Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Lise Seçimi

Yurtdışı Lise Eğitimi için Kayıt Günleri Devam Ediyor!

Çocuğunuzun eğitim hayatını yurtdışındaki en iyi liseler ile şekillendirmeye ne dersiniz?

Her geçen gün yurtdışı eğitimine olan ilgi artarken, yurtdışında lise eğitimi sayesinde çocuğunuz uluslararası geçerliliği bulunan bir diplomaya sahip olabilir ve en iyi üniversitelere giriş yapabilir. Üstelik yurtdışında lise eğitimini tamamlayan öğrenciler sınav stresi yaşamadan üniversiteye doğrudan geçiş yapabilmektedir.

Çocuğunuzun lise eğitimi Türkiye ile sınırlı bırakmayarak yurtdışı lise eğitimi sayesinde hayatını yeni baştan planlayıp, çok kültürlü bir ortamda istediği kariyer alanında ilerlemesine destek olabilirsiniz. Kendi ülkemizde lise çağındaki öğrenciler çok fazla ders aldıklarından ve günün sonunda bu derslerden ayrı ayrı sınava girdiklerinden dolayı üniversitede ne okumak istediklerini düşünmeye pek vakitleri kalmıyor. Bu süreçte genellikle tek odaklanabildikleri konu sınavlardan iyi puan almaları oluyor. Ancak yurtdışında bulunan liselerde verilen ders programı tamamen öğrencinin hedefine uygun olarak sunuluyor. Ayrıca Türkiye’deki kadar çok yoğun dersler alarak değil daha az dersler ile öğrenciler doğru yönlendirilebiliyor. Yurtdışına bulunan liseler dersler haricinde de öğrencilerini kurdukları kulüpler veya okul içerisinde düzenledikleri sosyal aktiviteler ile gelişimlerine çok büyük katkı sağlıyorlar.

Bunlarla birlikte yurtdışı lise eğitim programlarının çocuklarınıza katacağı birçok zenginlik bulunmakta. Kısa bahsetmek gerekirse çocuğunuz çok kültürlü bir ortamda eğitim alacağından dolayı birçok ülke, şehir, dil, din vb. farklı konularda daha derin bilgilere sahip olabilir, bulundukları ülkede olan üniversiteleri daha yakından tanıyabilir ve araştırabilir, farklı ülkelerden gelen kişilerle yepyeni arkadaşlık kurarak bakış açılarını çok fazla geliştirebilir. Ayrıca dil becerilerini çok daha iyi hale getirebilir ve kişisel gelişim fırsatını da yakalayabilirler.

Yurtdışı Lise Eğitimine Ne Zaman Başvuru Yapmalı?

Yurtdışında lise eğitimine karar verme aşaması zaman, emek isteyen ve her şeyden önemlisi üzerinde çok fazla titiz düşünmenizi gerektiren bir süreçtir. Lise öğrencinin kendisini ve çevresini keşfetmeye başladığını zamanlardan biridir. Bu sebeple en doğru zaman çocuğunuzun bu isteğe evet demesi ile başlamaktadır. Çocuğunuz özellikle ilköğretim çağına geldiğinde yurtdışı yaz okulu programına katılmasını sağlayarak yurtdışı lise konusunda ki fikirlerini ve düşüncelerini geliştirmesine destek olabilirsiniz.

Yurtdışı lise programları için ilköğretim 8.sınıfı bitirmeden veya lise 11.sınıfta başvuru yapabilirsiniz. Ancak her ülkenin farklı eğitim sistemi olduğundan dolayı araştırmalara erkeden başlamalısınız. Örnek vermek gerekirse en çok tercih edilen ülkeler arasında olan İngiltere’de 11.sınıfta başvuru yaparsanız çok geç kalmış olursunuz. Çünkü İngiltere’de bir Türk öğrenci lisenin son 2 senesini okuyabilmektedir. Ama rotanızı Kanada’ya çevirirseniz çocuğunuz lisenin son senesini de Kanada’da okuyabilir. Bu durumda en geç 11. sınıftan başvuru yapmanız mümkün olmaktadır. İstekleriniz, hedefleriniz, çocuğunuzun ders notları ve bütçenize göre size uygun lise bulma konusunda Global Yurtdışı Eğitim danışmanları gerekli olan tüm desteği velilerine ve öğrencilerine vermektedir.

Yurtdışındaki En İyi Liseler

Yurtdışında oldukça fazla lise alternatifi vardır ancak her lise çocuğunuzu doğru yönlendiremeyebilir veya hayali kurduğu üniversiteye giriş için iyi hazırlayamayabilir. Yurtdışında bulunan her lisenin farklı özelliği vardır. Ayrıca her sene mezun verdiği öğrencilerin hangi üniversitelerde eğitimlerine devam ettikleri de bir diğer önemli konudur.

Çocuğunuzun eğitim hayatını birlikte planlayalım! Çocuğunuzun eğitim hayatını yeni baştan şekillendirerek, uluslararası öğrencilerle bir arada eğitim almasına imkân tanıyan, gelecekteki mesleğine yönelik kariyerini daha genç yaşta şekillendirebileceği, tüm yurtdışı liselerimize şimdi göz atın! Yurtdışı lise eğitimi ile ilgili tüm detaylar için tıklayın.

İngiltere, Kanada, Amerika, Almanya, İsviçre ve diğer ülkelerde yer alan liselerimizin detayları, kabul koşulları, ücretleri ve diğer tüm sorularınız için bizi arayabilirsiniz. Dilerseniz bilgi istek formumuzu doldurarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED