Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Yaz Okulları Çocuğunuza Ne Kazandırır?

Yurtdışı Yaz Okulu Programları Çocuğunuza Ne Kazandırır?

Dünyanında dört  bir yanından gelen uluslararası öğrenciler, yurtdışı yaz okulları öğrenimlerinin ilk  haftasından itibaren eğlenceli aktiviteler ve dil eğitimi ile benzersiz bir tecrübe yaşama şansına sahip olurlar. Belki de evinden anne babasından ilk defa ayrı kalan öğrenciler, bazen mükemmel deniz kenarı sahil şehrinde bazen özenle düzenlenmiş bahçelerinde bazen de kış sporlarının yapılabildiği tertemiz oksijeni içinize çekebileceğiniz kampüs ortamlarında yurtdışı yaz okulu programlarına katılabilirler.

Bazen yalnızca iyi vakit geçirmek bazen de akademik içerikli programlardan yararlanmak için başvurulan yurtdışı junior yaz okulu programlarının birden çok avantajı bulunur. 

** İlginizi çekebilir; Yurtdışı Yaz Okulu 2018 Kayıtlarımız başladı!

1. Öncelikle Çocuğunuza Yepyeni Bir Perspektif Kazanır


En popüleri İngiltere’de olmak üzere Amerika, Kanada, Fransa, İtalya ve dünyanın başka bir çok yerinde yaz okulu programları yürütülür. Öğrenciler bu sayede sayısız uluslararası öğrenci ile arkadaş olup dil becerilerini geliştirirken ziyaret ettiği ülkenin en popüler bölgelerini keşfetme fırsatı bulurlar. Daha önce o ülkeyi ziyaret ettiyse bile öğrencilere yönelik oluşturulmuş programlar ile ülkenin yeni bir bölümü ile tanışırlar.

İster yabancı dil becerilerine odaklansın ister moda, sanat isterse mühendislik, kodlama alanlarına olan ilgi ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlasın yurtdışında alacağı kurslar ileride ne olacağına yönelik net bir fikir edinirken uluslararası bir vizyona sahip olur.

** Ayrıca bakınız: İngiltere Yaz Okulu Programları

2. Çocuğunuzun Kendine Güvenin Artmasına Yardımcı Olur


Yurtdışı genç yaz kamplarının en iyi taraflarından biri sosyal ortamlarıdır. Çocukların en utangaç olanları bile anne babasından uzakta yurtdışında eğitim alırken yaşıtları ile vakit geçirip çevreye uyum sağlamaktan kendini alıkoyamaz. Öğrenciler yeni bir kültüre entegre olurken karakterinin dışında çıkarak yepyeni bir bilinç kazanır.

Genelinde haftalık 15 saat İngilizce dil eğitimi aldıkları bu programlar dahilinde öğrencilerin yeni ilişkiler kurmak, grup aktivitelerine katılmak için bol bol serbest zamanları vardır. 

Bazı ebeveynler için çocuklarını uzun süre yurtdışına göndermek zor olabilir. Ama bu kararı bir kez verdikten sonra teşekkür etmesi kaçınılmazıdır. Çoğu zaman yaz programnının akabinde gelecek yıl için program yapmaya başlarlar. Öğrenciler içinde aynı durum söz konusudur. Genç yaştaki bu öğrenciler deneyimlerinin ardından daha bağımsız olduklarını ve daha da önemlisi tekrar gitmek istediklerini söyler. 

Sabah kalktıktan itibaren akşam yatış saatlerine kadar günlük hayatın getirdiği irili ufaklı sorumluluklarının üstesinden gelmek onları daha çok kendilerinden emin hale getirir ve bağımsız bir çocuğa dönüştürür. Eve döndüklerinde pek çok olumlu farklılık ve ilerlemeyi gözlerinizle görürsünüz.

3. Öğrencilerin Yeni Yetenek ve Alışkanlıklar Kazanmasını Sağlar


Öğrenciler bu yaz okulu programlarında yalnızca İngilizce dil yeteneklerini geliştirmez. Bunun yanında pek çok öğleden sonra aktivitesi sırasında katılım gösterebilecekleri sporsal, sanatsal ve kültürel aktivite sırasında daha önce tanımadığı yönlerini ve yeteneklerini keşfetme imkanı kazanırlar. Bu futbol maçlarından moda gösterilerine, dans yarışmalarından yüzmeye, kodlama yapmaktan münazara turnuvalarına, takı tasarımından fotoğrafçılığa, şarkı söylemeye kadar oldukça çeşitlilik gösterebilir.

4. Çocuğunuz Hayat Boyu Sürecek Arkadaşlıklar Kurar.


En az iki haftadan itibaren katılım gösterilen bu programlarda öğrenciler gerek konaklama gerek yemek esnasında gerekse aktivite ve derslerde sıkça birlikte vakit geçirirler. Belki de bambaşka dillere, görünüşlere, gelenek ve göreneklere sahip bu öğrenciler birbirlerini yakından tanıma ve unutulmaz anılar biriktirme şansına sahip olur. Arkadaşlıklarını uzun yıllar sürdürerek ilerleyen yaşlarda sosyal ve profesyonel hayatlarında uluslararası bağlara sahip olurlar.

5. Çocuğunuz Sosyalleşip İlişki Kurma ve Empati Özelliği Geliştirir


Çocuğunuzu denizaşırı bir kampa göndermek, onun dünyanın farklı bölgelerinden gelen diğer çocuklarla, muhtemelen normalde anlaşamayabilecekleri öğrencilerle yakın ilişkiler kurması için  olağanüstü  bir fırsat demektir. Bu, özellikle de çok da seyahat etmiyor veya ülke dışına çıkıp farklı özellikte insanlarla tanışmıyorsa, onları yeni kültürler ile tanıştırmanın mükemmel bir yoludur. Çocuklar dünyanın yalnızca kendi yaşam alanlarından ibaret olamadığı görürler. Farklı geçmişlerden, kültürlerden ve dinlerden çok farklı insanla yaşadıkları bu tecrübeler farklı kökleri olan insanlarla anlaşabilme onları anlayabilme ve empati yapabilme özellikleri geliştirir. İlerde üniversitelere ve kariyerlerine geçtiklerinde farklı düşünce ve görüşlerden insanlarla anlaşabilme ve birlikte hareket edebilmeleri için gerekli esnekliği kazandırır. Ayrıca diğer insanlara saygı göstermenin önemini ve onlarla  nasıl işbirliği yapılacağını anlarlar. Takım çalışmasını öğrenirler.

Sizde çocuğunuzu birbirinden güzel yaz kamplarına göndermek ve Global'in ayrıcalıklı hizmetlerinden, 29 yılı aşkın tecrübesinden faydalanmak için hemen bilgi istek formumuzu doldurabilir ya da (0212) 227 0 227 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED