Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngilizcenizi Geliştirecek En İyi 10 Film

İngilizcenizi Geliştirebileceğiniz En İyi 10 Film

İngilizce öğrenmenin en güzel ve eğlenceli yollarından biri de film izlemektir. Dil öğreniminde dört temel beceriden biri olan dinleme becerisinin oldukça güzel geliştirilebileceği bir yöntem olan film izleme eylemi, sıkça yapılabilecek bir uygulama. Film izleyerek, kişiler günlük dile de hakim olabilmekte böylece günlük hayatta iletişime geçtiklerinde kendilerini daha rahat hissetmektedirler. Buna ek olarak, kelimelerin telaffuzlarını doğru şekilde duyup öğrenmekte, cümle yapısını farkında olmadan kavramaktadırlar. En iyi İngilizce filmlerden oluşturduğumuz 10 filmi sırasıyla sizlere aktarmaya çalışacağız. Dil öğreniminde bu kadar zevkli olan bir yöntemi kullanmak isteyen kişiler, İngilizce geliştirmek için önerebileceğimiz 10 film var. Bu filmleri şu şekilde sıralamak mümkün: 

Öneri: Ben film değil de dizi önerisi istiyorum diyorsanız; İngilizce Geliştirmek İçin En İyi 6 Dizi adlı konumuza da bakabilirsiniz.

Harry Potter Serisi

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-1

J.K.Rowling’in yazmış olduğu bir kitap serisinin 8 filme aktarılması ile ortaya çıkan Harry Potter film serisi izleyenlerin büyük ilgisini çekmiş ve beğenisini almış durumda. Çocuk kitabı olarak yazılmış olsa da her yaştaki insana hitap eden filmde Harry Potter adlı büyücü çocuğun, arkadaşları Hermione Granger’ın ve Ron Weasley’in başından geçen maceralar anlatılmakta. Kötü bir büyücü olan Lord Voldemort’la savaşlarına dayanan kitap, İngilizce dil öğreniminde büyük bir öneme sahip. Hem kullanılan kelimeler, hem de cümle yapıları düşük seviyelerdeki İngilizce dil bilgisine sahip bireylerin de anlayabileceği şekilde. Ayrıca, bir dil bilimci olan Rowling kullandığı veya oluşturduğu kelimelerde etimolojiye oldukça önem vermiş. Bu durum da kelime bilgisi öğreniminde bireylere büyük katkı sağlamakta. Örneğin, kelime kökü olarak bakıldığında “mal-“ kötü anlamına gelmekte ve kötü bir karakteri canlandıran Malfoy’un adının da bu amaçla oluşturulduğunu ya da seçildiğini söylemek mümkün. 

Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi)

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-2-jpg-kalkx74l2z.jpg

İngiliz edebiyatında oldukça büyük bir yere sahip olan Lord of The Rings serisi J.R.R. Tolkien’in dünyaca ünlü eseri olarak bilinmekte. Epik fantezi türünde olan bu romanda Tolkien, Orta Dünya’da geçen kötülük ve iyilik arasındaki olayları anlatmakta. Oldukça etkileyici bir roman serisi olan Lord of The Rings elbette sinemaya da uyarlanmış durumda. Çok büyük ilgi gören bu filmler, İngilizce dil öğreniminde de büyük bir fayda teşkil etmekte. Ayrıca, filolog olan Tolkien, muhteşem olay örgüsüne sahip bu eserleri ile İngilizce öğrenmek isteyen kişilere pek çok İngilizce dil bilgisini bağlam içinde sunmakta. 

Finding Nemo (Kayıp Balık Nemo)

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-3

Animasyonlar dil öğreniminde oldukça yararlı olan film kategorilerinin başında geliyor. Basit bir İngilizce’nin konuşulduğu bu renkli filmler ile İngilizcenizi geliştirmek çok kolay ve eğlenceli. Bu noktada, sizlere önerebileceğimiz film Kayıp Balık Nemo ve Kayıp Balık Dory. Denizde geçen bu hikayede, adından da anlaşılabileceği gibi Nemo/ Dory adlı balıklar kayboluyor ve macera başlıyor. Bu film sayesinde pek çok basit cümle yapısı öğrenilebileceği gibi, pek çok da deniz hayvanının ismi kavranabilir. Bağlam içinde de sunulduğu için, oldukça kalıcı olacak bu bilgiler yeri geldiğinde rahatça kullanılabilmektedir. 

The King’s Speech (Zoraki Kral)

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-4

Adından da anlaşılabileceği üzere, film bir kralın yapacağı konuşma üzerine kurulu. Kral George’un konuşma terapisti ile yaptığı konuşmalar hem komik hem de oldukça öğretici. Kral konuşmasına çalışırken, filmi izleyen seyirciler de pek çok kelimenin telaffuzunu en doğru şekilde öğrenmekte. Hatta dilendiği takdirde, film durdurulup kralla birlikte sizler de kelimeleri telaffuz edebilirsiniz. Hem komik, hem de öğretici bir yöne sahip bu film İngilizce dinleme ve anlama becerisini geliştirmek isteyenler açısından mutlaka izlenmeli. 

The Social Network (Sosyal Ağ)

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-5

Dünyanın en ünlü sosyal uygulaması Facebook’u ve onun kurucusu Mark Zuckerberg’i konu alan filmde kullanılan İngilizce aslında neredeyse herkesin hakim olduğu bir bağlamda. Pek çok tanıdık kelimenin İngilizce’sinin de öğrenilebileceği bu film günlük hayatla oldukça bağlantılı. Filmde, Mark Zuckerberg’in kız arkadaşının kendisini terk etmesi üzerine sarhoş olması ve ondan intikam almak istemesi ile oluşturduğu bir uygulamadan yola çıkan Facebook ve olaylar zinciri işlenmekte. Arkadaşlık ilişkilerine de değinilen film günlük hayatın içinden sinemaya taşınmış kesitler gibi. 

Forrest Gump

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-6

Run Forrest run!” repliği ile ünlü olan bu filmin baş rolünde Tom Hanks oynuyor. Zihinsel problemleri olan bir adamı canlandıran Tom Hanks filmde oldukça yavaş ve basit bir İngilizce ile konuşmakta. Aynı zamanda Amerikan tarihini de konu alan filmde dil ve tarih aynı anda öğrenilebilmektedir. Güzel bir aşk hikayesi de filmi daha da çekici kılıyor. Saflığın ve dürüstlüğün mükemmel bir şekilde sinemaya aktarıldığı Forrest Gump kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında yerini alıyor. 

Braveheart (Cesur Yürek)

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-7

Sir William Wallace adındaki karakteri canlandıran Mel Gibson’ın oynadığı film İskoçya’yı ve İngiliz askerlerinin İskoç halkına yapmakta olduğu zulmü anlatmakta. Evlendiği kadının kendisine tecavüz etmeye çalışırken bir İngiliz askerini, aşağıladığı iddiası ile idam edilmesi üzerine isyan hareketlerine başlayan ve İskoç halkına da bu yönde toplanma çağrısı yapan Wallace, İskoç tarihinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Dilin edebiyatla olduğu kadar tarihle de olan ilgisi göz önünde bulundurulduğunda bu filmi izlemenin dil öğrenen bireyler açısından çok yararlı olacağı söylenebilir. Aynı zamanda, genel kültür açısından da büyük bir kazanım olacaktır. 

It (O)

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-8

Korku filmleri kategorisinden de bir film önermek gerekirse, bu Stephen King’in ünlü kitabından uyarlanan “It” filmi olacaktır. Filmde kötü kalpli bir palyaçonun çocuklara korku salışı anlatılmaktadır. Dehşet veren bu hikayede çocuklar, kurbanlarının korktuğu şekle giren palyaço ile başa çıkmaya çalışmaktalar. Konuşulan dilin basit olması ve filmin çok ilgi çekici olması sayesinde İngilizce bağlam içinde öylece akıp gitmekte. Aynı zamanda, Amerikan aksanı ile konuşulması da daha açık bir telaffuzu beraberinde getirmekte. 

The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli)

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-9

Yine bir Stephen King kitabının sinemaya taşınması ile ortaya çıkan The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) dünyaca ünlü unutulmaz filmlerden biri. Baş rollerini Tim Robbins’in ve Morgan Freeman’ın paylaştığı filmde hapishanedeki umut dolu bir ortama yer verilmekte. Karısını ve karısının sevgilisini öldürmekten yargılanan ünlü bankacı Andy ve Red rolündeki Morgan Freeman, çevrelerindeki herkesi etkilemeyi başarmaktalar. İngilizce dinleme becerinizi oldukça geliştirecek bu filmi izlemekten çok zevk alacağınıza eminiz!

Green Mile (Yeşil Yol)

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-10

Green Mile (Yeşil Yol) da Stephen King’in yazmış olduğu kitabın sinemaya aktarılmasından ortaya çıkmıştır. “Please boss, don't put that thing over my face, don't put me in the dark. I'm afraid of the dark. (Lütfen patron, yüzümü o şeyle örtme, beni karanlıkta bırakma. Ben karanlıktan korkarım.)” repliği ile ünlü film John isimli bir mahkumun hikayesini anlatmakta. Suçsuz olduğu halde hapse atılan ve ölüm cezasına çarptırılan John’un hikayesi oldukça masum ve ilginç. Tom Hanks’in başrolde oynadığı bu film, izleyenleri bambaşka bir dünyaya sürüklemekte. Mükemmel mesajlara yer verilen bu efsanevi filmde, farklı aksanlarda konuşulan İngilizce’yi duymak ve kelimelerin farklı telaffuzlarına hakim olmak mümkün. Mutlaka izlenmeli…

Bonus: Titanic (Titanik)

ingilizcenizi-gelistirecek-en-iyi-10-film-11

Dünyanın dört bir köşesindeki insanın bildiği Titanik filmi gerçek bir hikayeden esinlenilerek yapılmış bir film. İngilizce okunuşunun çoğu kişi tarafından Türkçe’de olduğu gibi ”Titanik” olduğu sanılmakta. Adıyla başlayarak pek çok kelimenin telaffuzunun İngiliz aksanıyla en doğru şekilde öğrenilebileceği bu filmde, müzikler de oldukça etkileyici. Romantizmin doruklarda yaşandığı filmin başrolünü Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet paylaşıyor. İki gencin Titanik adlı dünyanın en büyük gemisi olarak bilinen yolcu gemisinde yaşadığı aşkı konu alan film oldukça heyecan dolu ve bir o kadar da acıklı. Kesinlikle izlenmesi gereken filmler arasında başlarda yer almakta olan bu filmi izleyip, müziklerini dinlemenizi tavsiye ederiz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED