Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere Vizesi Başvuru

İngiltere Vizesi Başvuru Detayları

Hepimiz İngiltere’nin hem eğitim hem iş hem de kariyer amacıyla ülkemizde ve dünya çapında en çok seyahat edilen ülkelerden biri olduğunun farkındayız.

İngiltere, özellikle sahip olduğu dil okulları, üniversiteler, uluslararası şirketler ve muhteşem turistik yerleri sebebiyle sıkça ziyaret edilmektedir. Sizin de herhangi bir amaçla İngiltere’de bulunma planınız varsa aşağıda yer alan yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Yurt dışı seyahatlerimizden önce dikkat etmemiz gereken en önemli hususlardan biri vizedir ve vize süreçleri çoğumuzun zorlandığı bir süreçtir. İngiltere’de bizden vize isteyen bir ülke olduğu için seyahatimizden önce mutlaka İngiltere vizesine sahip olmalıyız. İngiltere vizesi sahibi olmak için öncelikle vize için başvuruda bulunmamız gereklidir.

İngiltere vize başvurusu Nasıl Yapılır?

İngiltere vize başvurusu doğrudan İngiltere Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği’ne yapılmaz. İngiltere vize başvurusu için öncelikle online olarak GOV.UK web sitesini ziyaret ederek vize başvuru formunu doldurup göndermeniz gereklidir. Sistem, size hangi ülkeden başvuru yaptığınız, seyahat amacınız, hangi vize türünü istediğiniz, Birleşik Krallıkta bir aile üyenizin bulunup bulunmadığı, ne kadar süre kalacağınız, gibi sorular yöneltmektedir. İngiltere vize başvuru formu doldurulurken dikkatli olmanız gereklidir. Aynı zamanda sizden istenilen vize ücretini de ödemek zorundasınız. Başvuracağınız İngiltere vize türüne göre gerekli belgeler de sizden istenecektir .Başvuru formu ve evrakları tamamladıktan sonra randevu oluşturup, başvurduğunuz vize türüne göre istenilen gerekli evraklar ile konumunuza yakın olan bir Birleşik Krallık Vize Başvuru Merkezi’ne (TLS Contact) gitmeniz gerekmektedir.

TLS Contact Nedir?

TLS Contact, Birleşik Krallık Vizeleri ve Göçmenlik için Türkiye’de yer alan tek resmi kurumdur. Online vize başvuru formunuzu tamamlayıp gerekli evrakları topladıktan sonra oluşturduğunuz TLS Contact (Birleşik Krallık Vize Merkezi) randevunuza gitmelisiniz.

İngiltere vize başvurusu adım adım şu şekildedir:

- GOV.UK sitesine kaydolunuz.

- İhtiyacınız olan vize türünü seçiniz.

- Seçmiş olduğunuz vize türüne göre gerekli belgeleri öğreniniz.

- Vize başvuru formunu doldurunuz.

- Gereken vize ücretini ödeyiniz.

- Bulunduğunuz şehirdeki bir vize başvuru merkezinden randevu alınız.

- Size verilen GWF numarasını alınız.

- Başvuru merkezine pasaport, vize başvuru formunun ilk sayfası ve onay e-postası gibi gerekli olan belgelerle gidiniz.

- Vize başvuru merkezinde belgelerinizin onayı ve biyometrik verileriniz için parmak iziniz alınır ve fotoğraf çektirilir.

- Başvurunuz Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik Birimi’ne yollanır.

- Pasaportunuzu başvuru merkezine döndükten sonra alınız.

İngiltere Vizesi için Gerekli Evraklar

İngiltere’de farklı vize türleri olmasından dolayı istenilen evraklar ve belgeler başvuracağınız vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. İhtiyacınız olan vize türü için şartlar ve istenilen evraklar hakkında bilgi almak için bu linke tıklayarak, vize türünüzü seçip gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz. İngiltere vizesi için genellikle istenilen evraklar şu şekildedir:

  • Pasaport, eğer varsa eski pasaport
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Başvuru formu
  • Vize talep dilekçesi
  • Vize için istenilen ücretin ödendiğine dair belge (dekont, e-mail)
  • Finansal durumunuzu gösteren banka hesap dokümanları (banka hesap cüzdanı)
  • Biyometrik fotoğraf ve parmak izi
  • Bazı işlemler için sabıka kaydı
  • Vize türünüze göre, sağlık sigortası belgesi, sponsorluk mektubu, İngilizce dil yeterlilik belgesi gibi evraklar istenmektedir.
  • İngiltere’de birçok vize türü bulunmaktadır. Bu vize türleri İngiltere’de bulunma amacınıza veya kalacağınız süre zarfına göre farklılık göstermektedir.
  • Eğitim, iş ve ziyaret İngiltere’ye en sık seyahat etme sebeplerindendir. Bu sebepten dolayı aşağıda yer alan yazımızda öğrenci, çalışma ve ziyaretçi vizesi hakkında bilgi verdik.


Standart Ziyaretçi Vizesi (C Tipi İngiltere Vizesi)

C tipi İngiltere vizesi olarak bilinen Standart ziyaretçi vizesi (Standard Visitor Visa), İngiltere’de kısa bir süre (6 ay ve altı) bulunacak kişilerin başvurabileceği vize türüdür. Aile ziyareti, iş görüşmesi, kısa süreli eğitim programları veya turistik gibi belirli bir süre zarfı için İngiltere’ye seyahat etmek için başvurulan vize türüdür.

İngiltere’yi ziyaret etmek için gerekli vize ve şartları GOV.UK sitesinden detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

İngiltere Çalışma Vizesi

İngiltere’de çalışmak için başvurabileceğiniz, Uzun Dönem Çalışma Vizesi ve Kısa Dönem Çalışma Vizesi bulunmaktadır. Bu vizeler kendi içlerinde kategoriler ayrılmaktadır. İngiltere’de yapacağınız iş, bulunacağınız süre gibi faktörler göz önüne alınmaktadır ve buna göre farklılık göstermektedir. Örneğin; Hayır kurumu çalışanı vizesi kısa dönem çalışma vizesi olarak geçmektedir. Nitelikli işçi vizesi uzun dönem çalışma vizesi olarak geçmektedir.

İngiltere çalışma vizesi hakkında bilgi almak için bu link üzerinden sayfayı ziyaret ederek detaylı inceleyebilirsiniz.

İngiltere Öğrenci Vizesi

İngiltere’de eğitim almak için başvuracağınız vize türü alacağınız eğitim ve eğitim sürecinize göre değişmektedir. İngiltere’de uzun süreli eğitim için Uzun Dönem Öğrenci vizesi (Long-term Study Visa), kısa süreli bir eğitim için Standart Ziyaretçi Vizesi (Standard Visitor Visa for Study) vizesi almanız gereklidir.

Standart Ziyaretçi Vizesi ile Kısa Dönem Öğrenci Vizesi

Bu vize türü ile 6 ay ya da 11 ay olarak verilmektedir. Genel olarak İngiltere’ye dil eğitimi gibi kısa süreli eğitim programlarına katılanların başvurduğu vize türüdür. Bu vizeye sahip olmak için genellikle dil şartı aranmamaktadır. Bu vize türü ile İngiltere’de eğitim alırken çalışma hakkınız bulunmamaktadır ve vize süreniz bittiği gibi ülkeni dönmeniz gereklidir.

İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi (Tier 4 Vizesi)

İngiltere’de alacağınız eğitim 6 aydan fazla sürecek bir eğitim programı ise bu vize türüne başvuru yapmanız gerekmektedir. Özellikle üniversite, yüksek lisans veya 6 aydan uzun süreli bir eğitim alacak öğrencilerin sahip olması gereken vizedir. Bu vizeye sahip olmak için İngilizce dil şartı aranmaktadır ve genellikle B1 seviye İngilizce istenmektedir. Bu vize ile İngiltere’de eğitim sürecinizde çalışma hakkınız bulunmaktadır. Uzun dönem öğrenci vizesi ile eğitim alırken aynı zamanda haftalık 20 saat part-time olmak üzere çalışabilirsiniz.

İngiltere öğrenci vizesi hakkında daha fazla bilgi almak için GOV.UK sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere Öğrenci Vizesi ve çalışma izni adlı blog yazımızı okumak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED