Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Yabancı Dil Öğrenmek İçin Ne Yapılmalı?

Yabancı Dil Öğrenmek ve Geliştirmek İçin Ne Yapmalıyım?

Yabancı dil öğrenmek günümüzde oldukça büyük önem taşımaktadır. Teknolojinin ve ulaşımın oldukça gelişmesi ile insanlar birbirleri ile daha çok iletişim kurma ihtiyacı hissetmekte, bu da yabancı dil öğrenimi talebini arttırmaktadır. Ticaret, eğitim gibi alanlarda öncü olan bazı ülkelerin konuştuğu diller özellikle ilgi görenlerdir. İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca gibi diller bu diller arasında gösterilebilir. Aynı zamanda, insanlar o dile karşı bir sempatileri, ilgileri olduğu için de dil öğrenmek isteyebilmektedirler. Bireyler, bu ve benzeri nedenlerle çaba göstermekte, dil becerilerini geliştirmeye çalışmaktadırlar. Bu yazımızda yabancı dil öğrenmenin püf noktaları ve dil öğrenmek için yapılması gerekenler nelerdir? sorularının cevabını bulacağız. Yabancı dil öğreniminiz için sizlere verebileceğimiz birkaç tavsiye şu şekilde sıralanabilir: 

Yurtdışı Dil Okullarını Tercih Edin


Bir dili en kısa ve etkili şekilde öğrenmenin yolu o dilin konuşulduğu ülkede dil eğitimi almaktan geçmektedir. Yurtdışı dil okulları öğrenciler için indirimli kurs fiyatları sunmakta, ve kaliteli dil eğitimi hizmeti vermektedir. Bu eğitim sırasında öğrenciler sürekli öğrenilen dile maruz kalmakta aynı zamanda ders aralarında ya da çıkışlarında da o dili kullanmaktadır. İletişim kurabilmenin tek aracı o dili kullanmaktan geçtiği için öğrenciler, dili uygulamaya dökme fırsatını daha fazla elde edebilecek ve böylece dili doğal bir süreç ile içselleştirebileceklerdir. Bu durum dil öğreniminde rahatlığı arttırmaktadır. Aynı zamanda, dilin kalıcılığı da daha fazla olacaktır. Yabancı dil öğrenme tekniklerinden en etkilisi yurtdışında dil eğitimi almaktan geçmektedir. 

Günlük Tutun


Yurtdışında dil eğitimi alırken, öğrenilmekte olunan dilde günlük tutmak, yazma becerisini büyük anlamda geliştirecektir. Eksik olunan konuları daha iyi fark etmek bu şekilde mümkün olacak ve bu anlamda gelişme göstermek amacı ile çalışmalar yapılabilecektir. Aynı zamanda, günlük tutmak kelime bilgisini attırma konusunda oldukça iyi bir yöntemdir. Bir ürün ortaya konulduğu için, en az konuşmak kadar yazmak da dil gelişimini arttırmaktadır. Tüm bunların yanı sıra, yurt dışında dil eğitimi alırken o dilde tutulan günlük anı olarak yıllar boyunca saklı kalabilecektir. İngilizce veya hangi dilde eğitim alıyorsanız o dilde yazmış olduğunuz günlüğünüz dil öğrenme becerilerinizi geliştirmeye katkı sağlayacaktır.

Öğrenmek İstediğiniz Dilde Dizi & Film İzleyin


Dizi ve film izlemek boş zamanlarda insanların sıkça yaptığı aktiviteler arasındadır. Özellikle son zamanlarda yabancı dizi izleme oranları büyük bir artış göstermiştir. Yabancı dil öğrenmek isteyen bireylerin bu eğlenceli yöntem ile dinleme becerilerini geliştirmeleri oldukça iyi bir yol olacaktır. Bunun yanı sıra, yabancı dizi izleyen kişiler birçok kelimeyi ve dil bilgisini bağlam içinde öğrenme fırsatını elde edebilecekler, böylece kalıcılık artacaktır. Aynı zamanda, dizi ve filmler sayesinde o ülkenin kültürü de tanınabilmektedir. Dinleme becerisini en hızlı ve eğlenceli şekilde geliştirmenin yollarından biri o dilde dizi ve film izlemekten geçmektedir. Eğer İngilizce üzerine gelişmek istiyorsanız kesinlikle İngiliz aksanı iyi olan dizileri tercih etmelisiniz. 

Şarkı Dinlerken Sözlerine Bakın


Hayatın ayrılmaz parçalarından biri de “kulaklıklar” oldu. Yolda, otobüste, vapurda ya da metroda, bazen yemek yaparken, ders çalışırken, uyumadan önce ve daha pek çok zamanda kulaklıklar takılıp müzik dinlenir. Dizi & film izlemek kadar müzik dinlemek de dinleme becerisini geliştirmektedir. Özellikle şarkının sözlerine bakıldığında telaffuz anlamında büyük ilerleme kaydetmek mümkündür. Aynı zamanda, kelime bilgisi anlamında da müzik dinlemek büyük bir yarar sağlayacaktır. Melodi ile bağlam içerisinde öğrenilen sözcükleri ve telaffuzlarını hatırlamak çok daha kolay olacaktır. Yeni yeni İngilizce öğrenmeye başlıyorsanız, kolay anlaşılır İngilizce şarkıları tercih edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Aktif Olun, Uygulamalardan Faydalanın 


Facebook, Twitter gibi pek çok uygulama dünyanın pek çok yerinde birçok insan tarafından kullanılmaktadır. Yurt dışı dil okulunda edinilen arkadaşlar ile bu sosyal medya araçları aracılığı ile iletişim halinde kalmak kolay ve güzel bir yöntemdir. Hatta, sosyal medya sayesinde dünyanın çok başka noktalarındaki insanlarla tanışabilmekte ve belki de daha sonra kişiler birbirlerini ziyaret edebilmektedirler. Tüm bunlara ek olarak pek çok uygulama da günlük alıştırma imkanları sunarak pratik anlamda geliştirilmesine bir nebze de olsa katkı sağlamaktadır. Ayrıca, istendiği takdirde bir uygulama aracılığı ile kişiler birbirleri ile bağlantı kurabilmekte ve birbirlerine online dersler vererek kendi dillerini öğretmektedirler. Telefonun dilini öğrenilmek istenen dile dönüştürmek bile, dil öğreniminde bir adımdır. 

Tüm bu maddeler kişi tarafından uygulamaya konulursa, yabancı dil öğrenimi hem daha zevkli hem de daha kısa sürede halledilebilecek bir hal alacaktır. Yurtdışı dil okullarına giderek yabancı dil öğrenmek veya geliştirmek sizin elinizde. Sizde yurtdışı eğitim almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bilgi istek formu doldurabilir yada bizlere (0212) 227 0 227 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED