Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Öğrenci Olmak

İngiltere’de Öğrenci Olmak

Dünyanın farklı ülkelerindeki öğrenciler her yıl yurt dışında eğitim almanın yollarını araştırarak orada öğrenci olmanın hayalini kurmaktadır. Maalesef bu durum bazılarımız için sadece hayal olarak kalsa da bazılarımız için ise unutulmaz bir serüvenin başlangıcı olabiliyor.

Öğrenciler bu akademik serüvenlerine hangi ülkede başlayacaklarını araştırırken İngiltere onlar için tercih edilebilecek en doğru ülkelerin başında gelmektedir. Eğitim alanlarındaki başarılarını uluslararası alanda kanıtlayan İngiltere, öğrenci hayatını orada yaşamak isteyen gençlere fırsatlarla dolu kariyer kapısı açmaktadır.

İngiltere’de eğitim aldığınız süre zarfında orda yaşamaya başlamak sizi kısa süre içinde yerel İngiliz kültürü ile içli dışlı edecektir. Bu durumda İngilizceyi sadece okulda değil, günlük hayatınızda kullanmanız demektir. Okula gitmek, bindiğiniz otobüs veya metroda, alışverişte veya kafa dağıtmak için gittiniz bir kafede İngilizceyi mecburi olarak kullanmak hem aksanınıza hem de konuşma hızınızda siz fark etmeden bir yükselişe olanak sağlayacaktır.

İngiltere hem eğitim kalitesi olarak en doğru ülkelerden biri hem de bunun yanında Oxford, Cambridge gibi akademik şehirleriyle, doğal yaşamı, eşsiz mimari yapıları ve ilginç yerel kültürüyle yaşamak için de akıllara ilk gelen ülkelerdendir.

Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkelerinden biri olan İngiltere, öğrencilere her açıdan harika fırsatlar sunmaktadır. Tabii ki birçok ülkelere göre İngiltere’de eğitim almak pahalı gözükse de Amerika veya Kanada ile kıyaslandığında hem eğitim süresi olsun hem eşsiz yeşillikli doğası ve mimari yapıları olsun hem de sunulan imkanlar düşünüldüğünde tercih edilebilirliği yüksek bir ülkedir.

Neden İngiltere’de eğitim almalıyım?

Aşağıda sizler için kararınızda etkili olabilecek bazı maddelere yer verdik.

1) Daha kısa sürede üst düzey eğitim fırsatı

İngiltere’de lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler Türkiye’deki gibi 4 yıl yerine lisans eğitimlerini 3 yılda bitirmektedir. İngiltere yüksek lisans eğitimi ise 1 sene de tamamlanabilmektedir. Tabii ki bu süre öğrencinin başarı oranına ve dil seviyesine göre farklılık göstermektedir. Çünkü her üniversitenin kabul şartları değişebilmektedir.

2) Araştırmaya teşvik eden eğitim sistemi

İngiltere üniversiteleri, dünya çapında prestijli hale gelmesindeki bir diğer ana sebep ise öğrencileri her yönden araştırmaya ve sürekli öğrenmeye teşvik etmesidir. Bu da üniversitelerinin tamamına yakınını dünya çapında tanınır ve yüksek kalitede olmasını sağlamaktadır.

3) Türkiye’ye yakınlığı

İngiltere, Amerika ve Kanada ülkeleriyle kıyaslandığında Türkiye ile olan 4 saatlik uçuş mesafesi birçok ailenin çocuklarını orada okutmak için kararlarında etkili olmaktadır. İngiltere ve diğer Birleşik Krallık'taki birçok şehre Türkiye’den uçuşların bulunması yapılan seyahatin daha rahat ve kısa olmasını sağlamaktadır.

4) İngilizce seviyesini geliştirme

Öğrenciler için kaliteli bir eğitimin ve rahat bir yaşamın yanı sıra motivasyon yükseltici bir diğer durum ise İngilizce iletişim becerilerinin büyük bir oranda gelişmesidir. Öğrenciler çok kültürlü bir ortamda direkt İngiliz öğrencilerle eğitim almaları dil seviyeleri için bir diğer geliştirici etkendir. Çünkü ister lise olsun ister lisans ister de yüksek lisans olsun her öğrenci İngilizce diline hem okulda hem de günlük yaşantılarında doğrudan maruz kaldığı için önemli ölçüde ilerle kaydetmektedirler.

5) Dünya çapında bilinen prestijli üniversitelerde eğitim alma

Yabancı öğrenci çeşitliliği, başarılı akademik kadrosu ve kaliteli eğitimi ile dünya sıralamasında en üst seviyede birçok üniversitesi bulanan İngiltere, ister akademik kariyer ister de iş hayatındaki kariyere olan büyük katkısı sayesinde öğrenciler için biçilmiş bir kaftan gibidir. Üniversite eğitim programları her sene Eylül sonu Ekim başı gibi başlamaktadır. Bazı üniversitelerde Ocak – Şubat başlangıçlarda bulunmaktadır.

ingilterede-ogrenci-olmak

Aşağıda eğitim alabileceğiniz bazı lisans dallarını görebilirsiniz.

- Bachelor of Arts (BA)

- Bachelor of Science (BSc)

- Bachelor of Law (LLB)

- Bachelor of Medicine (MB)

- Bachelor of Education (BEd)

- Bachelor of Architecture (BArch)

- Bachelor of Engineering (BEng)

6) Mezuniyet sonrası yasal çalışma izni

Lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi İngiltere’de tamamlayan öğrenciler, devletin onlara verdiği mezuniyet sonrası yasal kalma izni ile iş arayabilir veya çalışabilmektedir. Öğrencilere mezuniyetleri sonrasında lisans ve yüksek lisans sonrası için 2 yıl iş arama ve çalışma vizesi olan Graduate Visa’sı verilmektedir. Eğitim süresinde ise öğrenciler haftada 20 saat yarı zamanlı çalışabilmektedir.

Bu sayede öğrenciler iş hayatlarında profesyonel bir deneyim sahibi olabilmektedir. Graduate Visa başvurusunda bulunurken İngiltere’de olmak gerekmektedir.

Vize hakkında detaylı bilgi için www.gov.uk/graduate-visa linkini tıklayabilirsiniz.

İngiltere'de Eğitim ile ilgili tüm detaylı sorularınız için bilgi istek formu doldurabilir ya da bizimle buradan doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz randevu alarak ofislerimizi de ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED