Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışında Aile Yanı Konaklaması

Neden Yurtdışında Aile Yanı Konaklaması?

Yurtdışı dil okullarına giden öğrenciler için pek çok konaklama seçeneği mümkün. Öğrenci yurtları, stüdyo daireler, öğrenci evleri, aile yanı konaklaması, otel gibi pek çok konaklama seçeneği öğrencilerin tercihine sunulur. Bunlar içinde en çok tercih ve tavsiye edilen konaklama şekli aile yanı konaklaması. Peki bunun nedenleri, avantajları ve dezanvantajları neler? Gelin hep birlikte öğrenelim. Yurtdışı eğitimde konaklama seçenekleri sayfamızdan diğer konaklama türleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Daha hesaplı

Malta hariç İngiltere, Kanada, Amerika, İrlanda, Avustralya gibi daha pek çok ülke için aile yanı konaklaması daha hesaplı bir konaklama şekli olarak karşımıza çıkıyor. Evin bir odasının öğrenciye tahsis edildiği aile yanı konaklamalarında öğrenci dilerse kahvaltı dahil; kahvaltı ve akşam yemeği dahil; üç öğün dahil şeklinde konaklama satın alabilmektedir. Buna ek olarak dilerse, özel banyolu oda da talep edebilmektedir. Tüm bunlar öğrenciye, yurtta konaklamasından daha ekonomik bir ücret karşılığında sunulmaktadır. 

Uzaklık seçeneği

Evler genel olarak gidilecek dil okuluna 20 ile 45 dakika arasında uzaklıkta bulunuyor. “Zone”lara ayrılan bu evleri öğrenciler seçebiliyor. Yani, en yakın ev olmasını isterseniz bunu talep edebiliyorsunuz. Ayrıca, bazı okulların sunduğu aile yanı konaklamalarında aile öğrenciyi okula bırakıp alma görevini de üstleniyor. 

Aile sıcaklığı


Ailenizden uzakta aile sıcaklığını hissetmek için aile yanı konaklaması en güzel seçenektir. Akşamları yemeğe oturduğunuzda, sohbet edebileceğiniz bu insanlar size aile ortamını yaşatmaktadır. Gününüzün nasıl geçtiğini onlarla konuşabilir, onların sizlere bir şeyler anlatmasını dinleyebilirsiniz, hatta belki beraber çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz. Aynı zamanda, evde sizin yaşlarınızda bir birey olabilir ve onunla arkadaş gibi vakit geçirebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra, özellikle İngiliz aileleri genel olarak evcil hayvanlara sahiptirler. Türkiye’deki evinizde sahip olamadığınız evcil hayvana (Anneniz buna izin vermiyor olabilir mesela.) burada sahip olabilirsiniz. Birçok anı biriktirebileceğiniz ev sahibi aileniz ile yıllar süren bir bağ kurabilirsiniz.

Kültür

Gidilen ülkenin kültürünü yaşamanın en güzel yollarından biri onların yaşayış şekillerinde belirli bir zaman geçirmektir. Örneğin, İngiltere’deki bir dil okuluna gittiğinizi varsayarsak, beraber kaldığınız İngiliz aile size yemek pişirdiğinde onların yemek kültürünü tatma şansını elde edersiniz. Aynı zamanda, pek çok kültürel etkinliklerine de ortak olursunuz.

Pratik yapma şansı


Gündüz okulda öğrendiğiniz bilgileri, gerçek hayata aktarmanın en güzel yollarından biri aile yanı konaklamasıdır. Ev sahibi ailenizle o gün hakkında ya da genel bir sohbet edebilir böylece öğrendiğiniz dilde konuşma pratiği yapabilirsiniz. Ayrıca, ev sahibi ailenizin kullandığı çeşitli kalıpları duyarak bunları kendi dil bilgilerinize de aktarabilirsiniz. 

İş Ortaklığı – “Network”

Ev sahibi aileler çeşitli meslek gruplarından oluşmaktadır. Bu aileler ile ilerde iş ortaklığı yapabileceğiniz gibi, onlardan sizlere çeşitli teklifler de sunulabilir. Örneğin, alanında başarılı bir mühendislik öğrencisisiniz ve dil eğitimi almaya gittiniz. Konakladığınız aile de bu konularla ilgili işler yapıyor. Daha sonraki dönemlerde beraber neden iş yapmayasınız? 

Özgürlük

Aile yanı konaklaması, özgürlüğüne oldukça düşkün öğrenciler için dezavantajlıdır. Sonuç olarak bir aile ile kaldığınız için belirli sorumluluklarınız vardır. Bu durum her bireyin karakterine ve tercihlerine uygun değil. Eğer bu sizin için rahatsız edici ise, aile yanını tercih etmemeniz sizin yararınıza olacaktır. 

Yurtdışında aile yanı konaklaması fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bilgi istek formu doldurabilir yada (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED