Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Dil Eğitimi İçin En Uygun Dönem Nedir?

Yurtdışı Dil Okuluna Ne Zaman Gidilmeli?

Yurtdışı dil okulları için en uygun dönem kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Öncelikle kişinin hedeflediği dil seviyesini belirlemesi gereklidir. Bunun sonucunda kişinin ne kadar süre eğitim alması gerektiğine karar verilir. Örneğin halen okumakta olan öğrenciler için kış tatili ya da yaz tatili dil eğitimi almak için en uygun dönemdir. Yaklaşık 3 aylık bir dil eğitimi almak isteyen öğrencinin daha uzun olan yaz tatilini seçmesi daha uygun olacaktır. Ancak yaz aylarında yurtdışındaki dil eğitimi maliyetlerinin arttığı göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca yaz aylarında hemen hemen tüm ülkelerde dil okullarındaki doluluk oranı artmaktadır. Ne zaman gidecek olursanız olun doluluk oranı sizin "iyi bir dil okulu" seçiminizi etkileyecek. Bu nedenle vize işlemleri de düşünüldüğünde yaklaşık 4-5 ay önceden bu işleri halletmeniz, karar vermeniz size çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bu süreçte yurtdışı eğitim danışmanlığı ihtiyacınız olursa bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

İyi Bir Yurtdışı Dil Okulu

yurtdisinda-dil-egitimi-icin-en-uygun-donem

Öğretimde önemli olan şey istektir. Bir şeyler öğrenme isteği herkeste aynı seviyede değildir. Bu istek insanın algılarını açacağından öğrenim artar. Merak öğrenimde en önemli olgulardan biridir. Merak ettikçe dikkat artar, dikkat arttıkça da öğrenme. İyi bir okul kıstasına geldiğimizde bakacağımız şey, hangi okul daha farklı şeyler yapıyor olabilir. Sonuçta siz dil okuluna gidiyorsunuz ama buna paranızın yanında zamanınızı harcıyorsunuz. Gittiğiniz yeri gezmemek, farklı bir hayat yaşamamak sizi boğacak ve öğrenimi düşürecektir. O nedenle gitmeden önce okulun sağladığı fırsatlara, çevresine, gitmiş kişilerin tecrübelerine bakmak çok büyük avantaj sağlayacaktır. O kişilerle konuşabilir o kişilerden rehberlik alabilir ve kendi seçiminizi ona göre şekillendirebilirsiniz. Amerika'nın ve İngiltere'nin en çok tercih edilen dil okulları ülke isimlerine tıkladığınızda karşınıza çıkacaktır.

Yeni mezun öğrencilerin mezun olur olmaz yurtdışı dil eğitimine başlamaları, hem vize almalarını kolaylaştıracak hem de iş arayışına başlamadan önce İngilizce becerilerini geliştirerek özgeçmişlerine bir artı olarak eklenecektir. Yeni mezun dil okulu programları biraz daha kapsamlı, sadece dil öğretme değil de yetenek geliştirme odaklı olduğundan eğer ki dil konusunda kendinizi yetersiz hissediyorsanız kesinlikle yurtdışında dil eğitimi almalısınız.

Çalışan kişiler için ise dil eğitimi için zaman bulmak çoğu zaman daha zordur. Bu kişiler genelde iş yerlerinden belirli süre izin alarak yurtdışında dil eğitimi almaya gitmektedirler. Bazı durumlarda ise şirketler, belirli bir bütçe ve zaman ayırarak çalışanlarını yurtdışında dil eğitimine göndermektedirler.

Yurtdışındaki hemen hemen tüm dil okulları, İngilizce dil eğitimi için uzun dönemli programlara kayıt olmak isteyen öğrencilere dil okulu promosyonları sunar. Aynı şekilde yoğun dönemi takip eden eylül, ekim ve kasım aylarında da yurtdışı eğitim daha uygun fiyatlara sunulabilir. Dil eğitimi almak için ayırdığınız bütçeniz kısıtlıysa, bu bilgileri dikkate almanız durumunda daha uygun fiyatlardan yararlanmanız mümkündür.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED