Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Kanada'nın En İyi 5 Öğrenci Şehri

Kanada Şehirleri | En İyi 5 Öğrenci Şehri

Kanada,dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden biri olarak seçilmiş bir ülkedir. Amerika kıtasının kuzey kısmında yer alan Kanada, yüz ölçümü bakımından dünyanın en geniş ikinci ülkesi olup teknolojik ve ekonomik olarak Amerika Birleşik Devletleri gibidir. Eğitim sistemi oldukça gelişmiş olan bu ülkede, her yıl dünyanın pek çok noktasından katılım göstermekte olan öğrencilere kaliteli dil eğitimi veren okullar mevcuttur. Peki bu kocaman ve gelişmiş ülke Kanada'nın en iyi öğrenci şehirleri hangileridir?

1.Montreal | Dünyanın En İyi Üniversitelerine Ev Sahipliği

kanada-nin-en-iyi-5-ogrenci-sehri-1

Montrealdünyanın en iyi üniversitelerinden olan McGill University (QS World University Rankings 2018 sıralamasında 32. sırada yer almaktadır.) ve Universite deMontreal (QS World University Rankings 2018 sıralamasında 130. sırada yer almaktadır.) gibi kaliteli üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. Kanada’nın güneybatısında yer alan Montreal şehri birçok festivale, sanatsal ve sportif etkinliğe yer vermektedir. Dünyanın en iyi öğrenci şehirleri sıralamasında 1.sırada yer alan Montreal’de pek çok dil okulu mevcuttur. Montreal, hem kaliteli üniversitelerine hem de dil okullarına katılım gösteren öğrencileri ile kalabalık bir öğrenci şehri olarak karşımıza çıkmaktadır.

*Montreal dil okulları sayfamızı ziyaret ederek Kanada Dil Okulları ve Montreal şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz..

2.Vancouver | Dünyanın En Yaşanılabilir Şehri

kanada-nin-en-iyi-5-ogrenci-sehri-2

Kanada’nın dağlarla ve okyanusla çevrili şehri Vancouver, dünyanın en iyi öğrenci şehirleri sıralamasında 10. sırada yer almaktadır. Öğrencilere sunulan “Upass”isimli şehir kartı ile öğrenciler otobüslere, deniz otobüslerine, teleferiklere sınırsız binme hakkını elde etmektedirler. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden olan University of British Columbia (QS World UniversityRankings 2018 sıralamasında 51. sırada yer almaktadır.) gibi üniversitelere ve çok çeşitli, kaliteli dil okullarına ev sahipliği yapan şehirde uluslararası öğrenci nüfusu oldukça yoğundur.

*Vancouver dil okulları sayfamızı ziyaret ederek Kanada Dil Okulları ve Vancouver şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz..

 3.Toronto | Kanada'nın En Büyük Şehri

kanada-nin-en-iyi-5-ogrenci-sehri-3

Bir diğer güzel Kanada şehri olan Toronto, “Metropolis Magazine” tarafından dünyanın en yaşanabilir şehri seçilmiştir. Sınırları içinde yer alan University of Toronto (QS World University Rankings 2018 sıralamasında 31. sırada yer almaktadır.), York University ve Ryerson University gibi dünya standartlarını yakalamış üniversitelerinin yanı sıra kaliteli dil okulları ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Kalabalık bir öğrenci nüfusuna sahip olan Torontodünyanın en iyi öğrenci şehirleri sıralamasında 11. sırada yer almaktadır.

*Toronto dil okulları sayfamızı ziyaret ederek Kanada Dil Okulları ve Toronto şehri hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

4.Halifax | Sahil Kasabası ve Tarih Sevenlerin Şehri

kanada-nin-en-iyi-5-ogrenci-sehri-4

Kanada’nın sahil kesiminde yer alan Halifax şehrinde 30 bini aşkın öğrenci yaşamaktadır. Tarihi noktaları oldukça yoğun olan şehirde yapılacak pek çok aktivite mevcuttur. Öğrencinin bu denli fazla olması sebebi ile öğrenciler birbirleri ile tanışabilmekte ve eğlenceli maceralara yelken açabilmektedirler. Yemekleri çok meşhur olan Halifax’ta öğrenci bütçesi ile bile istenilen zamanlarda meşhur Halifax deniz ürünlerinden yemek mümkündür. Toronto’ya ve Vancouver’a oranla çok daha ucuz bir şehir olması da öğrenci bütçesi açısından büyük bir avantajdır. Doyasıya bir öğrencilik hayatı için Halifax’lı öğrenciler sizleri bekliyorlar.

5.Calgary | Muhteşem Doğası ile Dünya'nın En Zengin Şehirlerinden

kanada-nin-en-iyi-5-ogrenci-sehri-5

University of Calgary (QS World University Rankings 2018 sıralamasında 217. sırada yer almaktadır.) gibi kaliteli üniversitelere ev sahipliği yapan Kanada’nın Calgary şehri de en iyi öğrenci şehirleri listesinde yerini almaktadır. Her yıl pek çok turisti kendine çeken Calgary şehrinde pek çok farklı dil okulu mevcuttur. Emlak açısından pahalı olsa da şehir öğrenciler tarafından tercih edilmeye devam edilmektedir.

Yurtdışı eğitim hakkında merak ettiğiniz her şey için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bilgi istek formumuzu doldurarak yada (0212) 227 0 227 numaralı telefonda bize ulaşabilir yurtdışı eğitim sektöründe öncü danışmanlarımızdan ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED