Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Akademik Yıl Dil Eğitimi

Yurtdışında Akademik Yıl Dil Eğitimi / İngilizce Hazırlık Yılı

İngilizce öğrenmek, günümüz dünyasında kaçınılmaz bir gerekçe haline gelmiştir. Hem işe girerken hem de okul hayatımız boyunca karşımıza çıkan İngilizce’nin en yoğun olduğu dönemlerden biri de üniversiteyi kazandıktan sonraki ilk yıl, yani hazırlık yılıdır.

Türkiye’deki üniversitelerin çoğu bölümü İngilizce öğrenimini bir gereklilik olarak görüyor ve bu noktada öğrencilere yeterli İngilizce seviyelerine sahip olmamaları halinde bir yıllık İngilizce hazırlık sınıfları sunuyor.

İngilizce hazırlık sınıfını yeterli İngilizce seviyeniz var ise okumak zorunda değilsiniz. Bunu ölçmek ve muaf olunup olunamayacağını anlamak amacı ile dönem başında bir İngilizce muafiyet sınavı yapılıyor. Bu sınav sonucuna göre seviyeniz belirleniyor ve elde ettiğiniz sonucun ışığında ne kadar süre eğitim almanız gerektiğine karar veriliyor. Bu süre yarım dönem olabileceği gibi bir akademik yılı da kapsayabilmektedir. 

Bu uzun ve hayatınızı etkileyecek süreyi yurtdışı hazırlık okullarında geçirmeniz de mümkün. Hatta çok daha avantajlı. 

Dil öğreniminde bilgileri edinmek kadar onları kullanıma aktarmak da oldukça önemli. Yurt dışında katılım gösterdiğiniz bir hazırlık okulunda öğrendiklerinizi kullanabileceğiniz doğal bir ortam zaten mevcut olacaktır. Bu durumda dile daha çok hakim olabilecek, kendinizi kısa sürede daha çok geliştirme fırsatını elde edebileceksiniz. Bununla birlikte çevrenizdeki herkes İngilizce konuşacağı için, o dile adapte olmak sizler için çok daha kolay olacak.

Dil öğrenirken farklı bir kültürde olmak da oldukça ilginç bir tecrübe olacaktır. Özellikle o dilin konuşulduğu bir ülkede eğitim alıyorsanız, dili kültür ile yoğurarak edinme fırsatını yakalarsınız, bu durum da dil edinimini daha zevkli bir hale getirirken onu içselleştirmeyi de kolaylaştırır. 

Dünyanın dört bir yanından arkadaş edinebilmenizin yanı sıra, bulunduğunuz süreyi bir tatil havasında da geçirebilirsiniz. Ders sonralarında denizin tadını çıkarabilir, müzeleri ziyaret edebilirsiniz.

Aynı zamanda, yurtdışında eğitim aldığınızda uluslararası geçerliliği mevcuttur. IELTS / TOEFL gibi sınavlara girerek bu geçerliliği daha resmi boyutlara taşıyabilirsiniz. 


Maddi olarak da düşünüldüğünde yurt dışında hazırlık eğitimi almak çok daha mantıklı bir hareket olarak görülebilir. Sizler için Türkiye’de bulunan üniversitelerin hazırlık okullarının yıllık ücretlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

 

ÜNİVERSİTE

 

BİR YILLIK HAZIRLIK OKULU ÜCRETİ

 

AKADEMİK YIL

Bahçeşehir Üniversitesi

47.500,00 

2018-2019

Bilkent Üniversitesi

37.120,00

2018-2019

Koç Üniversitesi

63.400,00

2017-2018

Özyeğin Üniversitesi

52.500,00

2017-2018

Yeditepe Üniversitesi

34.000,00

2017-2018

 

Yurt dışında hazırlık yılının ücretleri (9 Ay / 36 Hafta) ise şu şekildedir: 

 

ÜLKE

 

36 HAFTALIK HAZIRLIK OKULU ÜCRETİ

İngiltere

4.968 GBP

Amerika

6.650 USD

Kanada

7.380 CAD

Avustralya

8.460 AUD

İrlanda

5.040 EUR

Malta

4.100 EUR

 

Siz de bu deneyimin bir parçası olmak ve daha pek çoğu için (0212) 227 0 227 no’lu telefondan danışmanlarımız ile iletişime geçebilir veya bilgi istek formumuzu doldurabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED