Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Lise Tercihi Nasıl Yapılmalı?

Yurtdışında lise tercihi nasıl yapılmalı?

Lise, üniversiteye geçiş aşamasında öğrencilerin ilerideki hayatlarını şekillendirmesi açısından önemli bir rol oynar. Tam da karakterlerinin şekillendiği ve oturduğu bu yaş aralıklarında edinebilecekleri her türlü tecrübe onların hem sosyal hem de profesyonel hayatlarında kim olduklarını belirleyecektir.

Öğrencilerin tam da gelişme döneminde oldukları bu yaş aralığı çevrelerinde büyük bir dünyanın oluştuğu bir dönemdir. Bu anlamda yurtdışı eğitim deneyimine sahip olmak zorluklarla baş etmek, geniş perspektif kazanmak öğrenciyi günlük alışkanlıklarının uzaklaştırarak başka bir kültürde yaşam deneyimi kazandıracaktır.

Yurtdışında bir çok farklı ülkede dünyanın her yerinden uluslararası öğrencilerin katılım gösterdiği birçok farklı lise bulunur. Bu noktada yurtdışında hangi ülkede lise eğitimi almanız gerektiğine karar vermek çok zor gibi görünebilir. Aşağıda sizinle paylaştığımız bir kaç kriter daha iyi karar vermenizde etkili olacak ve eğitiminiz sırasında neler ile karşılaşacağınız konusunda size bir fikir verecektir. Yurtdışında lise sayfamızdan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yurtdışında lise eğitimi alırken neleri hedefliyorsunuz?

- Uluslararası tecrübe mi istersiniz? Dil becerilerini geliştirmek mi? Üniversite kredisi almak mı? Üniversiteye sınavsız geçmek mi?

Seçtiğiniz programda sizi en çok etkileyen eğitim alacağınız bölgeyi de belirleyecektir. 

Peki hangi bölge veya ülke sizi en fazla ilgilendiriyor?

Hedeflerinize karar verdikten sonra, hangi bölgenin veya ülkenin size en çok ne kadar uyduğunu veya hedeflerinizi gerçekleştirmek için en çok fırsat sunduğunu düşünmelisiniz. Örneğin İngiltere'de lise eğitimi alarak A-Level programına katılabilir ve üniversitede hedeflediğiniz bölüme yönelik derslerden sorumlu olabilirsiniz. Ya da Amerika'da lise eğitimi alarak AP programına katılabilir yani Advance Placement programı ile aldığınız dersleri üniversite kredisi olarak saydırabilirsiniz. Veya Kanada'da lise eğitimi alarak Ontario Diploması alabilir ve bu diploma ile Kanada üniversitelerine sınavsız geçiş yapabilirsiniz. Program hedeflerinize uygun olduğu sürece, merak ettiğiniz bir bölgede eğitim yapmak aktif olarak olabildiğince çok şey öğrenmenize ve yeni ev sahibi kültürünün tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Ne kadar harcayabilirsiniz?

Lise çağındaki bir çok öğrencinin genelde kapalı bir kampüs ortamında yaşadığı düşünülecek olursa hangi ülkede eğitim aldığı yaşam giderleri açısından bir farklılık göstermeyecektir. Fakat eğitim ücretleri, burs imkanları ülkeden ülkeye farklılık gösterdiği için öğrencilerin ve velilerin kararlarında oldukça etkilidir. Örneğin Amerika lise eğitimi başvurularında öğrencilerin sportif ve sanatsal başarıları ödüllendirilirken, İngiltere lise eğitimi başvurularında ise genelde öğrencilerin akademik becerilerine önem verilmekte ve belirli oranlarda burs sağlanabilmektedir. Kanada'da ise hem özel liseler hem de devlet liseleri burs konusunda uluslararası öğrencilerine oldukça kısıtlı imkanlar sunmaktadır.

Yurtdışında lise eğitimi alarak gelecek ve kariyer planları yapan öğrenciler için muhteşem bir tercih olacaktır. Detaylı bilgiler için bilgi istek formumuzu doldurabilir veya (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED