Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Yüksek Lisans Bursları

Yurtdışında Yüksek Lisans Bursları Nelerdir?

Günümüzde lisans eğitimini yüksek lisans ile taçlandırmak, akademik ve iş hayatındaki kariyerimizin gelişimi için oldukça büyük öneme sahiptir. Yurtdışında yüksek lisans eğitimi ise gerek prestij ve gerek iş dünyasında bireyi öne çıkardığından, ülkemizde birçok üniversite mezunun planları arasında yer almaktadır.

Yurtdışında Yüksek Lisans Avantajları

İnsanların yurtdışı yüksek lisans eğitimine neden ilgi gösterdiğini anlamak elbette zor değil. Yurtdışında yüksek lisans eğitiminin bireye sağladığı onlarca avantaj bulunmaktadır.

Yurtdışında alınan yüksek lisans eğitimi bireyi akademik anlamda zenginleştirir. Eğitim aldığı ülkedeki dil yetkinliğinin gelişmesine yardımcı olmanın yanı sıra çok kültürlü bir ortamda bulunmanın sağladığı küresel düşünme yetisine de katkı sağlamaktadır. Ayrıca çok kültürlü ortamın sağladığı geniş bir network ağına sahip olabilmek de mümkün.

Akademide farklı eğitim ve metotlarını görmek, eleştirel düşünme ve değerlendirme konusunda yardımcı olmaktadır. Yurtdışında yüksek lisans eğitimi almanın hem ülkemizde hem de dünyada akademi ve iş dünyasında sağladığı prestiji de yadsınamaz. Son olarak tüm sürecin bireyin kişisel gelişimine ve dünya görüşüne olumlu anlamda katkı sağladığını da söyleyebiliriz.

Yurtdışında Yüksek Lisans Maliyeti

Yurtdışında yüksek lisans eğitimi sağladığı prestij ve avantajlara karşın bireyin ekonomik durumuna bağlı olarak zorlayıcı maliyetlerde olabilmektedir. Yurtdışında yüksek lisans maliyeti, eğitim alınacak ülkeden, şehirden, üniversiteden programdan vb. birçok etkenden dolayı değişiklik gösterebileceğinden bu konuda net bir rakam belirlemek mümkün olmamaktadır. Ancak buradan dilediğiniz ülke veya üniversite hakkında genel bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

Burslara geçmeden önce yurtdışında yüksek lisans maliyetinizi azaltmanın çeşitli yollarından bahsetmek doğru olacaktır. 5 maddede yurtdışı yüksek lisans maliyetini azaltmak listemizi aşağıda görmeniz mümkündür.

1. Finansal Planlama : Her konuda olduğu gibi yurtdışı yüksek lisans eğitiminde doğru gerçekçi bir finansal planlama, zorlayıcı maliyetler için önlem almanıza ve çözüm üretmenize katkı sağlayabilmektedir. Eğitim alacağınız ülke ve şehrin konaklama, ulaşım, temel ihtiyaçlar gibi önemli ve sabit giderleri hakkında titiz bir araştırma bütçenizi ayarlama konusunda yardımcı olacaktır.

2. Araştırma ve Öğretim Asistanlığı : Eğitim aldığınız kurumun bünyesinde araştırma veya öğretim asistanlığı bazı ücret muafiyetlerinden yararlanmanıza yardımcı olabileceği gibi burs imkanı da yaratabilmektedir. Ayrıca böyle bir pozisyonda çalışmak alanınızda deneyim kazanırken, network ağınızı geliştirmenize de katkı sağlar.

3. Değişim Programları : Yurtdışında yüksek lisans için eğitim aldığınız kurumun uluslararası değişim programlarından yararlanmak, yurtdışında bir dönem ya da bir yıl boyunca yurtdışında eğitim almanızı sağlayabilmektedir.

4. Work- Study Programları : Eğitim alacağınız ülkede öğrencilere yönelik çalışma izni koşullarını araştırmak ve değerlendirmek bu noktada önemli olabilmektedir. Yarı zamanlı bir işte çalışarak deneyim kazanma ve yaşam maliyetinizi azaltmanız mümkün.

5. Fon ve Sponsorluk : Yerel işletme ve kuruluşların veya aile bireylerin sağlayacağı fon eğitim maliyetinizi belli oranda azaltabilmektedir.

Yurtdışı Yüksek Lisans Bursu

Yukarıda yurtdışında eğitim maliyetinin zorlayıcı olduğundan bahsetmiş ve bu maliyetleri azaltmanın yolları üzerinde durmuştuk. Yurtdışında yüksek lisans bursu hem maliyetlerin azaltılmasında hem de eğitim sonrasında gerek akademide ve gerekse iş kariyerinde oldukça büyük bir prestij kaynağıdır.

Aşağıda yurtdışında yüksek lisans bursu veren kurumlar listesinde önemli kurumları bulabilirsiniz. Dünyadaki önemli kurumlarla birlikte ülkemizde de yurtdışı yüksek lisans bursu kurumlar ve burs koşulları hakkında bilgi almak için burayı ziyaret etmenizi öneririz.

1. Chevening Bursu : Birleşik Krallık hükümeti tarafından 40 yıldır 57.000’den fazla öğrenciye burs sağlayan Chevening Bursu öğrencilerin tüm masraflarını karşılamaktadır. Chevening burs koşullarında üst yaş sınırı bulunmamaktadır ve zaten bir yüksek lisans diplomasına sahip olmanız da başvurmanıza engel teşkil etmemektedir. Chevening bursu koşul, tarih ve en güncel bilgilere resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

2. Fulbright Bursu : Fulbright bursu komisyonu Türkiye ve ABD arasında 1949 yılında imzalanan ikili anlaşma neticesinde iki ülke arasında eğitim ve kültür hususunda ortak bir anlayış geliştirmek misyonu ile kurulmuştur. 50.000 dolara kadar burs imkanı sunan Fulbright Bursu maksimum 2 yıl verilmektedir. Fulbright Bursu koşulları ve başvuru tarihleri için resmi web adresine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

3. Erasmus Mundus Joint Masters : Erasmus Mundus programı prestijli ve entegre yüksek lisans programları sunmaktadır. Yolculuk, vize ve yaşam maliyetini kapsayan burs koşul ve bilgileri için bu link üzerinden resmi siteyi ziyaret edebilirsiniz.

4. DAAD Bursları : 1925 yılında Almanya’daki yükseköğretim kurumlarını temsil etmek için kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan DAAD lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerine ve araştırmacılara burs desteği sağlamaktadır. Burslar ve burs koşullar için Türkiye resmi sitesini bu link üzerinden ziyaret edebilirsiniz.

5. GREAT Bursu : Birleşik Krallık Hükümeti tarafından belli ülkelerin öğrencilerine sunulan yüksek lisans bursudur. Öğrencilere yıllık minimum 10.000 £ burs sağlayan GREAT bursu hakkında detaylı bilgi ve başvuru sürecini için bu link üzerinden inceleyebilirsiniz.

6. Üniversite Bursları : Dünya üzerinde saygın pek çok üniversite uluslararası öğrencilere kendi burslarını sunmaktadır. Oxford Üniversitesi'ndeki Rhodes Bursları ve Cambridge Üniversitesi'ndeki Gates Cambridge Bursları bunlara örnek olarak verilebilir.

Yüksek lisans bursları hakkındaki yazımız sadece bilgi amaçlıdır. Bu burslar kapsamında destek sağlamadığımızı belirtmek isteriz.

İngiltere’de üniversite, İngiltere’de yüksek lisans hakkında detaylı bilgi için bilgi istek formu doldurabilir veya buradan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz randevu alabilir ve ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED