Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Yaz Okullarında IELTS Eğitimi

IELTS Eğitimi Veren İngiltere Yaz Okulları  

İngiltere, yurtdışında lise ve  üniversite eğitimi için en çok tercih edilen ülkelerin başında gelir. Türkiye ve diğer bir çok ülkedeki üniversitelerden farklı olarak lisans eğitimi 3 sene, yüksek lisans eğitimi 1 sene sürer. İngiliz üniversitelerin uluslararası öğrencilerine yönelik İngilizce dil yeterliliği şartı ise minimum IELTS skorudur. Lise eğitiminde ise İngiliz liselerin çoğu kendi İngilizce seviye belirleme sınavlarını uygularken, en prestijli ve köklü olanları ise belirli IELTS dereceleri ister.

Öğrencilerin Konuşma, Yazma, Dinleme ve Okuma bölümlerini sınırlı bir zamanda istenilen şekilde tamamlamaları gerekir.  Diğer İngilizce yeterlilik sınavlarından farklı olarak IELTS’de konuşma bölümü bir IELTS yetkilisi ile bire bir mülakat şeklinde gerçekleşir.  

Çoğu zaman IELTS sınavında başarılı olmak için öğrencilerin yalnızca İngilizce seviyesinin yüksek olması yetmez. Bu yüzden sınavda özellikle IELTS sınavında yüksek bir derece almaya yönelik bazı dil eğitim programları yürütülür. 

Yoğun olarak sınava yönelik çalışmaların ve ip uçlarının yer aldığı bu kurslardan  biri özellikle üniversiteye yönelik çalışmalarına yeni başlamış öğrenciler için olan yaz okulu programlarıdır. Akademik İngilizce, SAT, GMAT gibi akademik yaz okulu programlarından IELTS Hazırlık kursları bunlardan bir diğeridir. 

2018 yaz döneminde genel olarak 13 – 18 yaş aralığındaki öğrencilerin katılım gösterebileceği İngiltere yaz okulu programlarından en popüler 5 okul ise şu şekilde sıralanabilir:

1. Oxford Brookes University Yaz Okulu


Londra’ya tren ile sadece 1 saat mesafede yer alan ve 4 farklı kampüsü olan Oxford Brookes University’in ana kampüsü olan Headington’ta uygulanan yaz okuludur. British Study Centres dil okulu zinciri tarafından organize edilir. Öğrencileri kampüs içerisinde yer alan modern sınıflar, bilgisayar laboratuvarları, yemek salonları, teknoloji merkezleri, sanat merkezleri, spor sahaları gibi üst düzey olanaklarından yararlanabilmektedir. Kampüs içerisinde konaklarlar.

Maksimum sınıf mevcudu 15 kişidir.

14-17 Yaş aralığındaki öğrenciler katılabilir.

01 Temmuz - 11 Ağustos 2018 arasıdır. Her Pazar başlanabilir.

8 saatlik IELTS eğitimi, haftalık 15 saatlik Genel İngilizce Eğitimine ek olarak opsiyonel olarak verilir.

---> Okulun detaylı bilgisine ulaşmak için tıklayabilirsiniz; Oxford Brookes University yaz okulu

2. Oxford Royale Academy Yaz Okulu


Oxford Royal Academy dil okulları tarafından University of Oxford, University of Cambridge, Imperial College London üniversiteleri ve St.Mary’s Boarding School yatılı lisesinde yaz okulu programları yürütür. Özellikle üniversiteye yönelik programlardan olan SAT, tıp, mimarlık, mühendislik gibi programlara ek olarak IELTS programları bulunur. Opsiyonel olarak IELTS dersi veren programlardan farklı olarak öğrenciler sınava yönelik yoğun çalışma yapma fırsatı olur.

Öğrencilerin kampüs ortamında konaklama, üniversite öğrencileri ile  okulların sosyal ve sportif donanımlarından yararlanma, akademisyenler tarafından verilen konferanslara katılabilme imkanı bulunur.

13-18 Yaş aralığındaki öğrenciler katılabilir.

01 Temmuz - 25 Ağustos 2018 arasıdır. Başlangıç tarihleri değişkenlik gösterir.

Haftalık 20 saatlik IELTS eğitimi verilir.

---> Okulun detaylı bilgisine ulaşmak için tıklayabilirsiniz; Oxford Royale Academy yaz okulu

3. Richmond American University Yaz Okulu | Londra


Studio Cambridge tarafından yürütülen bu program “Sir William Yaz Kampı” olarak bilinir. Londra şehir merkezine 15 km mesafede yer alır. Londra’da yer alan Amerikan kökenli bir üniversite olan Richmon American University kampüsünde yürütülür. Öğrenciler kampüs ortamında konaklar, tam donanımlı sınıflar, kantin, kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, etüt merkezi ve spor sahaları gibi kampüste bulunan sosyal ve sportif bir çok imkandan faydalanırlar.

Maksimum sınıf mevcudu 15 kişidir.

14-17 Yaş aralığındaki öğrenciler katılabilir

01 Temmuz - 12 Ağustos 2018 arasıdır. Her Pazar başlanabilir.

Haftalık 28 saatlik IELTS eğitimi verilir.

---> Okulun detaylı bilgisine ulaşmak için tıklayabilirsiniz; Richmond American University yaz okulu

4. TASIS England Yaz Okulu | Surrey


İsviçre’de de bir merkezi bulunan TASIS hem akademik dönemde hem de yaz döneminde 40 farklı ülkeden bir çok uluslararası öğrenciyi  kabul eder. 1976 yılında kurulmuştur. Londra’ya yakın mesafede bulunan Surrey’de yer alır. Yaz programına devam eden öğrenciler kampüs ortamında konaklarlar.

6 haftalık programa kayıt yaptıran öğrenciler IELTS’e ek olarak yine üniversiteye yönelik veya farklı ilgi alanlarında Uluslararası İşletme, İngiliz Edebiyatı, Tartışma Teknikleri ve Liderlik, Yazma Becerileri, STEM, Robotik, Kodlama, Geometri (6 hafta), Çizim ve 3 Boyutlu Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı, TV Yapımcılığı, Grafik Tasarımı, Sanat, Dans, Tiyatro, Dijital Müzik ve Fotoğrafçılık alanlarından birini de seçme şansına sahiptirler.

Maksimum sınıf mevcudu 14 kişidir.

13-17 Yaş aralığındaki öğrenciler katılabilir

25 Haziran - 6 Ağustos 2018 arasıdır. Her Pazar başlanabilir.

Haftalık 25 saatlik IELTS eğitimi alma imkanı vardır.

---> Okulun detaylı bilgisine ulaşmak için tıklayabilirsiniz; TASIS England yaz okulu

5. University of Cambridge Yaz Okulu | Cambridge


Studio Cambridge tarafından yürütülen bu program University of Cambridge’ın 1881 yılında kurulan Ridley Hall kampüsünde yürütülür. Öğrenciler Victoria dönemine ait gotik mimariye sahip binaları ile benzersiz güzellikte ve büyüleyici kampüs ortamında konaklarlar. Dünyaca ünlü University of Cambridge’in atmosferini tecrübe etme şansına sahip olurlar. “Sir Christopher Yaz Kampı” olarak da bilinen yaz programı yaklaşık 60 yıldır devam etmektedir. Cambridge şehir merkezine oldukça yakın mesafededir.

Maksimum sınıf mevcudu 15 kişidir.

16-19 Yaş aralığındaki öğrenciler katılabilir

1 Temmuz - 26 Ağustos 2018 arasıdır. Her Pazar başlanabilir.

8 saatlik IELTS eğitimi, haftalık 20 saatlik Genel İngilizce Eğitimine ek olarak opsiyonel olarak verilir.

---> Okulun detaylı bilgisine ulaşmak için tıklayabilirsiniz; Cambridge University yaz okulu

Sizde dünyanın en iyi üniversitelerinin kampüsünde muhteşem bir atmosferle beraber yaz tatilinizde eğitim almak isterseniz hemen bizimle iletişime geçin. Bizlere bilgi istek formu doldurarak yada (0212) 227 0 227 numaralı telefonu arayarak ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED