Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Dil Okulları Başvuru ve Kayıt Aşamaları

Yurtdışı Dil Okulları Başvuru ve Kayıt Aşamaları Nasıl İlerlemektedir?

Dil eğitimini yurt dışında almak isteyen her bireyin süreç hakkında araştırması gereken birtakım bilgiler vardır. Bu bilgileri edinerek senin için en doğru yurtdışı dil okulu tercihini yapabilmen için ilk okullar ile ilgili detayları öğrenmen son derece önemlidir.

Detaylı bir araştırmanın ardından ilgini çeken kurumun şartları, başvuru işlemleri, kayıt aşamaları, vize işlemleri ve akademik takvim gibi konulara dair bilgi edinmelisin. Dil okulu araştırma sürecinde dil okulu kayıt işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmek için doğru adımları atarak kısa süre içerisinde hayal ettiğin okula kayıt olabilirsin.

"Yurtdışında dil eğitimi almak için 7 neden" arıyorsan blog yazımıza buradan mutlaka bakmalısın.

Yurt Dışı Dil Okulları, Başvuru ve Kayıt Aşamaları Nelerdir?

Yurt dışı dil okulu başvuru ve kayıt aşamaları bazı unsurlara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Seçtiğin ülke ve ilgini çeken dil okulunun ek talep ve şartlarının bulunması son derece doğaldır. Bu link üzerinden ilgilendiğin ülkedeki dil okulları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsin.

Ayrıca yurtdışında dil okulu tercihi nasıl yapılmalı blog yazımızı inceleyerek kendin için en doğru dil okulunu seçebilirsin. Araştırma sürecini tamamladıktan sonra sektörde 35. Yılını kutlayan Global yurtdışı eğitim’in uzman danışmanlarına buradan ulaşarak seçtiğin dil okulları hakkında ihtiyacın olan bilgilere kısa süre içerisinde sahip olabilirsin. Kararını verdikten sonra kayıt işlemini gerçekleştirmek için ilk adımı atabilirsin.

Dil okulu başvurusu sırasında kur farklarını, dil seviyeni ve kur ücretlerini öğrenerek sana en uygun tercihi yapabilirsin. Sınav ile öğrenci kabul eden dil okullarındaki sınav süreci genellikle yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur.

Seçtiğin eğitim programına bağlı olarak bazı dil okulları sınavsız şekilde öğrenci kabulü yapabilir. Bu okullarda seviyene uygun bir sınıfta ihtiyacınız olan eğitimi alabilmen için seviye tespit sınavına girmen gerekir. Dil okulu başvuru aşamaları tamamlandığında ise gitmek istediğin ülke hakkında detaylı araştırma yaparak orada karşılaşacağın atmosfer hakkında bilgi edinmen alışma sürecini kolaylaştırır. Dil okullarında öğrencilere bir danışman atanır. Öğrenciler okul veya ülke hakkındaki soruları için danışmandan yardım talep edebilirler. Kayıt aşaması gerçekleştikten sonra vize başvuruları ve uçuş rezervasyon aşamalarının tamamlanması gerekir.

Dil okulu kayıt sürecinde okul ve konaklama ücretlerinin ödenmesi istenebilir. Yapılan ödemelerin ardından uçuş organizasyonu yapılır ve kuruma ulaşıldığında kayıt formları doldurulur. Tüm işlemler sırasında dil okulu ile iletişimde kalarak bilgileri teyit edebilir ve böylece karşı karşıya gelebileceğin riskleri erkenden önleyebilirsin.

Yurtdışı Dil Okulu Seçimi

Dil okulu seçimi öğrenci adayının genel nitelik, kişisel kriter ve ekonomik şartlarına göre belirlenmelidir. Dünyanın dört bir yanında dil okulu, lise, lisans veya yüksek lisans eğitimlerinden oluşan son derece geniş bir seçenek yelpazesi bulunur. Dil okulu seçimi yaparken seviyeni ve eğitim kurumundan beklentilerini netleştirerek kendine en uygun tercihi yapabilirsin.

- Ön kayıt ve Başvuru İşlemlerin Başlatılması

Dil okulu başvuru aşamaları ön kayıt ve kesin kayıt süreci olarak iki adımdan oluşur. Kayıt işlemlerini kayıt formu, kayıt ücretleri ve pasaport kopyası ile tamamlayabilirsin.Tercih ettiğin dil okulunun şartlarına göre mevcut mevduat hesap dökümleri ve eğitim bilgileri gibi ek belgeler de istenebilir. Ödeme adımı ise kurumdan kuruma değişiklik gösterebilmekle beraber genellikle eğitim başlangıç tarihinden 2 - 3 ay önce talep edilmektedir. Öngürülemeyen herhangi bir olumsuz duruma karşı kayıt esnasında okulun iptal ceza şartları dikkatlice incelenmesi tavsiye edilir.

Yurtdışı Dil Okulu Vize İşlemleri

Dil okulu kayıt aşamaları tamamlandıktan sonra vize işlemlerine başlanmalıdır. Başvuru yapılan ülkenin kriterlerini detaylı öğrenmek bu aşamada oldukça önemlidir. Vize de istenen evrak listesinin tamamının eksiksiz şekilde tamamlanması istenir. Gerekli evrakları tamamladıktan sonra eğitim kurumu tarafından gönderilen belgeleri de vize dosyalarına eklemelisin.

Sürecin devamında başvuru yapılan ülkenin istediği belgelerin ilgili dillerde yazılması ve randevu işlemlerinin özenle sürdürülmesi son derece önemlidir. Yazılacak niyet mektupları, banka dokümanları, eğitim durumu bilgileri vizeye başvurulan ülke tarafından farklı dillerde talep edilebilir.

Ülkelerin taleplerine göre tercüme ve evrakların hatasız olarak yapılması, vize sürecinde sorun yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır.

İngiltere dil okulu vizesi hakkındaki blog yazımızı bu link üzerinden inceleyebilirsin.

Yurtdışı Dil Okulu Vize Randevusu

Vize randevusu, eğitim almak istediğin ve yaşadığın ülkenin sorumlu kurumları tarafından yapılır. Vize randevusu aldıktan sonra eğitim kurumu ile aracı kuruluş aracılığıyla iletişimde kalarak süreci sorunsuz bir şekilde yürütebilirsin. Randevu tarihinden önce, ülkelerin istediği tüm evrakları eksiksiz olarak doldurmalısın. Eğitim kurumunun göndereceği belgeleri de dosyana ekleyerek vize işlemlerini tamamlayabilirsin.

Vize başvurusunun ardından oryantasyon aşaması başlar. Gidiş tarihi, karşılanma, adrese ulaşım ve konaklama şartları bu süreç kapsamına dahil edilir. Gittiğin ülkenin kurallarını öğrenmenin yanı sıra para birimi, banka işlemleri, iletişim ve temel ihtiyaçlar hakkında bilgi edinmen eğitim sürecini kolaylaştırır.

- Uçak Bileti ve Yolculuk

Vizen onaylandığı andan itibaren yolculuk hazırlıklarını yapmaya başlayabilirsin. Uçak biletini aldıktan sonra yolculuk boyunca pasaport, vize ve eğitim kurumundan temin ettiğin belgeleri yanında taşıman gerekir. Eğitim başlangıç tarihinden bir ya da iki gün önce ülkeye ulaşmak, atmosfere alışmak ve yerleşmek için sana ek süre kazandırır.

- Eğitim Sürecinin Başlaması

Dil eğitimi alacağın ülkeye ulaştıktan sonra sonra okul kabul belgesi gösterilerek işlemlere devam edilir. Konaklama ve oryantasyon süreci sonrasında akademik takvimde belirlenen tarihlerde eğitime başlanır. Eğitime başlamadan önce öğrenci ve eğitmenlerin birbiriyle tanışması sağlanır. Adaptasyonun hızlanması için çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenebilir.

Dil seviyene uygun bir sınıfta eğitime başladıktan sonra dinleme, okuma, konuşma, yazma ve anlama odaklı bir öğrenim görebilirsin. Uluslararası öğrencilerin yoğunlukta olduğu sınıflarda olman, dil öğrenme ile ilgili korkularından arınmana yardımcı olur. Dil okullarında derslerin yanı sıra ders dışı faaliyetler de yapılır. Bu faaliyetler öğrencilerin ülkeye alışmasına ek olarak öğrenmek istedikleri dili konuşarak pratik yapabilecekleri alanların açılması için büyük önem taşır.

- Global Yurt Dışı ile Dil Okulu Kaydınızı Gerçekleştirin

Global Yurtdışı Eğitim danışmanlığında dil okulu tercihinden ön kayıt, başvuru, vize ve yolculuk aşamalarına kadar tüm süreçlerde destek alabilirsin. Global Yurtdışı ihtiyacın olan belgeleri eksiksiz şekilde tamamlayarak dil okulu kayıt işlemlerini vakit kaybetmeden başlatmana yardımcı olur. Yurtdışında dil okulu hakkında detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir ya da bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED