Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Hukuk Sertifika Programları

Yurtdışı Hukuk Sertifika Programları

Özellikle uluslararası firmalarda kariyer planı yapan veya hâlihazırda avukatlık mesleğini icra edenler tarafından tercih edilen programların başında yurtdışı hukuk sertifika programları gelmektedir. Program sayesinde hem pratik İngilizcenizi geliştirme imkânını elde eder, hem de mesleki İngilizcenizi daha fazla geliştirmiş olursunuz. Bu saydıklarımız dışında tabii ki de yurtdışında farklı kültürleri yakından tanıyarak kendinize farklı bir vizyon ve görüş de katabilirsiniz.

Özellikle yaz döneminde üniversite öğrencileri tarafından tercih edilen yurtdışı hukuk sertifika programları İngiltere ve Amerika’da sunulmaktadır. Okullar hukuk alanında özel programlar dizayn ederek alanınızda daha fazla uzmanlaşmanızı sağlayacaktır. Genellikle minimum 2 hafta süren yurtdışı hukuk sertifika programları 12 haftaya kadar uzamaktadır. Programların birçoğu üniversite öğrencilerine veya yeni mezun öğrencilere hitap ederken bazı programlar ise iş hayatında tecrübe sahibi kişilere yöneliktir. Programlara katılım gösterebilmeniz için minimum Intermediate (B1) veya Upper Intermediate (B2) seviye istenmektedir.

Her okulun program içeriği farklı olmakla birlikte konu içerikleri de seçilecek program çeşidine göre değişkenlik göstermektedir. Örnek vermek gerekirse bazı programlarda Genel İngilizce + Hukuk İngilizcesi birlikte verilir, bazı programlar ise sadece hukuk terimlerini ve konuları içermektedir.

Özellikle İngilizce seviyesi Intermediate (B1) olan öğrencilerimize tavsiyemiz Genel İngilizce + Hukuk İngilizcesini birlikte almaları yönündedir. Bu sayede hem İngilizce seviyeniz yükselecek hem de mesleki anlamda bilmeniz gereken terimlere ve konulara daha iyi hakim olacaksınız.

Aşağıda Hukuk Programı ve Hukuk İngilizcesi konusunda başarılı olan okullarımızın bilgilerini sizler için özetledik.

University of San Diego - Amerika

Dünya’nın en iyi 33’üncü üniversitesi olan University of San Diego 'da (*Times 2021) uluslararası öğrencilere yönelik sunulan 4,8 ve 12 hafta süren Hukuk Sertifika programları bulunmaktadır.

8 haftalık programda Advanced (C1) düzeyinde İngilizce dil bilgisine sahip olmanız beklenmektedir. Program içeriğinde Amerika hukuk sisteminin gözden geçirilmesi, Mahkeme sistemi ve yargılama usulleri, Yasayı etkileyen sosyal & kültürel eğilimler gibi ana konulara yer verilip ayrıca çok farklı seçmeli hukuk dersleri de sunulmaktadır. 4 haftalık programda ise Upper-Intermediate (B2) veya Advanced (C1) dil bilgisi beklenmekte olup, program içeriğinde Ticaret & Ceza & Aile Hukuku, Sağlık politikası ve hukuku, Teknoloji ve fikri mülkiyet, Uluslararası hukuk ve vb. konular yer almaktadır. 12 Hafta süren program ise Paralegal Studies (Avukat Yardımcılığı) olarak geçmektedir.

King’s College London - İngiltere

Dünya’nın en iyi 35’inci üniversitesi olan King's College London 'da (*Times 2021) üniversitesinde 2 hafta süren Hukuk Sertifika programına katılım gösterebilirsiniz. Sadece yaz döneminde üniversite öğrencilere yönelik sunulan programa kabul edilebilmeniz için minimum 3.0/4.0 GPA skoru ve IELTS 6,5 skoruna sahip olmanız ve mümkün olduğunca erken başvuru yapmanız gerekmektedir. Ayrıca aynı okul bünyesinde gelecekte hukuk fakültesinde eğitim almayı planlayan minimum 16 yaşında olan lise öğrencilerine yönelik 2 hafta süren Hukuk İngilizce programı da bulunmaktadır.

Cambridge Law Studio - İngiltere

Cambridge Law Studio aracılığı ile dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan University of Cambridge’in kendi kampüsünde ve uzmanlık alanları sadece Hukuk İngilizcesi olan okulda üç farklı kategoride minimum 1 hafta maksimum 3 hafta süren programlara katılabilirsiniz. Dileyen öğrenciler Cambridge University kampüsünde konaklayarak üniversite kampüs hayatını derinden yaşama fırsatını elde edebilmektedir. 1 veya 3 Hafta süren programda katılımcılar Ticari yasal kelimeler, Müzakere becerileri, Şirketler Hukuku, önde gelen hukuk firmalarının gereksinimleri vb. gibi dersler alırken program sonunda TOLES sınavına girip bu sınavın sertifikasına sahip olmaktadırlar. Bir diğer program ise tamamen Ticari sözleşmelerin hazırlanmasına yönelik olup, toplamda 4 gün sürmektedir. (* Program katılım sertifikası Cambridge Law Studio tarafından verilmektedir)

The London School of English - İngiltere

The London School of English bünyesinde hukuk konusunda özel uzmanlığa sahip eğitmenlerle birlikte Londra şehir merkezinde; hukuk fakültesi öğrencilerine, mezunlarına ve avukatlara yönelik olarak tasarlanmış beş farklı hukuk İngilizce programı bulunmaktadır. Programlar maksimum 3 hafta minimum 1 hafta sürmekte ayrıca bazı programlar her Pazartesi günü başlayan esnek başlangıç tarihlerine sahiptir. Program içeriklerinde etkili yasal metinler yazma, Müzakereler, Ticaret Hukuku, Sözleşmeler, vb konular yer almaktadır.

NESE (The New England School of English) - Amerika

Harvard University kampüsünün oldukça oldukça yakınan bulunan NESE Boston 'da üniversite öğrencilere yönelik Genel İngilizce + Hukuk İngilizcesi programları bulunmaktadır. Program sayesinde hem İngilizce seviyenizi ilerletme hem de Amerikan yargı ve yasama sistemlerini yakından tanıyarak mesleki anlamda bilgi birikimine sahip olabilmektesiniz. Derslere ek olarak mahkeme salonlarını ziyaret ederek ve videoları izleyerek gerçek mahkeme işleyişini yakından tanıma fırsatını elde edebilirsiniz.

Wimbledon School of English - İngiltere

Londra’nın en nezih bölgelerinden birinde yer alan Wimbledon School of English 'de hukuk öğrencilerine, mezunlarına, hukuk alanında profesyonelleşmiş ve uluslararası firmalara çalışan avukatlara yönelik Hukuk İngilizcesi programı sunulmaktadır. Yıl boyunca dört farklı başlangıç tarihine sahip olan programın toplam süresi 4 haftadır. Programa katılım için minimum Upper-Intermediate (B2) seviyesinde dil bilgisi gerekmektedir. Sunulan programın ana odak noktası Ticaret Hukuku, Şirketler Hukuku ve Sözleşmelerdir. Programa katılan öğrenciler ayrıca Royal Courts ziyaretlerinde bulunmaktadırlar.

Anglo Continental - İngiltere

İngiltere’nin turizm merkezi olan Bournemouth şehrinde konumlanmış olan Anglo Continental School of English 'de hem Genel İngilizce hem de Hukuk terimlerine yönelik Hukuk İngilizcesi eğitimi alabilirsiniz. Programa katılım için minimum Intermediate (B1) İngilizce seviyesi talep edilmektedir. Esnek başlangıç tarihlerine sahip olan okulumuzda program 2 hafta sürmektedir. Genel olarak Uluslararası Hukuk, Sözleşmeler ve anlaşmaların müzakere edilmesi, Ticaret Hukuku, Konferanslar & Toplantılar & Sunumlar, Yasal Kavramlar, vb konulara değinilmektedir.

Kings Education London - İngiltere

Londra’nın güneyinde Beckenham şehrinde konumlanan Kings Education London 'da Hukuk İngilizcesi programlarına katılarak hem Genel İngilizcenizi hem de Hukuk terimlerini öğrenebilirsiniz. Toplam 2 hafta süren programlar yılın her Pazartesi günü başlamakta olup, programa katılım gösterebilmeniz için minimum Intermediate seviyesinde İngilizce dil bilginiz olması gerekmektedir. Hukuk İngilizcesi program içeriğinde Şirketler Hukuku, İş Hukuku, Sözleşmeler ve Fikri Mülkiyet konuları bulunmaktadır. Ayrıca İngiltere’de yer alan The Supreme Court, Houses of Parliament ve Royal Courts gibi önemli hukuk kurumlarını ziyaret etme imkânını elde edebilmektesiniz.

Yukarıda özetle sizlere aktardığımız okullarımız ve programlarımız hakkında daha detaylı bilgi almak için bizi arayabilir (0212 227 0 227) veya bilgi istek formumuzu doldurarak size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED