Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi 6 Dizi

İngilizce Öğrenmek için En İyi Diziler

Yabancı dil ile ilgilenen kişiler olarak her zaman dilin en iyi nasıl öğrenilebileceği konusunda bir şeyler duyup, tecrübe etmişizdir. Kitap okumak, yabancı arkadaşlar edinip onlarla konuşmak, yurtdışı eğitim almak, yurtdışı dil okullarına gitmek, İngilizce günlük tutmak bunlardan bazılarıdır. Bu seçeneklerin en eğlencelilerinden bir diğeri de İngilizce diziler izlemektir. Nitekim, dinleme dil edinimi konusunda oldukça önemli bir beceri olarak karşımıza çıkmaktadır. Dinleme ile alacağımız “input” ları (girdi) daha sonra “output” (çıktı) üretirken kullanmaktayız ve dizi & filmler bu konuda günlük dili de içerdikleri için oldukça yararlılar. Peki İngilizce öğrenmek için en iyi diziler hangileridir? 

Friends


İngilizce öğreneceklere dizi tavsiyesi olarak tabi ki ilk akla gelen dizi Friends'i öneriyoruz. 10 sezondan oluşan bu muhteşem dizi New York’ta üçü kadın, üçü erkek; 6 arkadaşın hayatını anlatıyor. İnsanın içini ısıtan ve insanı kahkahalara boğan bu dizi üzerinden kaç yıl geçerse geçsin asla eskimeyecek bir dizi. Ross’un mimikleri, Joey’nin yakışıklı ve saf halleri, Chandler’ın esprileri, Phoebe’nin orijinalliği, Monica’nın takıntıları ve Rachel’ın güzelliği ile sizi de kendinden bir parça gibi yapan Friends, yeni başlayanlar için ingilizce diziler kategorisinde mutlaka izlenmesi gereken bir dizi.

Breaking Bad


I am not in danger Skyler, I am the danger.” repliği ile bir neslin kalbini çalan Breaking Bad, yalnızca dizi olarak kalmamış ve birçok sektöre de ilham kaynağı olmuştur. Kafeleri açılmış, tabloları & bardakları yapılmıştır. Ölümün teslimiyet olmadığının anlatıldığı Breaking Bad yavaş işleyen fakat insana bir kere bile sıkılma hissi yaşatmayan büyüleyici bir dizidir. Jessie Pinkman’ın samimiyeti, Walter White’ın hırsı ve diziye giren pek çok insanın arasında dönen olaylar zincirinin büyüsünde kaybolmak, keyifli vakit geçirmek ve İngilizcenizi geliştirmek için diziyi mutlaka izlemelisiniz.

Merlin


Ah Merlin… Lisede İngilizce öğretilirken bu dizi izletilip öğrencilerin dinleme yeteneklerini eğlenceli bir yolla geliştirmeleri hedeflenir. Merlin, asıl olarak eski İngiliz tarihini farklı bir bakış açısından, bir büyücü olan Merlin’in gözünden anlatan bir dizidir. Camelot’ta geçen dizide Excalibur adlı efsanevi kılıcı sıkıştığı kayadan çıkaran Arthur isimli ünlü kralın hikayesi anlatılmaktadır. Sir Lancelot, Mordred, Guinevere gibi İngiliz edebiyatına konu olmuş önemli şahsiyetlerin de canlandırıldığı dizi; hem dilinizi geliştirmeniz, hem İngiliz kültürünü ve tarihini yakından tanımanız, hem de eğlenmeniz için mutlaka izlemeniz gereken bir dizi. 

Sherlock


Sherlock Holmes, dünyaca ünlü bir dedektif karakteri. Kitapları, filmleri olan bu karakterin, elbette ki dizisi de yapılmıştır. Her sezonu 3 uzun bölümden oluşmakta ve heyecanı yıllar boyunca çıkmamaktadır. Finalinin yapıldığı dizi, yine de izlenme oranı hala en yüksek dizilerdendir. John Watson ve Sherlock Holmes’ün hikayelerinin yer aldığı, bitmesin istenilecek kadar güzel olan Sherlock dizisimutlaka izlenmesi gereken diziler arasında yerini almaktadır. 

Hannibal


Hannibal, namı diğer Hannibal the Cannibal, filmlerden sonra dizilere de konu olmuştur. Zeka seviyesinin oldukça yüksek olduğu bu karakter ve iş arkadaşı Will Graham karakterinin başrolleri paylaştığı bu dizide, cinayetin estetikle ve zeka ile buluşması sergilenmektedir. İzleyenlerini hayrete düşüren bu dizi dil gelişiminize yardımcı olacağı gibi, kültürünüzü genişletmenizi de sağlayacaktır. 

Lost


İngilizce geliştirmek için dizi önerilerimizin sonuncusu Lost, tarihe damgasını vurmuş dizi başlığı altında olmazsa olmaz bir isimdir. Uçak kazası ile başlayan dizi, bir grup insanın bir adada mahsur kalışını ve başlarına gelen olayları anlatmaktadır. Bulunulan ortamlarda mutlaka muhabbeti geçen bu dizi zevk ile izleyebileceğiniz, izlerken yeni yeni kelimeler, kullanımlar öğrenebileceğiniz bir dizi. 

Dizi izlerken aldığımız girdiler (inputs) farkında olmadan aldığımız girdilerdir. Bu girdiler kullanıma ihtiyaç duyulduğunda kendiliğinden ortaya çıkmakta ve zamanla daha da rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra, dizilerden pek çok yeni kelime öğreniriz. Bu kelimeler bir bağlam (context) içinde duyulduğu için anlamını kavramak çok daha kolay olmakta ve çok daha zor unutulmaktadır. Ayrıca, genel olarak dizilerde kullanılan kelimeler İngilizce’de en sık kullanılan kelimelerdir (frequency words). 

Diziler, farklı konularda bilgi edinip kendinizi geliştirmenize de fırsat tanırlar. Yabancı kişilerin bulunduğu bir ortamda ortak olan bir konudan konuşmak, “izlediğiniz diziden” bahsetmek, eğer o kişi de izliyorsa gerçekten çok keyifli bir sohbete dönüşmektedir. Dil öğrenmeyi eğlenceli kılmak işte bu kadar basit.


  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED