Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yeni Dönem Winter Break ve Spring Break tatillerini Avrupa’da değerlendirin!

Winter Break ve Spring Break Tarihleri Açıklandı!

Türk Milli Eğitim Bakanı’nın yaptığı açıklama ile 2019 – 2020 Akademik yılından itibaren geçerli öğrencileri yakından ilgilendiren bazı yenilikler belli oldu. Yeni takvim ile birlikte yaz tatili iki hafta gibi bir süre azalıyor olmasına rağmen öğrencilerin akademik yıl içerisinde dikkatlerini daha iyi vermelerini sağlayan bir sistem uygulanmaya başlanacak. Yeni sistemde öğrenciler Eylül ayında eğitim öğretimlerine başlayacaklar. İki haftalık sömestr tatiline ek olarak Kasım ve Nisan aylarında da birer haftalık, hafta sonu ile birlikte toplamda dokuz güne denk gelen bir aralıkla dinlenme imkanına sahip olacaklar.

Batı ülkelerinde ilköğretimden üniversite öğrenimine kadar kullanılan bu sistem sayesinde artık ülkemizde de, öğrenciler dikkatlerini toplama imkanı bulacak, yıl içerisinde aldıkları eğitimden aldıkları verim artacak.

Yaz aylarında yurtdışı yaz okullarına olan talep ise Winter Break ve Spring Break tatillerine kayacak gibi görünüyor. 18-22 Kasım 2019 ve 06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek tatillerde öğrencilere yurtdışında hem yabancı dillerini geliştirme hem de spor ve sanat temalı programlara katılma fırsatı bulacaklar.

Veliler için tatil, öğrenciler için de keyifli ve verimli vakit fırsatı olarak görüldüğünden şimdiden planlar yapılmaya başlandı. İngiltere, Fransa ve İsviçre gibi Avrupa ülkeleri ise Türkiye’ye yakın mesafede olmaları sebebiyle ilk tercih edilen bölgeler arasında.

Fransa
OISE Dil Okulu - Paris (Tüm yıl boyu)

Paris‘in kalbinde yer alan en prestijli Fransa yaz okullarından biri olan OISE 12 yaş ve üzeri öğrencileri kabul etmektedir. Bire bir Fransızca kursları yoğun ve pratik bir öğrenme ortamı sunar. Fransa’nın en kozmopolit şehri olan Paris'te yer alan OISE ünlü müzeler, şık bir mimari ve güzel parklarla çevrilidir.

Geniş pencereleri, sıcak ve davetkar okul ortamı, uluslararası öğrencilerin kahve ve çay için toplanıp Fransızca pratik yapabilecekleri güzel bir ortama sahiptir. 12-17 yaş aralığında başlangıç seviyesinden advance seviyeye kadar dünyanın her yerinden gelen öğrencileri ağırlar. Tüm yıl eğitim imkanı sunan okulda eğitim ücretleri ders saati üzerinden hesaplanır ve ders saatleri öğrencilerin müsaitlik durumuna göre belirlenir.

İngiltere
Bell English Dil Okulu (Spring Explorer Programı, St.Albans School  / 29 Mart – 26 Nisan)

2020 Spring Explorer adındaki bu programda öğrenciler 1 haftadan 5 haftaya kadar eğitim alınabilirler. Her seviyede İngilizce bilgisine sahip 11-17 yaş aralığındaki öğrenciler kabul edilebilmektedir. Sınıflar maksimum 14 kişiliktir. Haftalık eğitim ücreti 900 Pound’tur. Londra’ya 1 saat mesafede St.Albans’da yer alır. Öğrenciler İngilizce pratiğine ek olarak aktivite ve kültürel gezilere katılma imkanı bulurlar. Bu sayede İngiliz kültürü ile iç içe olup İngilizce pratiklerini geliştirirken iletişim yeteneklerini de arttırırlar.

6-10 Nisan arasında gerçekleşen “Protecting The Planet” projesi ile de program, öğrencilerin eğlenip öğrenirken çevresel olayların İngilizce dil eğitimlerine olan etkisini kavramalarını ve küresel olaylar hakkındaki farkındalıklarının artmasını amaçlar.Diğer Avrupa ülkelerinde yer alan çok sayıda program hakkında bilgi ve ücretsiz danışmanlık almak için Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı temsilcileri ile iletişime geçebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED