Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yabancı Diller Hakkında Merak Edilenler

Yabancı Diller Hakkında Merak Edilen Her Şey

Yabancı dil öğrenmek, küreselleşen dünyanın şartları arasında yer alır. Sosyal yaşam ve iş için önemli olan birtakım diller bulunur. Dil öğrenimi ile ilgili birbirinden farklı pek çok soru merak konusu haline gelmiştir. Bu tip soruların yanıtlarını öğrenen bireylerin öğrenme motivasyonlarında artış gözlemlenebilir.

Öğrenme sürecinde etkin rol oynayan motivasyonun sağlanması için çeşitli yöntemler uygulanabilir. Yabancı dil hakkında ilginç bilgiler edinmek öğrenme motivasyonunu artıran yöntemlerin başında gelir.

Dil Öğrenmek Yetenek İşi midir?

Dil öğrenmenin yetenek olup olmadığı en sık merak edilen konulardan biridir. Bazı bireylerin dil öğrenmeye yatkınlığı daha fazla olsa da dil öğrenmek yetenek işi değildir. Herkes ana dilinin yanı sıra farklı bir veya birkaç dil öğrenerek akıcı bir şekilde konuşabilir. Öğrenme süreci kişisel özelliklere bağlı olarak birtakım farklılıklar gösterebilir.

Bireylerin öğrenme süreçlerine dair bilgi edinmeleri, dil için uygulayacakları yöntemleri belirlemelerine yardımcı olur. Dil öğrenme sürecinde okuma, yazma ve konuşma için çeşitli teknikler uygulanabilir.

Yabancı Dil Eğitimine Hangi Yaşta Başlanmalı?

Bütün yabancı diller çocuk yaşta öğrenmeye uygundur. 0-3 yaş aralığı, dil eğitimi için ideal dönemler olarak görülür. Çocukluk çağında dil öğrenmek daha hızlı ve kolaydır. Çocuk ne kadar o dile maruz kalırsa o kadar pratik bir şekilde öğrenir. Öğrenmeye odaklı beyin sistemi, büyüme sürecinde son derece etkilidir.

Dil öğrenimi için genellikle çocukluk çağı tercih edilse de yetişkinlik döneminde de yeni bir dil öğrenilebilir. Yaş grubuna ve ilgi alanlarına hitap eden yöntemlerin uygulanması dil öğrenimini kolaylaştırır.

İleri Yaşta Yabancı Dil Öğrenilir mi?

İleri yaşta yabancı dil öğrenilebilir. Yaş ile beraber beyin yapısında meydana gelen değişiklikler öğrenmeyi zorlaştırsa da imkansız hale getirmez. Çocukluk ve gençlik çağı, dil öğrenmek için ideal dönemlerdir. Ancak bu, ileri yaşta yabancı dil öğrenilemeyeceği anlamına gelmez.

İleri yaşta dil öğrenmek için yaş grubuna uygun metodlar tercih edilmelidir. Bireylerin dile olabildiğince maruz kalması ve öğrenmek istedikleri dili konuşması en etkili yöntemler arasında yer alır.

Bir Dili Aksanıyla Birlikte Öğrenmek Mümkün mü?

Dil öğrenirken en önemsenen konulardan biri de aksandır. Bir dili aksanıyla beraber öğrenmek mümkündür. Ancak ana diller, farklı duyma ve konuşma alışkanlıkları edinmenizi sağladığından aksan farkı görülebilir.

Aksanı dili öğrendikten sonra oturtmaya çalışmak ise sorun yaratabilir. Bu nedenle öğrenmek istediğin dilin aksanına aşina olmak için o dilde yapımlar izleyebilir veya o dilin konuşulduğu ülkelerde vakit geçirebilirsin. Konuşma çalışması yaparken kelimeler aksanlı bir şekilde kullanman da son derece yararlı olur.

Çocuklar Aynı Anda İki Dili Öğrenebilir mi?

Söz konusu en zor diller olsa bile çocukların beyni öğrenme aşamasında olduğundan aynı anda iki dili pratik bir şekilde öğrenebilirler. Anadilinin yanı sıra farklı dillere maruz kalan çocuklar zaman içerisinde diğer dilleri öğrenmeye başlayabilirler. Ancak kalıcı öğrenmenin sağlanabilmesi için çocuğun öğrendiği dili dinlemenin yanı sıra kullanması da şarttır.

Çocukların iki dili aynı anda kolaylıkla öğrenebilmeleri için doğal bir ortamda o dile maruz kalmaları ve konuşmaları gerekir. Eğlenceli aktivite ve görseller de çocuğun iki dili öğrenebilmesini pratik bir hale dönüştürür.

İki dili aynı anda öğrenen çocuğun dil, dikkat, hafıza ve düşünme açısından gelişir. Okuma ve yazma becerilerinde ilerleme gözlemlenir. Problem çözme ve iletişim yeteneklerine katkı sağlanır.

Yabancı Diller Hakkında 10 Fantastik Bilgi

Yabancı diller hakkında birbirinden özel pek çok bilgi bulunur. Dikkat çekici bu bilgilerin başında az kişinin konuşabildiği diller yer alır.

- Kamerun’a ait Busuu dili, dünya üzerinde sadece 3 kişi tarafından bilinir. Yapılan araştırmalara göre 1986 senesinde bu dili konuşan 8 kişi varken 2005 senesine gelindiğinde 3 kişinin kaldığı tespit edilmiştir.

- Dünyanın en çok kelimeye sahip olan dili İngilizcedir. İngilizce 750.000 kelimeye sahiptir. Yaşayan diller arasında en hızlı değişip gelişen bu dile yılda ortalama 5.000 yeni kelime eklenir.

- Avrupa’da en yaygın kullanılan dil Rusçadır. 120 milyon kişinin ana dili olan Rusça, Avrupa’nın lideri konumundadır. Rusçadan sonra en çok konuşulan dil ise Almancadır.

- Dünyanın en uzun kelimesi ‘’ Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis’’ olarak belirlenmiştir. Yanardağda oluşan tozların hasta etmesi olarak çevrilen İngilizce kelime, 45 harften oluşur.

- İngiliz oyun yazarı ve şair William Shakespeare, İngilizcenin gelişmesine önemli ölçüde katkı sağlamıştır. Kelimeleri değiştirip eklemeler yaparak İngilizceye 1700 kelime eklemiştir.

- Birden fazla dil bilmek, özellikle beyin için oldukça yararlıdır. Yaşlanma sürecini yavaşlatan yeni dil öğrenimi, zihnin genç kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda analitik zekanın gelişmesinde de yararlıdır.

- Dünyadaki en zor dil olarak bilinen dil ise Çin Mandarindir. Sembollerden oluşan Mandarin alfabesi, oldukça zor öğrenilen bir dildir. Ortalama bir Çinlinin 8000’in üzerinde sembol bildiği düşünülür. Mandarin dilinde okuma yapmak için ise en az 3000 harf öğrenilmelidir. Harflerin birbirine benzemesi farklı telaffuzları beraberinde getirir.

- Amerika Birleşik Devletleri’nde en sık kullanılan dil İngilizce olsa da ülkenin resmi olarak kabul ettiği herhangi bir dil bulunmaz. Amerika’da 300’ün üzerinde farklı dil kullanılır.

- İngilizce, Amerikan ve İngiliz aksanlarıyla öğrenilse de çok daha fazla lehçeye sahiptir. Dünya çapında oldukça fazla kullanılan İngilizce, 160 farklı lehçeden oluşur.

- Dünyanın en kısa komut cümlesi ‘’Go’’ olarak belirlenmiştir. Bir kelime olarak kullanılan go, cümle olarak da kullanılarak bireylerin harekete geçmesini sağlar.

Global Yurtdışı Eğitim, pratik bir şekilde yeni diller öğrenebilmenizi sağlayan özel eğitim sistemine sahip kurumlarda öğrenim görmenize olanak tanır. Dünyanın dört bir yanında bulunan okullara öğrenci gönderen enstitü, dil konusundaki tabuları yıkmanıza yardımcı olur.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED