Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Psikoloji Okumak

Yurtdışında Psikoloji Eğitimi ve Faydaları

Siz de yurtdışında psikoloji eğitimi almayı düşünüyorsanız veya böyle bir planınız varsa aşağıda yer alan yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Bildiğiniz üzere, günümüzde yurtdışında eğitim almak oldukça popüler bir hale gelmiştir ve neredeyse hepimiz iş, eğitim ve sosyal hayatımızda yurt dışında eğitim almış veya yurt dışında eğitim almak isteyen insanlara sık sık rastlamaktayız.

Yurtdışı eğitiminde özellikle bazı bölümler çok fazla rağbet görmektedir, bu bölümlerden biri de hiç şüphesiz psikolojidir. Psikoloji, birçok öğrencinin okumak istediği ve her yıl binlerce öğrenci tarafından sıkça tercih edilen bir bölümdür. Ülkemizde olduğu gibi psikoloji eğitimi, dünyada da oldukça ilgi görülen ve istenen bir alandır.

Psikolojinin kısaca bir tanımını yapacak olursak, insan ruhunu ele alan, insan zihnini ve davranışlarını inceleyen bir bilim dalı olarak tanımlanmaktadır. Hayatımızın neredeyse her alanında psikolojiye ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenden dolayı Türkiye dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde psikoloji, öğrenciler tarafından en fazla tercih edilen bölümlerden biri haline gelmiştir.

Psikoloji bölümü, Klinik Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji, Adli Psikoloji gibi daha birçok farklı dallara ayrılmaktadır. Psikoloji bölümüne duyulan ilgi her zaman çok fazla olmuş ve hala günümüzde artarak devam etmektedir. Psikoloji eğitimini tamamlayan psikolog adayları, bireysel olarak ofis açabilmekte ya da özel ve resmi kurumlarda psikolojik danışmanlık görevi yapabilmektedir. Klinik psikolog olmak isteyen öğrenciler, yüksek lisans eğitimini tamamlamalıdırlar.

Psikoloji lisans veya yüksek lisans eğitiminizi yurt dışında tamamlamanızın size sağlayacağı avantajlar oldukça fazladır. Dünyaca ünlü ve eğitimde önde gelen üniversitelerde eğitim alma şansına sahip olabilirsiniz. Yurt dışında psikoloji eğitimi alırken aynı zamanda hem dil becerilerinizi geliştirebilir hem yeni yerler keşfedebilir hem de farklı milletlerden arkadaş edinerek sosyal çevrenizi genişletebilirsiniz.

Dünyanın birçok farklı ülkesinde psikoloji alanında lisans ve lisansüstü eğitim alma imkanınız bulunmaktadır. Aynı zamanda birçok ülkede size psikoloji alanında çeşitli kariyer imkanları sunulmaktadır. Her yıl dünyanın pek çok farklı ülkesinden öğrenciler başta İngiltere ve Amerika olmak üzere birçok Avrupa ülkelerini psikoloji eğitimi almak amacıyla ziyaret etmektedir.

Günümüzde yurt dışında psikoloji eğitimi almak için tercih edebileceğiniz en iyi ülkeler arasında İngiltere, Amerika, Çin, Kanada ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca psikoloji eğitiminde Avusturya da oldukça başarılı bir ülkedir.

Yurtdışında Psikoloji Okumanın Faydaları

- Eğitim alırken aynı zamanda dil becerilerinizi geliştirirsiniz.

- Dünyaca tanınan ve eğitimde önde gelen üniversitelerde eğitim alırsınız.

- Yeni bir eğitim sistemi ile tanışma fırsatını yakalarsınız. Uluslararası geçerliliği olan bir diplomaya sahip olursunuz.

- Mezun olduktan sonra kolayca iş bulma şansına sahip olursunuz.

- Eğitiminizi tamamladıktan sonra dilerseniz gittiğiniz ülkede kalma imkanınız vardır.

- Daha önce görmediğiniz yerleri keşfeder, yeni kültürler tanırsınız.

- Farklı milletlerden arkadaş edinerek sosyal çevrenizi genişletirsiniz.

Yurtdışında Psikoloji Okumak için Gerekenler

Yurtdışında psikoloji okumak için yapmanız gereken ve sahip olmanız gereken koşullar bulunmaktadır. Bu koşullar eğitim alacağınız ülkeye ve okula göre değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak koşullar şu şekildedir :

- Öncelikle yurt dışında psikoloji okumak için bir lise diplomasına sahip olmalısınız.

- Hangi ülkede ve hangi okulda eğitim almak istediğinize karar vermelisiniz.

- Eğitim görmek istediğiniz okul için gereken şartları araştırmalısınız.

- Okulun gerekli gördüğü dil yeterliliğine sahip olmalısınız. Gereken dil yeterliliğine sahip olduğunuzu genellikle IELTS, TOEFL gibi sınavlar ile gösterirsiniz.

- Bazı okullar eğitim almanız için YKS puanını gerekli görürken, bazıları Türkiye üniversite sınavından başarılı olma şartı aramamaktadır. Bunu mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

- Okul, pasaport ve vize başvuru sürecinde sizden istenilen evrakları eksiksiz bir şekilde toplamalı süreci dikkatli izlemelisiniz.

Yurtdışında Psikoloji Kaç Yıl?

Yurt dışında psikoloji eğitimi, öğrenim göreceğiniz ülkeye göre değişiklik gösterebilmektedir fakat genel olarak 3-4 yıl sürmektedir. Yüksek lisans eğitimi almak isterseniz, yüksek lisans eğitimi de genellikle 1-2 yıl kadar sürmektedir.

İngiltere’de Psikoloji Okumak

Yurt dışı eğitimi denince hiç şüphesiz ilk akla gelen ülkeler arasında yer almaktadır. Psikoloji, İngiltere’deki en popüler eğitim alanlarından ve öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümlerden biridir. İngiltere, öğrencilerine psikoloji eğitiminde geniş olanaklarla oldukça kaliteli bir eğitim vermektedir. İngiltere’de psikoloji lisans programları, öğrenci istenilen şartlara sahip ise genellikle 3 yıl sürmektedir. İngiltere’de Lisans eğitimi alabilmek için Foundation veya International Year One eğitimi almanız gerekli olabilir. İngiltere’de psikoloji eğitimi alırken aynı zamanda haftalık part-time şeklinde çalışma hakkına sahip olabilirsiniz. Ayrıca eğitiminizi tamamladıktan sonra 2 yıl İngiltere’de kalma imkanınız olabilmektedir. İngiltere de psikoloji eğitimi için University of Oxford , University of Cambridge, University College London, King’s College London, Cardiff University tercih edebileceğiniz en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır.

İngiltere’de psikoloji eğitimi almak için bu link üzerinden sayfamızı ziyaret ederek İngiltere Üniversiteleri hakkında bilgi alabilirsiniz veya bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED