Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Lise Okumanın Avantajları

Yurtdışında Lise Okumak

Bu yazımızda sizler için yol gösterici olacak ve karar aşamasında size kolaylık sağlayacak yurtdışında lise okumanın avantajları hakkında birkaç bilgi paylaşmak istedik. Gelin sizlere ne gibi fayda sağladığını birlikte inceleyelim.

Sürekli değişen ve gelişen bir dünyada yaşamaktayız. Her ülkenin kendine has farklı bir sesi ve küresel topluma etki eden benzersiz kültürel katkıları bulunmaktadır. Bir öğrencinin kariyer hayatına atılmadan önce veya üniversite kariyer sürecine başlamadan önce de uluslararası gezilere ve tatillere veya seyahat tutkusuna kapılması oldukça normal bir durumdur. Çünkü dışarıda görülecek koca bir dünya olduğunu görmeleri ve o dünyayı az da olsa deneyimlemeleri kendi kişisel gelişimlerinde büyük rol oynayacaktır.

Neden Yurtdışında Lise Eğitimi?

Lise eğitim süreci, öğrencilik hayatında çok önemli bir dönemdir. Öğrencilerin eğitim süreçleri boyunca karşılarına çıkan, onlara yöneltilen sayısız ve hayatlarını değiştirecek pek çok sorular oluşmaktadır. Ve öğrencilerin tüm bu soruların cevaplarına ulaşması beklenmektedir. Üniversiteye nerede gitmelisiniz? Hangi bölümü seçmelisiniz? Tutkunuz ya da hayattaki amacınız nedir?

Yurtdışı lise programları, öğrencilerin öz farkındalıklarını artırmalarına ve kendilerini sınırlarının ötesine taşımaları için onları güçlendirmektedir. Yurtdışında okumak öğrencilere hayatlarındaki tüm ürkütücü sorulara cevap vermese de kim olduklarını ve dünyaya nasıl katkıda bulunabileceklerini daha iyi anlayarak geri dönmelerine aracılık etmektedir. Öğrenciler konfor alanlarının ötesine geçmeye cesaret ettiklerinde bu kadar kısa sürede ne kadar büyüdüklerini gördüklerinde ne kadar geliştiklerine, özgüvenlerinin arttığını şahit oldukça kendilerine şaşıracaklardır.

Genel anlamda, yurtdışı eğitim programları, küresel çeşitliliği anlamayı da içeren kültürel yetkinlik için bir temel oluşturmaya yardımcı olmaktadır. Bazı okullar müfredata entegre edilmiş bir değişim programı sunmaktadır. Bu şekilde lise öğrencileri ister yabancı bir ülkede ister gelecekteki üniversite kampüslerinde olsun, farklılıklar üzerinden bağlantı kurmanın aktarılabilir becerisini öğrenebilmektedir.

Yurtdışında Lise Okumanın Avantajları

Lise çağları öğrencilerin kişisel gelişiminiz açısından son derece önemli bir süreçtir. Bu çağlarda öğrenciler, kişiliklerinde hızlı değişimler görecek, önemli yaşam becerileri kazanacak ve bulundukları ortam veya toplumda edinmek istedikleri yeri daha iyi anlayacakları bir dönemin içinde kendilerini bulmaktadır.

Öğrencilerin lise hayatındaki yaşadıkları ve edindikleri deneyimler, onların akademik başarılarında, kariyer yolculularında ve geleceklerinde büyük bir rol oynayacağını unutmaması gerekir!

Aşağıda, liseyi yurt dışında okumanın en önemli 10 faydasını ve öğrencilerin bu fırsatı değerlendirmeleri için nedenleri sıraladık.

1. Zihin gelişimlerinde fayda sağlaması

Öğrenciler okul yılları boyunca ödevler, ders dışı etkinlikler, arkadaş çevreleri, sınavlar ve pek çok etkinliklerle meşgul olacaklardır. Daha önce hiç bilmedikleri yeri deneyimlemek için konfor alanlarından çıkacak ve yeni yeni bağlantılar oluşturacaklardır. Yurtdışında alınacak eğitim öğrencilerin zihin gelişimlerinde, bakış açılarında, fikir ve davranışlarında olumlu olarak genişletecektir. Öğrenciler daha uyumlu, empatik ve esnek olacaklardır.

2. Daha bağımsız bireyler olmalarına fayda sağlaması

Lise çağındaki öğrencilerin çoğu nadiren ailelerinden uzak kalmış, tek başına uçak yolculuğu yapmış veya tek başına yurtdışına çıkmıştır. Bu sebeplerden dolayı yurtdışında eğitim almak öğrencileri ebeveynlerinden, velilerinden ve bildikleri her şeyden uzakta bağımsız olarak yaşamalarına yardımcı olmaktadır. Bir yurtdışı eğitim programında öğrenciler yeni benliklerini keşfedecek, yeni ilgi alanları kazanacak, kararlarında daha fazla sorumlu hissederek geri döneceklerdir.

3. Hedef dili daha hızlı öğrenebilme

Sınıfta öğrenilen dil sadece bir yere kadar gidebilir. Yeni bir yerde bir dille çevrili olduğunuzda, becerilerinizi 7/24 deneyebilirsiniz. Bu durumda büyük ve hızlı dil kazanımları anlamına gelmektedir. Örneğin, sınıfta öğrenilen dili toplum içinde gerçek bir şekilde sokakta yer tarifi sorarak, restoranda yemek siparişi vererek hemen uygulayabilirsiniz.

4. Yeni bir kültür tanıma ve adapte olma

Seyahat eden öğrenciler önemli simge yapıları görebilir, yeni yemekler deneyebilir ve biraz tarih öğrenebilirler. Öte yandan da yurtdışında katıldıkları bir eğitim programında, bulundukları ortamı daha iyi anlamalarını sağlar, onları yerel halkla buluşturur ve otantik kültüre (ortalama bir gezginin gördüklerinin ötesinde) daha fazla erişim sağlamalarını gerçekleştirmektedir.

5. Dünyanın her yerinden birbirinden renkli karaktere sahip insanlarla tanışma

Yurtdışında eğitimin en güzel avantajlarından biri, öğrencileri farklı yaşam deneyimlerine maruz bırakmasıdır. Lisedeyken, sosyal çevre genellikle yerel toplumdan akranlar etrafında dönmektedir. Yurtdışında lise eğitimi sayesinde başka türlü hiç karşılaşmayacağınız insanlarla tanışır ve arkadaş olursunuz, bu da öğrencileri farklı bakış açılarına daha açık fikirli hale getirir.

6. Yurtdışında yeni bir aile kazanılması

Aile yanında konaklama tercih eden öğrenciler, sadece destekleyici ve besleyici bir ortam sağlamakla kalmaz, aynı zamanda onlara yerel gelenek ve görenekler hakkında benzersiz bir fikir verebilir, bu da öğrencilerin sürükleyici bir deneyim edinmelerini sağlamaktadır. Öğrenciler genellikle aile yanında konaklama deneyimlerini programdaki en sevdikleri anı olarak belirtmektedir.

7. İşgücüne hazırlık becerileri geliştirebilme

Yurtdışında eğitim almanın kariyer açısından faydaları, günümüzün küresel pazarında gerekli olan değerli becerileri kazanmakla başlamaktadır. Aşağıda kazanılan becerilerden bazılarını görebilirsiniz.

  • Küresel manzara hakkında geniş bir anlayış
  • Olağanüstü iletişim becerileri
  • Beklenmedik zorluklar karşısında problem çözme yeteneği
  • •Farklı ortamlarda, farklı ekiplerle etkin bir şekilde çalışabilme becerisi


Lisede bir yurtdışı eğitim deneyimine katılmak sizi potansiyel işverenler için daha çekici bir aday haline getirebilir ve sizi modern işgücünün karmaşıklıklarına hazırlayabilir!

8. Potansiyel kariyeriniz hakkında geniş perspektife sahip olma

Lise öğrencilerinin henüz belirli bir kariyer yoluna sahip olmamaları son derece normaldir. Hem gençler hem de yetişkinler üniversite boyunca fikirlerini değiştirirler. Yine de olasılıklarınızı keşfetmeniz çok önemlidir. Mevcut kariyer seçeneklerinin ve tutkularınızın sizi götürebileceği yerlerin farkında olmak önem arz etmektedir. Yurtdışında eğitim almak, öğrencileri ağ kurma fırsatları ve ilgi alanlarındaki mesleklere gerçek dünyada maruz kalma imkânı sunarak potansiyel kariyerlerine bakış açılarını önemli ölçüde genişletebilmektedir.

9. Üniversite başvurularında fayda sağlaması

Üniversiteye başvururken, kurumlar genellikle öğrencilerin geçmişleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için kişisel bir makale isteyebilmektedir. Elbette bu yazıların değerlendirilmesi kuruma göre değişecektir. Ancak, kolejler ve üniversiteler sürekli olarak üç şeyi arama eğilimindedir:

  • Benzersiz bir bakış açısı
  • Gerçek bir ses
  • İyi yazma becerileri


Lise öğrencilerinin çok azı yurtdışında eğitim görmektedir. Bu, üniversite kompozisyonunuzda yurtdışı eğitim deneyiminizden bahsetmenin öğrencileri diğer başvuru sahiplerinden ayırma olasılığının yüksek olduğu anlamına gelmektedir.

10. Ömür boyu sürecek hatıralar biriktirme

Hayatta öğrenilecek en değerli derslerden biri, hiç kimsenin deneyimlenen anıları elinizden alamayacağıdır. Bu gerçekten tamamen sahip olunulan tek şey olabilir.

Gelecek yıllar boyunca, edinilen arkadaşlıklar, gezilerde ziyaret edinilen inanılmaz yerler ve lise yurtdışı eğitim sırasında yaşanılan gelişim ve büyüme her zaman saklanabilmektedir. Uluslararası deneyimler lise öğrencileri için neden bu kadar faydalı olduğunu toparlamak gerekirse, hiçbir şey bir insanı başka bir kültürü, dili ve yaşam tarzını deneyimlemek kadar kendi sınırlı bakış açısından koparamaz. Sınıfınız dünya olduğunda, sadece dört duvar arasında çalışarak öğrenebileceğinizden çok daha fazlasını öğreneceksiniz. Ayrıca, yol boyunca bir ömür boyu sürecek bir macera yaşayacaksınız.

Bu yazı bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Yurtdışında lise eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişim numaralarımız veya bilgi istek formlarımız yoluyla ilgilendiğiniz programlara yönelik bilgi almak için iletişim sağlayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED