Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere'de Akademik Yıl İngilizce Kursları

İngiltere’de Akademik Yıl İngilizce Kursları ve Şehir Önerisi

Minimum 24 hafta süren Akademik Yıl İngilizce Kursları özellikle üniversite ve yüksek lisans eğitimine İngilizce eğitim veren bir kurumda devam edecek uluslararası öğrenciler tarafından tercih edilir. Haftada 20-30 ders olarak program Genel veye Yoğun İngilizce ve istenirse IELTS veya Cambridge English sınavlarına yönelik hazırlık kurslarının birleşiminden oluşur. Konuşma, okuma, dinleme ve yazma yeteneklerinin geliştirilmesi, gramer bilgisi ve sözcük dağarcığının artırılması amaçlanan programlar öğrencinin eksiklerine ve hedeflerine yönelik içeriği yoğunlaştırılabilir. 

İlginizi çekebilecek bir konu; Akademik dönem dil kurslarının süresi ve fiyatları

Akademik yıl İngilizce programlarına devam eden öğrencilerin kurs bitiminde sahip olacakları avantajlardan bazıları şunlardır;

    • Daha akıcı ve anlaşılır şekilde konuşmak 

    • Akademik yazım tekniklerini kullanarak makale yazımı 

    • Akademik kelime dağarcığını ve gramer yapılarını kullanabilmek  

    • Makale okumak

    • Araştırma yapmak ve araştırma projesi oluşturmak 

    • Yüksek IELTS skoru elde etmek

    • Kendi başına araştırma ve öğrenme yeteneği kazanma

    • İngiliz üniversitelerinin akademik ve dil kullanımı standartlarını gözlemleyebilmek  

    • Lisans ve Yüksek lisans eğitimine hazır ve kendine güvenmek 

İngiltere dışındaki başka ülkelerde yurtdışında akademik yıl dil eğitimi hazırlık fiyatlarını merak ediyorsanız tıklayabilirsiniz.

İngiltere'de Akademik Yıl İçin Hangi Şehirler Tercih Ediliyor?

Oxbridge bölgesinde yer alan ve İngiltere’nin en prestijli akademik çevrelerinden oluşan üniversite şehirlerinden Cambridge ve Oxford, Akademik Yıl İngilizce dil programları için en fazla tercih edilen şehirlerdir.

Liseleri, kolejleri, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim veren kurumları, tarihi yüz yıllar öncesine dayanan görkemli bir mimariye sahip kurumları, geniş yeşil alanları ile nüfuslarının neredeyse yarısı öğrencilerden oluşur. Sakin atmosfere sahiptir, gece hayatı kültürü yoktur. Yine de insanların sosyalleşip keyifle vakit geçirebilecekleri kafeler, mağazalar bulunur. Engebeli olmayan şehirde öğrencilerin çoğu hatta akademisyenlerden profesörlere kadar birçok insan ulaşım için bisiklet kullanır.

Akademik Yıl İngilizce kurs öğrencilerinin University of Cambridge ve University of Oxford ‘un kampüslerini gezip görme imkanı da bulunur. Bölgedeki dil okullarının bazıları öğrencilerine özellikle yaz döneminde bu üniversitelerin kampüslerinde ders alma imkanı sunar. Dil okullarının haricinde de bireysel olarak bu üniversiteleri gezip görebilir, bölgede yer alan kütüphanelerinden faydalanabilir.

Cambridge Şehri Hakkında Kısa Bilgi

ingiltere-de-akademik-yil-ingilizce-kurslari-1

İngiltere'nin başkenti Londra'nın 105 km kuzeyinde bulunan Cambridge şehri; kolejleri ve üniversitesiyle dünyaca ünlü bir kültür şehridir. Nüfusunun yaklaşık %25'i öğrenci nüfusu olup, oldukça hareketli bir şehir olan Cambridge, bu hareketliliğin yanı sıra oldukça nezih ve yaşam kalitesinin üst seviyede olduğu müthiş bir mozaiği de içinde barındırmaktadır. Avrupa'nın kozmopolit başkenti olan Londra'ya 1 saat uzaklıkta ve Cam Nehri'nin çevrelediği bir şehir olması sayesinde hem İngiltere olarak hem de Avrupa'da ön plana çıkmaktadır. Cambridge şehrinin dört bir yanında Cambridge Üniversitesi'nin baktıktan sonra hafızalarda silinmeyecek kadar güzel kampüslerine ve orta çağı hatırlatan mükemmel görsel güzelliklere sahip olmasıyla yurtdışında eğitim almak isteyipte İngiltere'yi tercih etmek isteyen öğrenciler için İngiltere'nin en ideal şehirlerinin başında gelmektedir. 

Cambridge şehrinde bulunan dil okullarını incelemek ve daha detaylı bilgi almak için; Cambridge dil okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Oxford Şehri Hakkında Kısa Bilgi

ingiltere-de-akademik-yil-ingilizce-kurslari-2

İngiltere'nin güney doğusunda bulunan Oxford şehri, İngiltere'nin ve hatta dünyanın en ünlü üniversitesi olan Oxford Üniversitesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. İngiltere'nin kalbi ve en çok turist çeken şehri niteliğindeki başkent Londra'ya sadece 80 kilometre uzaklıkta olan ve 24 saat boyunca ulaşım imkanı bulabileceğiniz Oxford, nüfusunun yaklaşık %30'unu öğrenci nüfusu oluşturmaktadır. Oxford ayrıca kültürel hareketliliğin İngiltere'deki merkezi konumundadır. Neredeyse Oxford'un her yerine yayılmış olan Oxford Üniversitesi'nin tarihi binaları her yıl binlerce hatta on binlerce turisti Oxford'un tarihini keşfetmeleri için çekmektedir. Şehrin içinde bulunan birçok park, yeşilin tarihi bir dokuyla birleşmesini ve ortaya büyüleyici, huzur dolu manzaralar çıkmasını sağlar. İngilizce dil eğitimi için de bir çok dil okulunu bünyesinde barındıran Oxford'da İngilizce eğitim almak isteyenler için muhteşem bir destinasyondur.

Oxford şehrinde bulunan dil okullarını incelemek ve daha detaylı bilgi almak için; Oxford dil okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

İngiltere'de akademik dönem dil kursuna kayıt olmak isteyen öğrencilerimiz bilgi istek formu doldurarak ya da (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlerle iletişime geçebilir.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED