Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yurtdışı Eğitim ile Yabancı Dil

Teknoloji, Yabancı Dil ve Gelişim

Günümüzde yabancı dil öğrenimi çok ulaşılabilir olan ve internet üzerinden rahatlıkla yapılabilen bir öğrenim. Ülkemizde yavaş yavaş gelişmekte olsa da birçok ülkede insanların geneli yalnızca internet üzerinden yabancı dil eğitimi almakta, öğrenim aşamasında olanlar ise kesinlikle destek amacı ile internetten faydalanmaktadır. İnternet ve teknoloji bu hızla gelişmeye devam ettiği sürece, insanların internet üzerinden içerik üreterek para kazanmayı bir meslek haline getirmesiyle internet üzerinden eğitim inanılmaz kolay bir hale geldi. “Okul Olmadan Eğitim” konseptinin dünya sistemine girmesinden bu güne, “çevirim içi” öğrenim hizmeti veren web sitelerinin sayısı ciddi manada bir artış gösterdi. Bu da akıllara "Yurtdışı eğitim gerekli midir?" sorusunu getirdi.

Yurtdışı Eğitim Gerekli Midir?

Fırsatlar bu kadar fazlayken unutulmaması gereken "Dil nankördür." sözünün doğruluğu. İnternet üzerinden ne kadar eğitim alırsanız alın, seviyenizi ne kadar yükseltirseniz yükseltin; ne kadar belge, sertifika toplarsanız toplayın sonuç olarak pratik yapmadan bir yere varamıyorsunuz. Bizim dildeki en büyük problemimiz konuşmaktan korkmamız. Bunu da yenmek için o yabancı dilin aktif olarak kullanıldığı alanda bulunup o dilin kullanılmasına zorlanmamız gerekiyor. Bunu bize sağlayan en büyük ortam ise yurtdışı eğitim olarak görülüyor. Siz yurtdışına gittiğinizde mecburen o dili kullanmak zorunda kaldığınızdan, çevrenizdeki herkes o dili kullandığından ister istemez diliniz gelişiyor. Siz farkında olmadan beyin kelimeleri yakalıyor, konuşma stilini inceliyor, bilinçaltına bunu atıyor ve artık o dillere pelesenk olan "İngilizce düşünme nasıl olur?" sorusuna cevap verebilmeye başlıyorsunuz. Bir süre sonra konuşurken Türkçe - İngilizce çeviri şeklinde bir algınız olmuyor, İngilizce - İngilizce mantığında düşünmeye başlıyorsunuz.

Yurtdışı Eğitim Neden Gereklidir?

Yurtdışı eğitim sizi kendi yaşıtlarınızın arasında ister istemez yer almanızı sağlıyor. Orada sadece siz değil diğer insanlar da İngilizce'yi sonradan öğrenen insanlar olduğu için konuşurken çekinmiyorsunuz ve başta size yabancı gelen o ortam bir anda sizin konfor alanınız haline gelmeye başlıyor. Aynı zamanda da yabancı dil eğitimi aldığınız için hem teknik hem pratik olarak dili geliştirme işlemi gerçekleşmiş oluyor.

Yurtdışına gitme fikri birçok kişiye çok yakın gelmemektedir. Genel olarak ekonomik kaygılar nedeniyle uzak durulan ülke dışı tasarıları sanıldığı kadar güç değildir esasında. Her dönem katılma imkanı bulabileceğiniz bir kurs bulunmakta ve ücretler sanıldığı kadar yüksek değil aslında. Siz kendinizi bu konuda yetersiz hissediyor, araştırmayı bilmiyor veya çekiniyorsanız bir yurtdışı eğitim danışmanlığı şirketine başvuru yapabilirsiniz. Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak size ücretsiz rehberlik yaparak sonrasında kurs seçiminizde, oraya gittikten sonraki problemlerinizde her zaman yanınızda oluyoruz. Siz de kendinizi geliştirmek, bir dünya insanı olmaya adım atmak istiyorsanız, zincirlerinizi kırmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için bilgi istek formu doldurabilir yada (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED