Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Lise Değişim Programı

Yurtdışı Lise Değişim Programı Hakkında Püf Noktalar

Yurtdışında lise eğitimi almayı veya lise eğitiminizi yurtdışında tamamlamayı planlıyorsanız, aşağıda yer alan yurtdışı lise değişim programı hakkında yazdığımız yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Günümüzde oldukça popüler hale hale gelen yurtdışı eğitim programları arasında yer alan lise değişim programı öğrenciler tarafında sıkça tercih edilen bir programdır.

Yurtdışında lise eğitimi almak öğrencilerin gerek eğitim gerek kariyer hayatı için oldukça yararlı bir karar olacaktır. Yabancı bir ülkede hem dillerini geliştirme, hem lise eğitimine devam etme, hem de tanımadıkları yabancı bir kültürü yakından tanıma gibi daha birçok avantajlarıyla öğrencilere yönelik düzenlenmiş bir programdır.

Lise Değişim Programı Nedir?

Lise değişim programı, Türkiye’de yıllardır desteklenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı bir programdır. Lise çağındaki öğrencilerin gerekli şartlara uyduğu takdirde, sene kaybetmemesine olanak sağlayarak, yurtdışında lise öğrenim süreci geçirmelerini sağlayan bir programdır.

Yurtdışı lise eğitimi Amerika, Kanada ve İngiltere çok sık tercih edilen ülkelerdir. Ayrıca İrlanda, Almanya, Fransa, İtalya ve daha fazla ülkede lise değişim programı imkanı vardır.

İngiltere’de Lise Eğitimi

İngiliz lise müfredatında GCSE, IB programları ve A Level programları bulunmaktadır.

GCSE Programı, zorunlu orta öğrenim sürecinin son iki senesidir. GCSE eğitimi alanlar akademik olarak devam etmek isterlerse, almış oldukları GCSE belgeleri ile, A Level ya da IB eğitimlerine devam ettikten sonra uluslararası bir diploma alarak üniversite eğitimlerini alabilirler.

İngiltere’de üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler İngiltere lise değişim programlarına katılarak İngiltere üniversitelerine daha rahat ve kolay bir şekilde yerleşebilirler.

A Level

Cambridge Üniversitesi aracılı ile gelişen bu diploma programı, üniversiteye giriş için hazırlık basamağı olarak tanımlanabilir. A Level, lise ile üniversite arasında bir köprü görevindedir.

Uluslararası lise diploma programları hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

IB (International Baccalaureate)

IB eğitimi, uluslararası seviyede tanınırlık sağlayan üniversite öncesi yeterlik derecesi olarak ifade edilmektedir. Almış olduğunuz IB diploması, gideceğiniz ülkedeki okul tarafından tanınmanızı sağlamaktadır.

IB International Programı hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere lise eğitimi ve İngiltere liseleri hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kanada’da Lise Eğitimi

Kanada Lise Eğitim Programı özellikle son yıllarda öğrenciler tarafından çok fazla tercih edilen ve Türkiye’de desteklenen bir eğitim programıdır. Yüksek prestijli bir eğitim sistemine sahip olan Kanada’da farklı lise türleri bulunmaktadır. Devlet lisesi, özel lise ve yatılı lise bulunmaktadır. Kanada’daki liselerin çoğu devlet lisesidir. Kanada eğitim alırken aynı zamanda İngilizcenizi de geliştirmeniz açısından oldukça faydalı olacaktır. Kanada ‘da lise değişim programı bittikten sonra Türkiye’ye dönen öğrenciler MEB’e denklik başvurusunda bulunarak sene kaybetmeden eğitimlerine kaldıkları yerden devam edebilmektedir.

Kanada lise eğitimi ve Kanada liseleri hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

Amerika’da Lise Eğitimi

Genellikle dil eğitimi ile ön planda olan Amerika, lise programlarıyla da oldukça dikkat çekmektedir. Lise eğitiminizin belirli bir süresini Amerika’da geçirerek hem zorunlu eğitiminize devam eder hem de İngilizcenizi daha ileri seviyeye taşırsınız. Amerika’da gidebileceğiniz devlet liseleri, özel liseler ve yatılı liseler bulunmaktadır. Bununla birlikte kozmopolit bir ülke olan Amerika’nın farklı kültürünü, tarihini ve turistik yerlerini yakından tanımış olursunuz. Amerika’da üniversite okumak isteyen öğrencilerin Amerika’da lise eğitimi alarak yerleşme şansları artmaktadır.

Amerika lise eğitimi ve Amerika liseleri hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Neden Yurtdışı Lise Programı?

• Farklı bir müfredat ve eğitim sisteminde öğrenim görürsünüz.

• Eğitim alacağınız ülkenin dilini öğrenerek kendinize yeni bir dil katarsınız.

• Gideceğiniz ülkenin kültürünü yakından görerek yeni bir kültürle tanışırsınız.

• Almış olduğunuz eğitim ile güçlü bir kariyer ve daha sağlam bir gelecek adına güçlü bir adım atmış olursunuz.

• Gideceğiniz ülkede daha önce görmediğiniz yeni yerler keşfederek keyifli vakit geçirirsiniz.

• Sizinle birlikte farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler ile arkadaşlık kurarak sosyal çevrenizi genişletir ve aynı zamanda farklı milletleri tanırsınız.

• Ailenizden ve arkadaşlarınızdan uzak yaşamak sorumluluk duygunuzu arttırır ve kendinizi daha öz güvenli hissedersiniz.

• Yurtdışında öğrenim sürecinizi tamamladıktan sonra kendi ülkenize daha bilinçli ve öz motivasyonunuz yüksek bir biçimde dönersiniz.

Yurtdışı Lise Değişim Programı için Gerekli Şartlar

Her ülke ve okul için uygunluk şartları değişiklik gösterebilmektedir. Fakat genel olarak aranan gerekli şartlar şu şekildedir:

- Uygun yaş aralığında olmak

- Yeterli not ortalaması, transkript belgesi

- Bazı belirtilen sağlık sorunlarının olmaması

- Yeterli düzeyde dil yetkinliği (Genellikle IELTS sınav sonucu istenmektedir.)

- Velinin onayının olduğunu kanıtlayan belge

- Alacağınız eğitime uygun vize türü

- Geçerli bir pasaport

Yurtdışında lise eğitimi almayı planlıyorsanız bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilir veya bilgi almak için doğrudan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED