerle zaman içerisinde arkadaş olup birbirinize alışmanız kaçınılmazdır. Ortak aktivitelerin yanı sıra ev arkadaşının çevresindeki insanlarla da pratik bir şekilde tanışabilirsin.

Yeni ev partisi, doğum günü ve özel günlerde ev arkadaşınla düzenleyeceğiniz yemek davetleri, insanlar ile samimiyet kurabileceğin bir ortam oluşturmanı sağlar.

- Bir Yerin Düzenli Müşterisi Olun

Uzun süre yurt dışında kalacaksan müdavimlik, kendini güvende hissedebileceğin bir konfor alanına sahip olmana ek olarak çevre edinmen için de etkilidir. Yurt dışında restoran veya kafe gibi uzun süre vakit geçirebileceğin mekanları keşfetmelisin. İlgini çeken mekanlarda bir şeyler içerken atmosfer, personel ve müşteriler hakkında gözlem yapabilirsin.

Mekanın ruhunun karakterinle uyuştuğunu hissettiğinde müdavimi olabilirsin. Bir süre sonra personel ve diğer düzenli müşteriler tarafından tanınarak sohbetlere dahil olabilirsin. Gerekli durumlarda tanıştığın insanlardan tavsiye veya destek alabilirsin.

- Gönüllülük Çalışmalarına Katılın

Toplumsal alanda gönüllü olarak çalışmak hem bireylerin daha iyi hissetmesine hem de insanlara faydalı olmaya imkân tanır. Öğrencilik dönemi, gönüllülük çalışmalarına katılmak için en doğru zamandır. İyi bir amaç için bir araya gelen insanlar arasında rekabet bulunmaz.

Yapıcı ve güvenilir insanlarla beraber çeşitli derneklerde gönüllü olarak çalışarak dünyaya katkıda bulunurken iyi dostlar edinebilirsin.

- Sosyal ve Dışa Dönük Olun

Yeni insanlarla tanışıp arkadaş olmak dışa dönük olmayı gerektirir. Çeşitli etkinliklerde yer almak, arkadaşlarının davetlerine katılmak arkadaş edinme sürecini oldukça kolaylaştırır. Katıldığın ortamlarda insanlar ile iletişim kurmak, merak ettiklerini sormak aranızdaki bağı güçlendirebilir.

Yurt dışında arkadaş edinmek için sıklıkla tercih edilen yöntemlerden bir diğeri ise yabancı insanlarla tanışma uygulamalarıdır. Farklı bir ülkeye ve kültüre adapte olmaya çalışırken dışa dönük ve sosyal olmak biraz zorlayıcı gelebilir. Bu zorluğu yenebilmek için yabancılarla tanışma uygulamaları kullanarak yakın çevrende bulunan insanlarla yazılı iletişim kurarak ilk adımı atabilirsin.

- Hostelde Kalın

Uygun fiyatlı konaklama yerleri olan hosteller, birbirinden farklı pek çok insanın vakit geçirdiği alanlardır. Öğrencilerden gezginlere kadar birçok kişiyle pratik bir şekilde tanışabileceğin hostellerde konaklayarak dünyanın dört bir yanından arkadaş edinebilirsin.

Hostelde kalırken tanıştığın ortak ilgi alanların bulunan kişiler ile çeşitli aktiviteler planlayabilirsin. Bir restoranda yemek yiyebilir, konsere gidebilir veya ülkeyi keşfe çıkabilirsin.

- Eve Döndükten Sonra da İletişiminizi Kesmeyin

İnsanlar ile iletişimini ihtiyacına göre belirlememen geleceğin için oldukça önemli. Yurt dışında tanıştığın ve arkadaş olduğun kişilerle, eve döndükten sonra iletişimini sürdürmelisin. Arkadaşların senin yaşadığın ülkeye geldiğinde onları misafir edebilir, çevreyi tanımaları için rehberlik yapabilirsin. İhtiyaç duydukları durumlarda onlara yardım ederek güvenli bir iletişim sürdürebilirsin.

Global Yurtdışı Eğitim, dünyanın dört bir yanında yer alan öğrenim kurumlarına pratik bir şekilde giderek hayallerini gerçekleştirmene olanak tanıyor. Lise, lisans, yüksek lisans ve dil eğitimi seçeneklerinden dilediğin eğitim türünü tercih edebilirsin. Ülke, şehir hatta kurum seçimi yaparak kusursuz ve eğlenceli bir öğrenim süreci geçirebilirsin.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED