Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Türkiye’nin En İyi Öğrenci Şehirleri

Türkiye’de Keyifle Eğitim Alacağınız 9 Şehir Hangisidir?

Öğrenci şehirlerinde, genç nüfusu ve birçok farklı eğitim olanaklarının olması öğrencilerin üniversite şehir tercihlerini yapması için cazip bir destinasyon haline gelmeye başlamıştır. Eğitim kalitesi, yaşam maliyetleri, kültürel ve sosyal etkinlikler gibi birçok faktörler öğrencilerin şehir tercihi yapmalarında belirleyici etkenler olmaktadır. Sizler için derlediğimiz Türkiye’nin en iyi öğrenci şehirleri listesini aşağıda bulabilirsiniz.

1) Eskişehir : Türkiye’deki en çok tercih edilen ve öğrenci dostu şehirler arasında yer almaktadır. Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversiteleri gibi akademik alanda saygın eğitim kurumlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra şehrin öğrencilerle dolu olması da genç nüfusunun yoğunluğunu arttırmaktadır. Porsuk Çayı’nın kıyısında yer alan Eskişehir, keyifli atmosferi, kafe kültürü, doğal güzellikleriyle de öğrencileri kendisine çekmektedir. Öğrenci dostu şehirler arasında yer aldığını da söyleyebiliriz. Şehir içinde ulaşım seçenekleri pek fazla olmasa da tramvay ve otobüsle rahatça şehir içinde seyahat edebilirsiniz. Okuduğunuz dönem boyunca sanat galerilerini gezebilir, festivallerle dolu sosyal yaşama şahit olabilirsiniz. Eskişehir her ne kadar öğrencilerin çokça tercih ettiği şehirlerin başında yer alsa da büyükşehirler kadar geniş bir kültürel etkinliği olmayabilir veya yine diğer büyük şehirlere nazaran kariyer alanında iş olanakları daha sınırlı olması gibi bazı dezavantajları da bulunuyor.

2) Ankara : Türkiye’nin başkenti olan aynı zamanda birçok üniversite ve yüksek lisans programlarıyla öğrenciler için farklı olanaklar sunmaktadır. ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi gibi Türkiye’deki en prestijli üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. Başkent olmasının artısıyla da kültürel etkinliklerin ve iş imkanlarının da oldukça fazla olduğu bir şehirdir. Kültürel etkinlikler ve sanat festivalleri gibi birçok aktiviteler gerçekleşmektedir. Metro ve otobüslerle dilediğiniz yere kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Bununla beraber Ankara Türkiye için önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biridir. Dezavantajları ise kış ayları oldukça sert geçmektedir.

3) Antalya : Güneşli iklimi bir yana harika plajları ve turistik alanları ile yalnızca tatil alanında değil aynı zamanda eğitim veya yaşam içinde tercih edilen şehirler arasındadır. Akdeniz Üniversitesine ev sahipliği yapan Antalya, öğrenciler için hem okuyup hem de denizin ve muazzam doğanın tadını çıkarabilmektedirler. Ilıman iklimi ile yaz ev kış ayları rahat geçen Antalya, öğrenciler için de rahat bir öğretim hayatı yaşatmaktadır. Turizm açısından zengin olan bu şehir de turizm alanında iş ve staj imkanı bulabilirsiniz. Bahsettiğimiz gibi turizmin en işle olduğu şehirlerden biri olan Antalya birçok farklı kültürü içerisinde barındırmaktadır. Bu da öğrenciler için farklı kültürleri tanıma ve iletişim fırsatı sunmaktadır. Tabii bu güzelliklerin yanında bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Ulaşım bazı yerlerde yetersiz kalabilmektedir. Özellikle şehir merkezleri arasında seyahat eden öğrencileri zaman açısında zor durumda bırakabilmektedir. Turistik bölge olduğundan dolayı yaşam maliyetleri diğer şehirlere nazaran daha yüksek olabilmektedir. Özellikle öğrenciler için konaklama, yeme içme ve de eğlence masrafları da bir hayli önemli olacaktır.

4) Çanakkale : Hem tarihin ve kültürün içinde olayım hem de üniversite okuyayım derseniz Çanakkale bu tercihlerinize uygun olan şehirlerden birisidir. Nitelikli eğitim kadrosu ve çeşitli akademik olanakları ile öğrencilerin gelişimine katkı sağlayan 18 Mart Üniversitesine ev sahipliği yapmaktadır. Bunun yanı sıra Çanakkale, Gelibolu Yarımadası gibi tarihi mekanlara olan yakınlığı, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı alanlar ve bu savaşlarla ilgili müzeleri ile de bilinmektedir. Öğrenciler için Çanakkale’de eğitim almak, tarihi zenginlikleri daha yakından keşfedebilecekleri keyifli bir zaman demektir.

5) İstanbul : Bünyesinde birçok köklü ve kaliteli üniversiteleri barındıran İstanbul, Asya ve Avrupa olmak üzere iki kıtadan oluşmaktadır. Avrupa Yakası, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi birçok eğitim kalitesi yüksek eğitim döneminiz boyunca birçok çeşitli aktiviteleri yapabilme imkanı da sunmaktadır. Aynı şekilde Asya Yakasına Türk-Alman Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi sayısız üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. Avrupa yakası, Asya yakasına göre daha aktif olsa da iki kıtada oldukça öğrencilerin eğitimlerinin yanında gezip görebilecekleri ve eğlenebilecekleri mekanları yüzlerce alternatifin de olduğu bir şehirdir. Daha sakin bir atmosfere sahip doğal güzellikleri olan bir üniversite hayatı tercih ediyorsanız Anadolu Yakası sizler için uygun olacaktır. Eğlenmeyi seviyorsanız ve şehrin tarihini ev kültürel zenginliklerini merak ediyorsanız Avrupa Yakasını araştırmaya başlayabilirsiniz. Her iki kıta arasında ulaşım oldukça kolay olduğu için vapur, metrobüs veya otobüs tercih ederek karşıya kolayca geçebilirsiniz. Türkiye’nin en büyük şehri olmasının yanında kariyer anlamında birçok iş fırsatı bulabileceğiniz bir şehirdir. Kendinizi eğitim alırken staj veya gönüllülük projelerine katılım sağlayarak daha ileriye taşıyabilme fırsatı sunmaktadır.

6) Edirne : Tarihi ve kültürel zenginliklerinin çokça bulunduğu Edirne, Trakya Üniversitesini bünyesinde barındırmaktadır. Öğrenciler için eğitim alırken aynı zamanda Osmanlı dönemine ait tarihi yapıları keşfedebilirler. Edirne, sakin ve diğer büyük şehirlere nazaran konaklama, yeme-içme, ulaşım, eğlence gibi yaşam maliyetleri daha uygundur.

7) Aydın : Ege bölgesinin vazgeçilmez şehirlerinden olan Aydın, Adnan Menderes Üniversitesi'ne ev sahipliği yaparak öğrenciler için çeşitli bir eğitim fırsatları sunmaktadır. Eğitimlerin yanı sıra Kuşadası ve Didim gibi turistlerin sıkça tercih ettiği bölgelere yakın olması da öğrenciler için eğitim alırken aynı zamanda güneşli iklimin tadını çıkararak tatil yapabilme fırsatını yakalamaktadır. Dezavantajları arasında çokça turist görebileceğiniz bölge olduğu için turist yoğunluğundan rahatsız olabilirsiniz. Yine bu durumu avantaja çevirmek isterseniz de dünyanın her bir yerinden gelen turistlerin farklı kültürlerini öğrenebilirsiniz.

8) İzmir : Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi eğitim kalitesi yüksek üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. Öğrenci nüfusunun oldukça fazla olması da öğrenciler için tercih edilme sebeplerinden biri olmaktadır. Canlı gece hayatı ve kültürel etkinlikleri gibi alternatifler öğrencileri kendisine çekmektedir. Deniz ve sahil bölgeleri üniversite okurken aynı zamanda sahil yürüyüşleri de yapabilirsiniz. Metro, tramvay, otobüs ve feribot gibi ulaşım ağı geniş bir şehirdir. Yine Aydın gibi yaz sezonlarında çokça turist görebileceğiniz bir bölgedir.

9) Bursa : Bursa Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi'ne ev sahipliği yapmakta olan Bursa, tarihi ve doğal güzellikleri ile birçok kişiyi kendisine çekmeyi başaran bir şehirdir. Bunun yanı sıra küçük olması ve öğrenciler için en önemli konulardan biri olan yaşam maliyetleri, konaklama, yeme-içme eğlence mekanları gibi birçok maliyet diğer şehirlere nazaran Bursa’da daha düşüktür. Otobüs ve minibüs alternatiflerinden faydalanarak şehir içinde kolaylıkla seyahat edebilirsiniz. Diğer büyük şehirlere oranla daha sakin ve rutin bir yaşam tarzını benimsemektedir. Sosyal etkinlikler İstanbul veya İzmir gibi büyükşehirlere kıyasla daha sınırlıdır.

En iyi üniversite şehirlerinin yer aldığı Türkiye, birçok çeşitli eğitim olanakları, yaşam kalitesi, ve doğal güzellikleri ile beraberinde kültürel zenginlikleriyle de öğrenciler için muazzam destinasyonlar sunmaktadır. Eskişehir, İzmir, İstanbul, Antalya, Muğla gibi birçok şehir öğrencilere eğitim hayatlarını en aktif ve eğlenceli şekilde geçirebilecekleri ortam sunmaktadır. Her bir şehrin kendine özgü benzersiz özelliklerinin olması, öğrenciler için eşsiz ve unutulmaz bir üniversite eğitimi deneyimi yaşatmaktadır. Öğrenciler için en uygun olanı tercih etmek için kişisel deneyimlere ve tercihlere bağlı olabilmektedir. Türkiye’nin her bir şehri kendisine özel avantaj ve dezavantajları barındırmaktadır Yine üniversite eğitimi için uygun bir şehir tercihinde ulaşım olanakları ve sosyal imkanları da önemli rol oynamaktadır.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED