Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Üniversiteye Stressiz Geçiş: Liseyi Yurtdışında Okumak

Liseyi Nasıl Yurtdışında Okuyabilirim?

Üniversite sınavı sınavı denildiğinde kafada canlanan bazı kelimeler var; sınav kaygısımeslek seçimi, YGS/LYS nedir... Bu listeyi uzatabiliriz. Ama bunların sonucu olarak gelen bir şey var ki o da "STRES". Hiçbirimizin yabancı olmadığı bir kelime olsa gerek. "Sınav stresi nasıl aşılır? Üniversite sınavına nasıl çalışırım?" gibi sorular kafamızı kurcalarken aslında bilinmeyen, bilinse de cesaret edilemeyen bir yöntemi var bu düşüncelerden sıyrılmanın, liseyi yurtdışında okumak.

Yüksek Öğretim Kurulu'nun yaptığı açıklama ile liseyi tamamen yurtdışında okuyan insanların veya liseyi yurtdışında tamamlayan insanların Türkiye'de sınavsız geçiş hakkı kazanacağı duyuruldu. Aslında bu yeni bir duyuru değil; fakat çok bilinmeyen bir durum. Liseyi yurtdışında okumak aileleri maddi açıdan düşünceye sürükleyen bir durum. Bu tarz araştırılmadan kafada oluşan düşünceler en büyük engeller hayatta. Hep böyle olmuyor mu zaten, karşımıza bir engel çıkıyor sonrasında bu engelleri aşmak için çözüm sunan yerlere başvuru yapıyoruz ve aslında o kadar da korkulacak bir durum olmadığını anlıyoruz.

Liseyi yurtdışında okumanın avantajları nelerdir?

universiteye-stressiz-gecis-liseyi-yurtdisinda-okumak-1

Üniversiteye sınavsız geçişten bahsettik zaten. Biraz da diğer avantajlara göz atalım. Liseyi yurtdışında okumak sizi kişisel olarak geliştirir, tanımadığınız yabancı bir ortamda kendinizi bulmanıza avantaj sağlar, kişisel gelişiminiz hızlanır ve en önemlisi yabancı dil hakimiyetiniz artar; bu da size kariyer anlamında büyük avantajlar sağlıyor. Yurtdışı tecrübesinin bile CV'de yer alması algı değişikliği yaratırken, yurtdışında eğitim almak inanılmaz bir etki yaratıyor. Farklı kültürler tanıyıp vizyonunuzu geliştiriyorsunuz ve herkes bunun farkında.

Liseyi yurtdışında okuduktan sonra yapılabilecekler nelerdir?

universiteye-stressiz-gecis-liseyi-yurtdisinda-okumak-2

Yurtdışında lise eğitimi aldıktan sonra hangi kapılar açılıyor? Bu eğitimi alırken başka bir stresiniz olmadığından yapmanız gereken tek şey okul derslerine odaklanmak. Eğer ki üniversite eğitimini yurtdışında almak istiyorsanız sizin için en önemli şey ortalamanız ve yabancı dil bilginiz oluyor. Bu konuda kendinizi geliştirdikten sonra geriye kalan tek şey karar vermek. Türkiye'deki üniversitelerin yurtdışı öğrenci kabul şartlarına bakmak veya yurtdışında üniversite hayatına devam etmek için oradaki üniversitelerin kabul şartlarına bakmak ve her iki durumda da gerekli başvuruları yapmak.

Liseyi yurtdışında okumak istiyorum, ne yapabilirim?

Diyorsanız eğer bizimle iletişime geçebilirsiniz. Siz bu kararı verirken aklınıza gelecek soruları, tüm artılarını ve eksilerini bizimle paylaşabilir, iletişime geçebilir ve ücretsiz olarak yurtdışı eğitim danışmanlığı alabilirsiniz.
  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED