Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurt Dışında Dil Eğitimi ile İlgili En Sık Sorulan Sorular

Yurt Dışında Dil Eğitimi ile İlgili En Sık Sorulan Sorular

Yurt dışı dil eğitimi almak isteyen kişilerin aklında birtakım sorular oluşur. Bu sorular genellikle eğitim kalitesi, sertifika programları, eğitim ücretleri ve eğitim alınacak ülkenin koşulları başta olmak üzere eğitime dair pek çok konuyu kapsar.

Yurt dışında dil eğitimi ile ilgili aklına takılan bütün soruları cevaplaman, nitelikli bir eğitimin ilk adımını atmanı sağlar.

Yurt dışı dil okulu söz konusu olduğunda onlarca farklı ülkede eğitim veren kurumlar ile karşılaşmak kaçınılmazdır. Yurt dışı dil okulları hangileri olduğu detaylı bir şekilde araştırılması sonucunda ülkenin resmi dilinin yanı sıra farklı dil alternatiflerinin öğretilmesinde de oldukça yüksek eğitim kalitesine sahip yerler olduğu görülür.

Dil öğrenmek için eğitim aldığınız kurumun kalitesi ve öğrenim yöntemleri önemli olsa da bireysel özellikleriniz de dil öğrenme sürecini büyük ölçüde etkiler. Temel bilgiler, dile aşinalık, eğitim sürecinde çaba göstermek, pratik yapmak ve eğitim için seçilen ülkede pratik yapma imkanının değerlendirilmesi gibi unsurlar dil öğrenme sürecine etki eder.

Yurt dışı dil eğitimi veren kurum tarafından verilen ödev ve pratiklerin yanı sıra dil öğrenmek için çaba harcaman ve zaman ayırman gerekir. Dil öğreniminde maruz kalmak büyük bir etkendir.

Dile maruz kalman ve konuşmak zorunda olman, korkunu yenerek öğrenme sürecini hızlandırmana yardımcı olur. Bu nedenle dil eğitimi alacağın ülkeyi, okulu ve programı seçerken eğitime ek olarak dil gelişimine sağlayacağı katkıları da değerlendirmelisin.

İngilizceyi En İyi Hangi Ülkede Öğrenirim?

İngilizcenin evrensel dil olarak kabul edilmesi ile beraber bu dili öğrenmek ve yurt dışı eğitimi almak isteyenler için oldukça fazla alternatif sunulmaya başlanır. Dile maruz kalarak eğitimini hızlandırmanın yanı sıra kendini geliştirebileceğin ülkeleri seçmen geleceğine son derece olumlu etki eder.

İngilizce öğrenmek için akla ilk gelen ülke İngiltere’dir. İngiltere köklü eğitim sistemi ve modern öğrenme yöntemleri ile dikkatleri üzerine çeker. Ekonomik koşullar, ülkelerin mevcut vize anlaşmaları, kültürel yapı gibi çeşitli unsurlar göz önüne alındığında dil eğitimi almak için farklı alternatifler de değerlendirilebilir.

Resmi dili İngilizce olan veya birçok kişi tarafından İngilizce konuşulan birçok ülke, dil eğitimi için uygun özelliklere sahiptir. Dil okulu araştırması yapan bireylerin özellikle son yıllarda Kanada’yı tercih ettiği ve İngilizce eğitimi aldığı görülebilir. Kanada’nın İngilizce ve Fransızca olmak üzere 2 resmi dili bulunur.

Eğitim kurumu dışında yapılan çeşitli aktiviteler de dil öğrenme sürecini olumlu yönde etkilediğinden okul dışı aktiviteler ve sosyal olanaklar da son derece önemlidir.

İngilizce, dünyanın 53 farklı ülkesinde resmi veya ikinci dil olarak yer alır. Yurt dışı dil okulu fiyatları konusunu belirleyen pek çok unsur bulunur. Ülkelerin ekonomik koşulları ve dil okulunun özellikleri fiyatları etkiler. Yurt dışı dil eğitimi fiyat araştırması yaparken ülkelerin kullandığı para birimlerini, kuru, ekonomik, sosyal ve kültürel imkanlarını göz önüne almalısın.

Eğitim alırken çalışmak isteyen bireyler dil okulu çalışma izni veren ülkeler konusunda detaylı bir şekilde araştırma yaparak seçim yapmalıdır. İngilizcenin dünyada çapında aktif olarak konuşulması, bu dili yurt dışında öğrenmek isteyen herkes için çeşitli imkân ve alternatifler sunar.

Yabancı Dili Yurt Dışında Ne Kadar Zamanda Öğrenebilirim?

Yurt dışı dil kursuna gitmek isteyen kişilerin aklındaki sorulardan biri diğeri ise öğrenme sürecidir. Öğrenme süreci çok katmanlı girift bir yapıdan oluşur. Dil öğrenirken sağlam bir temel oluşturarak sürekli pratik yapmanız hatırlamayı kolaylaştırır. Dil öğrenme süreci kişisel kriterlere göre farklılık gösterebilir.

Yurt dışında dil öğrenmek özellikle seçtiğin ülkenin resmi dili söz konusu ise oldukça kolay olabilir. Nitelikli eğitim veren bir kurum seçmenin yanı sıra ders dışı aktivitelere ve sosyalleşmeye zaman ayırarak kısa süre içerisinde istediğin dili öğrenebilirsin.

Dil Okulunda İlk Gün Neler Yapılır?

Yurt dışında bir dil okuluna kayıt yaptırdıysan ve kurumdaki ilk günün oldukça keyifli ve heyecan verici olur. Uluslararası öğrencilerin dil okuluna geldikleri ilk gün genellikle öğrencilerin rahatlayıp kaynaşabilmeleri için tanışma partisi düzenlenir.

Ülkeye yabancı olan öğrencilerin stresten kurtulması ve adaptasyon sürecinin hızlanması için yapılan bu etkinliklerde bireylerin sosyalleşerek eğitime psikolojik açıdan pozitif yaklaşması sağlanır

Sertifika Alabilecek miyim?

Dil eğitimi alınacak ülke ve kurumu araştırırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise eğitim kurumlarının dil eğitimi bitiminde sertifika vermesidir. Dünya üzerinde dil eğitimi veren binlerce kurum bulunur. Dil okullarının eğitim yöntemleri ve sertifika planlamaları farklılık gösterir.

Yurt dışı dil eğitimi programlarında uluslararası geçerliliği olan sertifikalar, eğitimi başarı ile tamamlayan öğrenciler için düzenlenir. Eğitim sonrası alınacak olan sertifikanın kapsadığı alanlara ve geçerliliğine dikkat edilmelidir.

Dil eğitimini özellikle okul ve iş hayatında kullanacak kullanmak istiyorsan uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar veren dil okullarını tercih etmelisin.

Yurt Dışında Dil Eğitimi Alınacak Yerler Nelerdir?

Yurt dışında dil eğitimi alınacak pek çok farklı yer bulunur. Avrupa ve Amerika’nın sıklıkla tercih edildiği dil eğitimi için araştırma yaparken kişisel kriterlerinin yanı sıra bazı unsurları da göz önüne almalısın.

Sosyal, ekonomik ve kültürel yapıların değerlendirilmesi ve kişinin özel tercihlerini belirleyerek dil eğitimi alacağı ülke ve kuruma karar vermesi gerekir. Eğitim kalitesi, eğitim kurumunun geçmişi, nitelikleri, ülkenin olumlu ve olumsuz yönleri dikkate alınmalıdır.

Araştırma süreci ile vakit kaybetmeden ihtiyacına ve kriterlerine en uygun ülke ve dil okulunu seçmek için sana danışmanlık yapacak ve en ideal tercihe yönlendirecek kurumlarla çalışabilirsin.

Global Yurtdışı Eğitim yurt dışında dil eğitimi almanı kolaylaştıran özel sistemiyle öne çıkar. Eğitim kurumu, dünyanın dört bir yanında bulunan dil okulları ile iletişim halindedir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED