Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Kanada'da Lise Eğitimi

Kanada Liseleri - Kanada'da Lise Eğitimi

Kanada’da bulunan liseler, dünyanın bir çok ülkesinden öğrencinin lise eğitimi almak için başvurduğu eğitim kurumlarının başında gelir. Yüksek eğitim kalitesi ve üniversitelere sınavsız geçiş imkanı, Kanada’da lise eğitimi almak için oldukça çekici kılmaktadır. Mezunları, Kanada Ontoria Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma ile Kanada’da ve dünyanın bir çok yerindeki üniversitelerde eğitimlerine devam etmektedir.

Kanada'nın En Popüler Liseleri

Appleby College, Bodwell High School, Braemar College, Bronte College, Mahlachlan College ve Royal Elite Academy Kanada’nın en ön plana çıkan özel liselerindendir. Bu liseler yüksek reytinge sahip bir çok üniversite ile öğrencilere üst düzeyde üniversite ve kariyer danışmanlığı hizmeti verilir. Eğitmenlerinin bir çoğu en az yüksek lisans düzeyinde öğrenim görmüştür. Yüksek üniversite yerleştirme oranlarına sahip bu liselerin mezunları, Kanada başta olmak üzere dünyanın en prestijli üniversitelerine kayıt gerçekleştirirler. Bazıları şöyledir; Harvard University, Yale University, Princeton University, Oxford University, University of Pennsylvania, Dartmouth University, Brown University, Columbia, University of Toronto.

Ayrıca bkz; Dünyanın en iyi 10 üniversitesi

Kanada'da Lise Eğitiminin Avantajları

Liselerde öğrencilerin hem akademik hem de sosyal alanlarda kendilerini geliştirmelerine büyük önem verilir. Eğitimde önemli olan şey sadece sayısal anlamda gelişip üniversiteye öğrenci yetiştirmekten ziyade öğrencilerin hem sosyal hem de sayısal olarak gelişip her açıdan tam bir insan yetiştirmektir. Bu mentaliteyle hareket etmenin getirdiği başarıyı Kanada'da lise eğitimi alan öğrencilerin gittiği üniversitelerden görülebiliyor. Eğitimlerinden konaklamalarına kadar her alanda, öğrencilerle çok yakından ve profesyonelce ilgilenilir. Eğitimlerinde ileri teknoloji imkanlarından faydalanırlar. Trend olaylar ve teknolojik gelişmeler güzelce takip edilip öğrencilerin eksik kalmaması sağlanılır. Öğrenciler hem İngilizce ve Fransızca öğrenerek mezun olup çift dilde diploma sahibi olurlar. Kanada Fransızcası Fransız Fransızcasına en yakın ağızdır. IB, ALevel, Sixth Form gibi uluslararası geçerliliği olan diploma programlarına sahiptirler. Ayrıca anadili İngilizce olmayan öğrencilere yönelik ESL yani "English as a Second Language" dil programları da bulunur. Bu dil programında rahatlıkla İngilizcenizi üst seviyelere taşımanız ve yabancılık çekmemeniz amaçlanmaktadır.

Kanada şehirleri hakkında daha fazla bilgi için; Kanada'nın en iyi öğrenci şehirleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kanada'da Lise Başvurusu

Siz de bu programların içinde yer almak, Kanada'da lise eğitimi veya yurtdışında lise eğitimi almak istiyorsanız Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile iletişime geçebilir, gerekli bilgiyi ücretsiz olarak alabilirsiniz. Sonrasında da uygun olursa beraber geleceğinizi planlayabiliriz. Sadece yurtdışı lise eğitimi değil, yurtdışı dil kursu da planlanabilir. Bu sayede gidince yabancılık çekmez, daha hızlı bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED