Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Kanada'da Çalışma İzinli Co-op Programları

Kanada’da Çalışma İzinli Co-op Programları 2023

Kanada eğitim sisteminin kalitesi ve prestijli eğitim kurumları ile yurtdışında eğitim almak için en fazla tercih edilen ülkeler arasındadır.

Cooperative Education Program’ın kısaltması olan Co-op, eğitim ile iş dünyasını entegre eden bir program türüdür. Kanada'da Co-op programlarına devam eden öğrenciler bir yandan seçmiş olduğu alan ile ilgili eğitim alırken bir yandan çalışarak iş deneyimi kazanmaktadır. Kanada Co-op programlarına katılan öğrenciler eğitimleri süresince yarı-zamanlı (haftada 20 saat), co-op süresince ise tam zamanlı (haftada 40 saat) yasal çalışma izni verilmektedir.

Hem devlet kolejlerinde hem de özel kolejlerde sunulan Co-op programlarına katılım için öğrencinin genelde orta-üstü seviyede İngilizce dil yeterliliğine sahip olması istenmektedir. Kanada devlet okulları dil yeterliliğini IELTS veya TOEFL sınavı ile kanıtlamanızı isterken, Kanada’daki özel kolejler bu sınavlara ek olarak kendi sınavlarını da yapabilmektedir. İngilizcenizin yeterli olmaması durumunda ise üniversitelerin veya kolejlerin İngilizce dil eğitimi programlarına katılabilir, yeterli İngilizce seviyesine ulaştıktan sonra Co-op programlarına devam edebilirsiniz. Kanada’da İngilizce dil eğitimi süresince yasal çalışma izni verilmemektedir. Ayrıca bazı Co-op programlarında da eğitim aldığınız sürede çalışma izni sağlanmayabilir.)

Kanada Co-op programlarına katılım için bir diğer şart ise en az lise diplomasına sahip olmanızdır. Ancak lise mezuniyeti hem bir çok kolej tarafından kabul görmediği, hem de konsolosluktan vize alma konusunda sorun yaratabildiği için en az lisans derecesinde diploma sunmanızı ve bölümünüzle alakalı bir programa başvuru yapmanızı tavsiye etmekteyiz.

Kanada’daki üniversite ve kolejlerde sunulan Co-op programları arasında; Turizm ve Otelcilik Yönetimi, İşletme, Satış & Pazarlama, IT ve Dijital Pazarlama bölümleri yer almaktadır.

Kanada co-op programları ile ilgili detaylı bilgiler için https://www.global-yurtdisiegitim.com/blog/kanada-co-op-programi sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Kanada Co-op Programlarında %40'a Varan Burs Fırsatları

Kanada'nın en prestijli özel kolejlerinden olan Greystone College, ILAC International College, Toronto School of Management ve Vancouver International College co-op programları için Türk öğrencilere özel %40'a varan burslar sağlamaktadır. Kolejlere ait detaylar aşağıdaki gibidir:

Greystone College : 2002 yılında kurulan Greystone College Kanada’nın önde gelen özel meslek kolejlerinden biridir. İşletme, Turizm ve Otelcilik, Dijital Pazarlama ve TESOL alanlarında mesleki eğitim programları sunan kolejin Vancouver, Toronto ve Montreal şehirlerinde kampüsleri bulunmaktadır. Greystone College aynı zamanda Avustralya’da Sydney, Melbourne, Brisbane ve Adelaide şehirlerinde bulunan kampüslerinde yine çeşitli mesleki programlar sunmaktadır. Kolejin hem Kanada hem de Avustralya’da partner olduğu bir çok üniversite vardır. Kanada’nın en prestijli dil okullarından biri olan ILSC Education Group’un da partneri olan Greystone College, mesleki programlara katılım için İngilizce seviyesi yeterli olmayan öğrencilere öncelikle ILSC bünyesinde genel İngilizce, university pathway veya sınav hazırlık kursları sunmaktadır. ILSC dil okulları hakkında detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ILAC International College : Jonathan Kolber & Ilan Cohen tarafından kurulan ILAC International College, İşletme, Satış, Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri alanlarında kariyer odaklı programlar sunan lider bir özel kariyer kolejidir. Butik yapısı ile daima Kanada’nın en başarılı özel koleji olarak gösterilen ILAC’in kampüsleri Toronto ve Vancouver'ın kalbinde yer almaktadır. Kanada’daki bir çok devlet ve özel üniversite ile partner olan ILAC, gerek kendi bünyesinde sunduğu diploma programları, gerekse de partner olduğu üniversitelere başvuru aşamasında yeterli İngilizce dil bilgisi olmayan öğrencilere ILAC International Academy bünyesinde genel İngilizce, university pathway ve çeşitli sınav hazırlık kursları sunmaktadır. ILAC dil okulları hakkında detaylı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Toronto School of Management (TSOM) : Toronto School of Management (TSOM) kampüsü Kanada’nın iş ve kültür merkezi konumunda olan Toronto’nun merkezinde oldukça büyük bir alana sahiptir. TSOM öğrencilerin iş hayatındaki başarısını destekleyen, kariyer odaklı toplam 80 farklı ülkeden gelen öğrencilere eğitim veren bir özel kolejdir. İşletme, Turizm, Siber Güvenlik, Veri Analitiği gibi birçok farklı alanda genellikle toplam 1 sene süren programları mevcuttur. Programların çoğu, rekabet avantajı sağlayan Amazon Web Services, Tableau, Oracle Hospitality, QuickBooks, Digital Marketing Institute ve Trailhead (Salesforce) gibi endüstride tanınmış kurumlar tarafından desteklenmektedir. Toronto School of Management, dünyanın en iyi kurumları ile bağlantılı hareket ederek sektördeki ihtiyaçlara göre programlarını yenileyen ve sürekli değişen iş piyasasının taleplerini karşılayan başarılı bir kolejdir. TSOM hakkındaki detaylı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Vancouver International College : 2000 yılında kurulan Vancouver International College, Vancouver şehir merkezinde bulunan özel bir kariyer kolejidir. Kolej bünyesinde Müşteri Hizmetleri, İş Uzmanlığı ve TESOL sertifika ve co-op programları sunulmaktadır. Vancouver şehrinin en başarılı özel kolejlerinden biri olan Vancouver International College (VIC) 40 farklı Kanada üniversitesi ve kolej ile de partnerlik yapmaktadır. VIC diploma programları veya partner üniversitelerde eğitim öncesinde İngilizce dil eğitimine ihtiyaç duyan öğrencilere kolejin partner dil okulu Sprott Shaw Language College (SSLC) bünyesinde İngilizce dil kursları sunulmaktadır. SSLC dil okulları hakkında detaylı bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

kanada-calisma-izinli-programlar

Aşağıdaki tabloda özel kolejler tarafından sunulan co-op programlarının burslu maliyetlerini, sürelerini ve katılım için minimum İngilizce gereklilikleri yer almaktadır.

KolejProgramSüreMinimum İngilizceBurslu Ücret
Greystone CollegeBusiness Communication48 HaftaUpper-Intermediate7.250 CAD
Greystone CollegeBusiness Communication88 HaftaUpper-Intermediate8.400 CAD
Greystone CollegeInternational Business Management48 HaftaAdvanced7.250 CAD
Greystone CollegeInternational Business Management88 HaftaAdvanced8.400 CAD
Greystone CollegeHospitality Skills26 HaftaPre-Intermediate4.185 CAD
Greystone CollegeCustomer Service48 HaftaPre-Intermediate7.250 CAD
Greystone CollegeCustomer Service88 HaftaPre-Intermediate8.400 CAD
Greystone CollegeHospitality Operations48 HaftaUpper-Intermediate7.250 CAD
Greystone CollegeHospitality Operations88 HaftaUpper-Intermediate8.400 CAD
Greystone CollegeSocial Media Professional88 HaftaUpper-Intermediate8.400 CAD
Greystone CollegeWebsite Management and Design88 HaftaUpper-Intermediate8.400 CAD
Greystone CollegeDigital Marketing Professional130 HaftaUpper-Intermediate9.300 CAD
ILAC International CollegeService Excellence for Business40 HaftaUpper-Intermediate6.200 CAD
ILAC International CollegeService Essentials for Business48 HaftaUpper-Intermediate7.600 CAD
ILAC International CollegeCommunication & Service Essentials60 HaftaIntermediate8.000 CAD
ILAC International CollegeSales & Marketing Diploma92 HaftaAdvanced9.000 CAD
ILAC International CollegeSales & Marketing Certificate54 HaftaAdvanced7.600 CAD
ILAC International CollegeBusiness Administration92 HaftaAdvanced9.000 CAD
Toronto School of ManagementBusiness Essentials31 HaftaUpper-Intermediate5.750 CAD
Toronto School of ManagementBusiness Administration66 HaftaAdvanced8.000 CAD
Toronto School of ManagementDigital Business Management97 HaftaAdvanced10.740 CAD
Toronto School of ManagementBusiness Management109 HaftaAdvanced13.950 CAD
Toronto School of ManagementCustomer Service Excellence31 HaftaUpper-Intermediate5.750 CAD
Toronto School of ManagementHospitality and Tourism Management66 HaftaAdvanced8.000 CAD
Toronto School of ManagementFundamentals of Hospitality and Tourism94 HaftaIntermediate10.740 CAD
Toronto School of ManagementHospitality and Tourism Management109 HaftaAdvanced12.250 CAD
Toronto School of ManagementDigital Marketing Specialist51 HaftaAdvanced11.500 CAD
Toronto School of ManagementCybersecurity Specialist51 HaftaAdvanced13.250 CAD
Toronto School of ManagementData Analytics52 HaftaAdvanced13.250 CAD
Vancouver International CollegeAdvanced Customer Service Professional56 HaftaAdvanced6.775 CAD
Vancouver International CollegeCustomer Service Professional34 HaftaUpper-Intermediate
4.400 CAD
Vancouver International CollegeCustomer Service Professional26 HaftaUpper-Intermediate

3.500 CAD

*** Ücretlere başvuru ücretleri ve kurs materyalleri dahil değildir.


Kanada Devlet Kolejleri Co-op Programları

Yukarıda yer verdiğimiz özel kolejler dışında Kanada devlet kolejlerinde de çok çeşitli co-op programları sunulmaktadır. Kanada devlet kolejlerinde co-op programları 1 ya da 2 yıl sürmekte olup yıl içerisinde genellikle Eylül ve Ocak aylarında başlangıç yapılabilmektedir. Kanada Devlet Kolejleri'nde sunulan co-op programlarına katılım için ileri seviyede İngilizce dil yeterliliği istenmektedir. Dil puanı için IELTS veya TOEFL skoru kabul edilirken aynı zamanda kolejlerin anlaşmalı olduğu dil okullarından alacağınız advanced seviye sertifika da kabul için yeterli olmaktadır. 

Kanada Devlet Kolejleri'nde özel kolejlerin aksine co-op dönemi okulların tatil olduğu sömestr veya yaz dönemlerinde yapılmaktadır. Okul döneminde de part time çalışma iznine sahip olan öğrenciler herhangi bir işte çalışabilmekte, tatil dönemlerinde ise full time çalışma izni ile co-op çalışması yapabilmektedir. 

Kanada Hükümeti Kanada Devlet Kolejleri'nde 1 yıllık programları tamamlayan öğrencilere +1 yıl, 2 yıllık programları tamamlayan öğrencilere ise +3 yıl daha oturma ve çalışma izni vermektedir. Bu imkan özel kolejlerde sunulmadığından Kanada'da yaşamaya devam etmek isteyen öğrenciler devlet kolejlerini daha fazla tercih etmektedir. 

Kanada Devlet Kolejleri'nde bölümlere göre ücretler değişkenlik göstermekte olup genellikle senelik 16.000 - 20.000 CAD arasındadır.

Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak Kanada'da bir çok devlet koleji ile partnerliğimiz bulunmaktadır. En fazla talep gören Kanada Devlet Kolejleri şunlardır:

  • Algonquin College, ON
  • Camosun College, BC
  • Centennial College, ON
  • Confederation College, ON
  • Conestoga College, ON
  • Douglas College, BC
  • Fanshawe College, ON
  • Fleming College, ON
  • Georgian College, ON
  • Humber College, ON
  • Lambton College, ON
  • Langara College, BC
  • Mohawk College, ON
  • Niagara College, ON
  • Seneca College, ON
  • Sheridan College, ON
  • Sterling College, BC
  • St. Lawrence College, ON


Daha detaylı bilgiler için ofislerimizi arayabilir veya buraya tıklayarak bilgi istek formu doldurup size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED