Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Ücretsiz Üniversite Okumak

Yurtdışında Ücretsiz Üniversite Okumak

Yurtdışında eğitim, kendi ülkenizin sınırlarının ötesinde zengin deneyimler sunan bir eğitim arayışıdır. Yabancı bir ülkede akademik programları takip etmeyi, kendinizi farklı bir kültür deneyimleme ve genellikle ana dilinizden farklı bir dilde öğrenmeyi içeren eğitimin onlarca avantajı bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını aşağıda belirttik.

  • Akademik zenginleştirme
  • Kültürel çeşitlilik
  • Kişisel gelişim
  • Network ve küresel bağlantılar
  • Kariyer avantajları


Yurtdışında üniversite okumak zenginleştirici bir deneyim olabilir, ancak buna bağlı olarak maliyetler genellikle bir endişe kaynağı olmaktadır. Yurt dışında tamamen ücretsiz bir eğitim almak zor olsa da, birkaç strateji masrafları önemli ölçüde azaltabilir ve öğrenciler için yurtdışında üniversite okumak daha erişilebilir hale dönüşebilir. Yurtdışında eğitim masraflarını azaltabilecek 6 öneri listesini aşağıda listeledik.

1- Burslar : Uluslararası öğrencilere özel burs aramak mali yükü önemli ölçüde azaltabilir. Çeşitli kuruluşlar, hükümetler, üniversiteler ve özel vakıflar, yurtdışında eğitim gören öğrenciler için özel olarak tasarlanmış liyakate dayalı bursların yanı sıra ihtiyaca dayalı mali yardım programları sunmaktadır. Titiz bir araştırma ve bu finansman kaynaklarına erken başvuru, mali destek alma şansınızı büyük ölçüde artırabilir.

2- Değişim Programları : Kendi kurumunuz tarafından veya üniversiteler arasındaki ikili anlaşmalar yoluyla kolaylaştırılan değişim programlarına katılmak maliyetleri önemli ölçüde düşürebilir. Bu programlar genellikle öğrencilerin kendi kurumlarının öğrenim ücretlerini öderken bir dönem veya bir yıl boyunca yurtdışında eğitim görmelerine olanak tanır, böylece yurtdışında eğitimle ilgili masrafları azaltır.

3- Work-Study Programları : Ev sahibi ülkedeki çalışma fırsatlarını araştırmak, yaşam masraflarının karşılanmasına yardımcı olabilir. Bazı ülkeler, uluslararası öğrencilerin okurken haftada belirli sayıda saat çalışmasına izin vermektedir. Yarı zamanlı bir işte çalışmak veya çalışma alanınızla ilgili stajlar yapmak sadece mali yardım değil, aynı zamanda değerli pratik deneyim de sağlayabilir. Dilerseniz İrlanda’da uzun dönem dil eğitimi alırken part time çalışma hakkında detaylı bilgiye İrlanda’da work and study blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.

4- Araştırma ve Öğretim Asistanlığı : Ev sahibi kurumda araştırma asistanlığı veya öğretim asistanlığı fırsatları aramak bazen ücret muafiyeti veya burs ile birlikte gelebilir. Bu pozisyonlar sadece finansal destek sağlamakla kalmaz, aynı zamanda akademisyenlerle yakın ilişki kurma ve alanınızda uygulamalı deneyim kazanma şansı da sunar.

5-  Finansal Planlama ve Bütçeleme : Kapsamlı finansal planlama ve bütçeleme çok önemlidir. Bulunacağınız ülkedeki yaşam maliyetini değerlendirmek, konaklama, yemek, ulaşım ve diğer temel ihtiyaçlar için harcamaları öğrenmek gerçekçi bir bütçe oluşturmaya yardımcı olabilir. Uygun fiyatlı konut seçenekleri aramak, toplu taşıma araçlarından yararlanmak ve harcamalara dikkat etmek maliyetlerin yönetilmesine önemli ölçüde katkıda bulunabilir.

6- Kitlesel Fonlama ve Sponsorluklar : Kitlesel fonlama platformlarından yararlanmak veya yerel kuruluşlardan, işletmelerden veya aile üyelerinden sponsorluk istemek de yurtdışındaki eğitiminizin finansmanına yardımcı olabilir. Eğitim hedeflerinizi ve arzularınızı daha geniş bir toplulukla paylaşmak bazen finansal destek sağlayabilir.

Yurtdışında tamamen finanse edilen bir eğitim almak zor olabilir, ancak öğrenciler bursları, değişim programlarını, yarı zamanlı çalışmayı ve titiz finansal planlamayı stratejik olarak birleştirerek mali yükü önemli ölçüde azaltabilir ve yurt dışında eğitim almayı uygulanabilir ve zenginleştirici bir fırsat haline getirebilirler.

Yurtdışı Üniversite Bursu Veren Kurumlar

Yurtdışında üniversite ve yüksek lisans bursu veren 7 kurumu aşağıda listeledik.

1- Chevening Scholarship : Birleşik Krallık hükümeti tarafından sunulan Chevening Bursu, seçkin bireylere Birleşik Krallık'ta bir yıllık yüksek lisans eğitimi almaları için tamamen finanse edilen fırsatlar sunar. Chevening web sitesi uygunluk kriterleri, başvuru süreci ve son başvuru tarihleri hakkında detaylı bilgi vermektedir.

2- Erasmus+ Programı : Bu Avrupa Birliği girişimi, öğrencilere, araştırmacılara ve akademik personele Avrupa içinde yurtdışında eğitim, öğretim veya gönüllülük yapmaları için burslar ve hibeler sunmaktadır. Resmi Erasmus+ web sitesi mevcut fırsatlar, başvuru prosedürleri ve katılımcı ülkeler hakkında kapsamlı bilgiler sunmaktadır.

3- Fulbright Programı : Fulbright Programı, Birleşik Krallık ve Avrupa'dan gelenler de dahil olmak üzere uluslararası öğrencilere Amerika Birleşik Devletleri'nde eğitim görmeleri, ders vermeleri veya araştırma yapmaları için burs sağlamaktadır. Fulbright web sitesi uygunluk, başvuru yönergeleri ve program özelliklerini detaylandırmaktadır.

4- Commonwealth Bursu : İngiliz Milletler Topluluğu Bursları, Birleşik Krallık hükümeti tarafından finanse edilmekte ve İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinden gelen öğrencilere Birleşik Krallık'ta lisansüstü eğitim alma fırsatı sağlamaktadır. Commonwealth Burs Komisyonu web sitesi uygunluk, son başvuru tarihleri ve mevcut kurslar hakkında bilgi sunmaktadır.

5- GREAT Bursu : Birleşik Krallık hükümetinin GREAT Britain Campaing ve yüksek öğretim kurumları tarafından içinde Türkiye’nin de bulunduğu 18 ülke öğrencilerine verilen burstur. Öğrencilere yüksek lisans eğitimi için 1 yıllık en az 10.000 £ verilir. GREAT bursu hakkında detaylı bilgi ve uygunluk şartları için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

6- Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Dereceleri : Bu program, Avrupa üniversitelerinden oluşan bir konsorsiyum tarafından verilen prestijli, entegre yüksek lisans programları sunmaktadır. Mevcut kurslar, burslar ve başvuru prosedürleri hakkında bilgi Erasmus Mundus resmi web sayfasında bulunabilir.

7- Yurtdışı Üniversite Bursları : Birleşik Krallık ve Avrupa'daki birçok üniversite uluslararası öğrenciler için kendi burslarını sunmaktadır. Her üniversitenin web sitesinde genellikle mevcut bursları, uygunluk kriterlerini ve başvuru süreçlerini özetleyen özel bir bölüm bulunur. Oxford Üniversitesi'ndeki Rhodes Bursları ve Cambridge Üniversitesi'ndeki Gates Cambridge Bursları bunlara örnek olarak verilebilir.

Burslara başvurmadan önce doğruluk ve güvenilirlikten emin olmak için bilgileri her zaman doğrudan resmi kaynaklardan veya saygın üniversite ve devlet web sitelerinden doğrulamanız önerilir.

Yurtdışı eğitim deneyimi için danışmanlık hizmetimizden yararlanmak için bilgi istek formu  doldurabilirsiniz. Dilerseniz bu link üzerinden bizi arayabilir veya dilerseniz randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED