Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

İngiltere’de Dil Eğitiminde En Popüler 10 Şehir

İngiltere’de Dil Eğitimi İçin Tercih Edilebilecek En İyi 10 Şehir

Birleşik Krallık’ın en önemli parçası olan İngiltere; köklü geçmişinin yanı sıra politika, kültür, sanat, turizm ve eğitim alanlarındaki başarıları ile daima en dikkat çekici ülkelerden biri olmuştur. Dünyanın ortak dili İngilizcenin ana vatanı olan İngiltere, yurtdışı dil eğitimi için en fazla talep gören ülkedir. Peki İngiltere’de dil eğitiminde en popüler 10 şehir hangileridir? İngiltere’de dil eğitimi için öğrenciler en çok hangi şehirleri tercih ediyor? sorularına karşılık olarak aşağıdaki sıralamayı yapmak mümkündür:

*** Ayrıca İngilizce'nin anavatanı İngiltere'nin diğer şehirlerinde bulunan dil okulları için İngiltere dil okulları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

1. LONDRA | Londra Dil Okulları

İngiltere’nin başkenti olan Londra, yurtdışı dil eğitiminde dünyanın en çok tercih ettiği şehridir. Yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip olan Londra; doğal güzellikleri, ulaşım seçenekleri, gezip-görülebilecek mekanlarının çokluğu ile dünya üzerindeki en popüler ve elit şehirlerin başında gelmektedir. İngiltere’nin en popüler şehri olan Londra’da dil eğitimi almak sadece İngiltere’nin değil dünyanın da en popüler tercihlerindendir.

*** Ayrıntılı bilgi için Londra dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

2. CAMBRIDGE | Cambridge Dil Okulları

Cambridge, dünyanın ve İngiltere’nin en eski ve en kaliteli üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi’nin olduğu, nüfusunun %25’ini öğrencilerin oluşturduğu, sakin gözükse de aslında oldukça hareketli bir şehirdir. Tabi bu hareket büyük şehirlerin aksine karmaşadan uzak, nezih ve yaşam kalitesinin üst seviyede olduğu imkanlar barındırmaktadır. Başkent Londra’ya 1 saat uzaklıkta olan Cambridge, sanki orta çağdan çıkmışcasına doğal güzellikleri barındıran Cambridge Üniversitesi’nin efsanevi kampüslerine sahiptir. Yurtdışında dil eğitimi almak isteyenler için İngiltere’nin en ideal şehirlerinden olan Cambridge’in ortasından geçen Cam Nehri şehre ayrı bir hava katmaktadır.

*** Ayrıntılı bilgi için Cambridge dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

3. OXFORD | Oxford Dil Okulları

Oxford, İngiltere’nin güney kısmında bulunmakta ve dünya üniversiteleri sıralamasında her zaman ilk 3’te bulunan Oxford Üniversitesi’ni şehrin en güzel yerinde barındırmaktadır. Şehir Londra’ya yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta ve 1,5 saatlik tren yolculuğu mesafesindedir. Nüfusunun yaklaşık 1/3’ünü öğrenciler oluşturmaktadır. Yurtdışı dil eğitimi almak için Oxford’a gelen öğrenciler, Oxford Üniversitesi’nin kütüphanesini ve kampüsünü kullanıp, Oxfordlu öğrencilerle iç içe olmaktadır. Şehrin sahip olduğu tarihi dokular ve parklar muhteşem manzaralar sunmaktadır.

*** Ayrıntılı bilgi için Oxford dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

4. BRIGHTON | Brighton Dil Okulları

2000 yılında şehir ünvanı kazanan Brighton, deniz kıyısında güzel bir şehirdir. Yıl boyunca bol yağış alan şehir genellikle ılıman bir iklime sahiptir. Londra’ya trenle 50 dk mesafede bulunan Brighton, Londra ile bu kadar iç içe olmasından dolayı İngilizler tarafından “London by sea” lakabını almıştır. Şehir küçük bir yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen hareketli yaşantısı ve kültürel aktivitelerin bolluğu ile yurtdışı dil eğitimi için Brighton’ı tercih edenlere bol eğlenceli ve sosyal bir yaşam vaat etmektedir.

*** Ayrıntılı bilgi için Brighton dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

5. BOURNEMOUTH | Bournemouth Dil Okulları

Bournemouth, İngiltere’nin en çok güneş alan şehri olmasının yanında 13 km kesintisiz kumsalları ile tam bir yazlık tatil beldesidir. Kumsallarının yanı sıra bir çok geniş park ve bahçeye sahip olan Bournemouth mavi ile yeşilin her tonunu görebileceğiniz huzur dolu bir şehirdir. Londra’ya 2 saat uzaklıkta yer alan Bournemouth, İngiltere’nin yaşam kalitesi en yüksek şehirlerinden biridir. Bournemouth’da dil eğitimi alırken galeri, sinema, tiyatro ve müze gibi sanatsal merkezlerin yanı sıra bir çok pub ve gece kulübü sayesinde kendinize uygun etkinlikler bulabilirsiniz. Şehirle ilgili bir diğer ayrıntı; efsane film ve kitap serisi Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı J.R.R Toklien’ın mezarı Bournemouth’dadır.

*** Ayrıntılı bilgi için Bournemouth dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

6. MANCHESTER | Manchester Dil Okulları

Manchester, İngiltere’nin kuzeybatısında yer almaktadır ve ülkenin en büyük 3.şehridir. Dünya futbol devlerinden olan Manchester United ve Manchester City gibi kulüplere ev sahipliği yapan şehir, müzeleri, alışveriş merkezleri ve publarıyla dikkat çekmektedir. Manchester büyük şehir hayatından kopamayan ancak yine de rahatından ödün vermek istemeyen öğrenciler için uygun bir yurtdışı dil eğitimi lokasyonudur. 17 farklı üniversite ve koleje sahip olan şehrin en önemli eğitim kurumu Manchester Üniversitesi’dir (2017 verilerine göre İngiltere’nin en iyi 7., dünyanın en iyi 32. Üniversitesi).

*** Ayrıntılı bilgi için Manchester dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

7. BRISTOL | Bristol Dil Okulları

İngiltere’nin güneyinde bulunan Bristol, diğer şehirlere göre daha ucuz ve kolay yaşam standartlarına sahip bir şehirdir. Bristol şehri başkent Londra’ya 3 saat uzaklıkta yer almaktadır ve öğrenci nüfusunun yoğun olduğu bir şehirdir. Bristol Dil Okulları ise Türk nüfusunun diğer şehirlere göre daha az olması sebebiyle Türklerden uzakta İngilizce öğrenmek isteyenler için ideal bir yurtdışı dil eğitimi noktasıdır. 2008 yılında Avrupa Kültür Başkenti finalisti olan bu güzel şehirde, eğlence, alışveriş ve bir çok spor aktivitesini gerçekleştirebilirsiniz.

*** Ayrıntılı bilgi için Bristol dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

8. EASTBOURNE | Eastbourne Dil Okulları


Eastbourne, İngiltere’nin güney kıyısında olup Brighton ve Hastings arasındadır. Sahil kasabası olan Eastbourne, içinde bulunduğu iskelelerin üzerinde restoranları, kafeleri barındırmakta ve şehre gelenlere deniz kenarından harika anlar yaşatmaktadır. Brighton şehrinin minyatürü olarak adlandırılan Eastbourne; yurtdışı dil eğitimi sırasında bir sahil kentinde bulunmak ancak daha sakin bir hayat sürmek isteyenler için idealdir. Dünyaca ünlü tenis turnuvalarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Eastbourne, bünyesinde bir çok tenis kortunu barındırmaktadır.

*** Ayrıntılı bilgi için Eastbourne dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

9. CANTERBURY | Canterbury Dil Okulları

Canterbury, masal kitaplarında olan tatlı şehir tabirlerine tam olarak uyan bir şehirdir. Büyük şehirlerin koşturmacasından uzakta yurtdışı dil eğitimi almak isteyenler için Canterbury çok idealdir. Güney İngiltere’de, Londra’ya trenle 1,5 saat uzaklıkta yer alan şehir; Augustine Manastırı, Canterbury Katedrali, Beaney Bilgi ve Sanat Evi gibi ünlü mekanlara sahiptir. Birçok kültür ve sanat aktivitesine sahip olan Canterbury’de hoş kafeler ve pubların da bolluğu gece hayatını epey hareketlendirmektedir.

*** Ayrıntılı bilgi için Canterbury dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

10. LIVERPOOL | Liverpool Dil Okulları


İngiltere’nin büyük şehirlerinden biri olan Liverpool, İngiltere'nin kuzeybatısında bulunan bir liman şehridir. Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük rock gruplarından biri olarak gösterilen Beatles grubunun memleketi olan Liverpool, John Moores ve Liverpool University adında iki büyük üniversitesiyle ün salmıştır. Ayrıca ünlü futbol kulübü Liverpool’un bulunduğu bu şehir, dünyanın dört bir yanından yurtdışı dil eğitimi almak için gelen gençlere ev sahipliği yapmaktadır. Liverpool, tarihi Anfield Road stadını da bünyesinde barındırmaktadır.

*** Ayrıntılı bilgi için Liverpool dil okulları sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yurtdışı dil eğitimi, lise, üniversite ve yaz okulu eğitimleri hakkında daha fazla bilgi ve ücretsiz danışmanlık almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED