Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Yaz Okulları

İngiltere Yaz Okulları

Konu eğitim olunca çocuklarımız için en iyisini istiyor ve elimizden gelenin çok daha fazlasını yapmak için gayret gösteriyoruz. Çünkü her şeyin temelinde iyi bir eğitim olduğunun farkındayız.

Peki iyi eğitim nedir? Öğrencilerini düşünmeye, problem çözmeye, merak edip sor sormaya, eleştirmeye, hem takım çalışmasına hem de tek başına projeler tamamlamasına yönelten eğitim sistemi ancak aydın bireyler yetiştirebilir. Ancak tek başına iyi bir eğitim sistemi sizi başarıya götümez, öğrencinin de başarılı olmayı istemesi, merak etmesi, çalışmayı sevmesi ve hedeflerinin olması gerekir. İşte hedef belirleyebilmesi için de önce ufkunu genişletmesi, erken yaşta insan tanıması, arkadaşlıklar kurması hem iletişim hem de vizyonunu geliştirmesi önemlidir.

Sadece iyi eğitim alan ve çalışkan biri ancak derslerinde başarılı olur fakat bu her ne kadar gerekli olsa da asıl başarı için yeterli değildir. Sadece derslerinizde başarılı olursanız okul birincisi olursunuz ancak hayatta başarılı olmak için derslerden çok daha fazlasına ihtiyacınız var. Sosyalleşmeli, sanatla ilgilenmeli, aktivite ve etkinliklere katılıp sevdiklerinize ve sevmediklerinize, ilgili olduklarınıza veya ilgisiz kaldıklarınızı fark etmelisiniz kısacası denemeli ve eyleme geçmelisiniz. Ancak gerçek anlamda o zaman öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Yaşınız ister 7 olsun ister 17, ister ortaokulda olun ister üniversitede hiç fark etmez, size uygun yaz okulu programlarıyla ilgi alanınız doğrultusunda alternatif sunan İngiltere yaz okulları kampına katılmak istemez misiniz?

Çocuğunuzun erken yaşta yurtdışı deneyimi kazanıp, farklı milletlerden yeni arkadaşlıklar kurması, kendi başına farklı bir ülkede yaşam deneyimi elde etmesi, yeni bir kültür tanıması fikri size de cazip gelmiyor mu?

Tüm bunlar için İngiltere yaz kampı çocuklarınız için biçilmiş bir kaftan! 

Genellikle lise ve üniversitelerin kampüslerinde eğitimi, aktivitesi, gezisi, konaklaması ile her ayrıntısına kadar düşünülmüş ve organize edilmiş bir programın içinde yer aldığınızı düşünün. Size kalan aslında sadece ayak uydurmak ve ilgilendiğini, denemek istediğiniz, hedeflediğiniz alternatiflerden birini seçmek. Standart 15 saat İngilizce sunan bir programdan İngilizce + spor, sanat, akademik ne dilerseniz bulabilecek ve eğitim programının tadını çıkaracaksınız.

Neden İngiltere’de Yaz Okulu?

  • Çocuğunuzun ilk defa İngiltere’ye gidecek olduğunu da hesaba kattığımızda Türkiye’ye yakınlığı
  • Dünya dili olarak kullanılan bir dilin anavatanı olması
  • Dünyanın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapıyor olması
  • Eğitim için en güvenilir ülkelerden biri olması
  • İngiltere’de lise eğitimi planı olan öğrenciler için lise kampüsünde yaşam deneyimi kazanma fırsatı
  • Üniversite eğitimi planlayan öğrenciler için üniversite kampüslerinde yaz okulu imkânı
  • Çok kültürlü bir ortamda farklı milletlerden yeni arkadaşlar edinerek ömür boyu kopmayacak bağlar kurmak
  • Katıldığı programlar ve tanıdığı insanlar sayesinde yeni bakış açıları kazanmak


ingiltere-yaz-okullari

İngiltere Yaz Okulu 2024 

2024 İngiltere yaz okulu programları açıklandı ve kayıtlar başladı. Biz de sizler için farklı içerikte bazı yaz okulu programlarını listeledik.

Genel İngilizce Eğitimi Sunan Yaz Okulu Programları

Yaz okulu programını ilk kez deneyimleyecek, keyifli vakit geçirmek ve yeni arkadaşlıklar kurmak isteyen öğrenciler için organize edilmiş olan standart İngilizce sunan yaz okulu programlarından örnekleri aşağıda bulabilirsiniz.


ingiltere-yaz-kampi

İngiltere'de Spor Eğitimi Alabileceğiniz Yaz Okulu Programları

Öğrenciler, İngilizce derslerine ek olarak dahil olabilecekleri veya sadece spor alanında dersler alabilecekleri yaz kamplarına katılabilir. Böylece futbol, tenis, binicilik, rugby, basketbol, eskrim gibi daha birçok spor alanında kendilerini geliştirme imkânı bulabilmektedir. Aşağıda spor alanında program sunan yaz okulu programlarından bazılarını inceleyebilirsiniz.


ingiltere-yaz-kampi

İngiltere'de Akademik Yaz Okulu Programları

Genellikle minimum 16 yaş ve üzeri katılımcıları kabul eden ve B1 seviyesinde İngilizce gerektiren programlar sayesinde öğrenciler, ilgilendikleri işletme, tıp, mühendislik, bilgisayar bilimi, yönetim, hukuk, üniversite hazırlık veya IELTS hazırlık alanında eğitim alabilmektedir. İngiltere yaz okulları Oxford, Cambridge de dahil olmak üzere bu gibi bir çok üniversitelerin kampüslerinde ve bazıları da lise kampüslerinde olabilmektedir. Bu sayede öğrenciler erken yaşta üniversite ortamında yaşam deneyimi elde etmekte ve kısa süre de olsa gelecek eğitim planlarıyla ilgili en azından fikir sahibi olabilir. 

Ayrıca bu programlar uzmanlar, dünyanın önemli üniversitelerinde eğitim görmüş akademisyenler, eğitmenler ya da hala eğitim gören öğrenciler olabilir. Öğrenciler bu akademik programlar ile seçtikleri konu özelinde eğitimler almakta, bölüm odaklı workshoplara katılabilmekte veya mentörler eşliğinde kendilerini geliştirme imkânı bulabilmektedir. Bu program sonunda sunulan sertifikalardan bazıları üniversite başvurularında dahi kullanılabilmektedir.


İngiltere Yaz Okulu Fiyatları 

İngiltere yaz okulları için geniş bir fiyat skalası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yaz kampı içeriğinde sunulan dersler, kampüs olanakları, aktiviteler, geziler opsiyonel dersler ve konumu fiyat anlamında belirleyici unsur olmaktadır.

Örneğin akademik programlar genel İngilizce programlarına göre daha maliyetlidir. Programlara konaklama, aktivite, geziler ve yemek dahil olduğundan fiyatlar paket dahilindedir. Genelde akademik programlar  ve standart programlar 2 hafta olarak sunulmaktadır. Okullara göre değişmekle birlikte dilerseniz ders programınıza ek ücret karşılığında binicilik, tenis, futbol gibi dersler ekleyebilirsiniz. Ayrıca ek ücret karşılığında bazı gezilere de dahil olabilirsiniz. Ancak her programa göre değişiklik göstereceğinden İngiltere yaz okulu fiyatları ile ilgili detaylı bilgiye  bu link üzerinden ilgilendiğiniz okulun sayfasından ulaşabilirsiniz. 

Elbette ki yukarıda sizinle paylaştığımız yaz okulu programlarının dışında yaş grubuna göre değişiklik gösteren daha birçok İngiltere yaz okulu programlarımız bulunmaktadır. Bu link üzerinden tüm İngiltere yaz okulu programlarımızı görüntüleyebilir ve program detaylarını inceleyebilirsiniz.

Yaz okullarına karar vermeden önce danışmanınızla size uygun olabilecek program alternatifleri için bizimle buradan iletişime geçebilir, bilgi istek formu doldurabilir veya randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED