Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Üniversite için Amerika mı İngiltere mi?

Üniversite Eğitimi İçin İngiltere mi Amerika mı Tercih Edilmeli?

Siz de hem Amerika hem de İngiltere’de üniversite eğitimi almak istiyor fakat hangisini seçeceğinize karar veremiyorsanız, aşağıda Amerika ve İngiltere hakkında bilgi verdiğimiz yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Hepimiz güçlü bir kariyer ve parlak bir geleceğe sahip olmak adına kendimizi geliştirmeye ve donanımlı bir hale getirmeye çalışıyoruz. Yurtdışında eğitim almak da bunu sağlamanın yollarından biridir. Eğitim alırken aynı zamanda yeni yerler keşfederek, farklı kültürleri tanıyarak muhteşem bir öğrenim süreci geçirirsiniz.

Yurtdışında öğrenim görmek günümüzde öğrenciler tarafından oldukça rağbet görmektedir. Yurtdışında eğitim almak deyince Amerika ve İngiltere akla ilk gelen ülkeler arasındadır. Amerika ve İngiltere eğitim sektöründe önemli bir tecrübeye sahip ve öğrencilerin üniversite eğitimi için çok fazla tercih ettiği ülkelerdir. Bu sebepten dolayı yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin en merak ettiği konulardan biri üniversite için Amerika mı İngiltere mi? sorusudur.

Bu konu hakkında kesinlikle net bir cevap vermek doğru olmaz. Her iki ülkede güçlü eğitim sistemleri ve zengin lisans programları ile öğrencilerin seçim yapmalarını zorlaştırmaktadır. Öğrencisinin ne istediğini bilmesi, kendini tanıması çok önemlidir. Bu seçim öğrencinin kendisi, öğrencinin yaşam tarzı ve eğitim beklentilerine göre değişiklik gösterebilir.

Bu seçimde sizlere yardımcı olabilmek için İngiltere’yi ve Amerika’yı farklı yönlerden ele alıp aşağıdaki şekilde değerlendirdik.

Amerika ve İngiltere Eğitim Sistemleri

Her iki ülkede eğitim sistemi oldukça gelişmiş ve gelişmeye devam etmektedir. Amerika ve İngiltere İngilizcenin anadil olarak konuşulduğu ülkeler olduğu için hangi aksanla eğitim alırsanız sonuç olarak İngilizcenizi ileri seviyelere taşıyor olacaksınız. Eğitim açıcından Amerika ve İngiltere kıyaslandığında önemli farklılıklar bulunmaktadır.

Amerika ve İngiltere’de Üniversite/Yüksek Lisans Eğitimi

Dünyanın en popüler üniversiteleri arasında olan Oxford Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi, Imperial College gibi üniversiteler ev sahipliği yapan İngiltere üniversitelerinde bölümlerin ana konularına daha fazla yoğunlaşırken, Amerika’daki üniversite sistemi daha özgür ve araştırmaya yönelik bir sistemdir. Tam olarak ne okumak istediğinizden emin ve mezun olduktan sonra ne yapmak istediğinize karar vermiş bir öğrenciyseniz İngiltere’de eğitim almak sizin için daha idealdir diyebiliriz. Amerika veya İngiltere’de üniversite eğitimi almak istiyorsanız yeterli seviyede İngilizce biliyor olmanız gerekli ve seviyenizi IELTS veya TOEFL gibi sınavlarla belirtmelisiniz. Eğitim öncesi İngilizcenizi geliştirmek üniversiteye kabulünüzü kolaylaştırabilir.

İki ülke arasındaki en belirgin fark üniversite eğitim sürecidir. Amerika’da lisans eğitimi genellikle 4 yıl sürerken, İngiltere’de lisans eğitimi genellikle 3 yıl sürmektedir. Amerika’da okuma hedefiniz varsa 2 yıllık meslek yüksekokullarını (Community College) da teRcih edebilirsiniz. İngiltere’de 3 yıllık lisans eğitiminizi tamamlamanız için sizden IB, AP vb. gibi diploma programlarını almanız beklenmektedir. Bu diplomalara sahip değilseniz üniversite eğitimi öncesi İngiltere’de Foundation olarak adlandırılan eğitimi aldıktan sonra üniversite eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.

Yüksek lisans eğitimi almayı düşünüyorsanız, Amerika’da yüksek lisans eğitimi genelde 2 yıl, İngiltere’de alacağınız yüksek lisans eğitimi genelde 1 yıl sürmektedir.

Amerika Üniversite Eğitimi ve İngiltere Üniversite Eğitimi hakkında daha fazla ve detaylı bilgi almak için tıklayabilirsiniz.

Amerika ve İngiltere’de Yaşam

Öğrenciler için en önemli konulardan biri de yaşam maliyetidir .Her iki ülke de yaşam maliyeti açısından çok uygun olmayabilir fakat hangi şehri tercih ettiğiniz de maliyetlerinizi etkileyen önemli bir faktördür. Amerika’da New York, Los Angeles, San Francisco, İngiltere’de Londra, Oxford ve Cambridge kıyaslandığında aralarında çok ciddi farklar bulunmadığını görebilirsiniz. Fakat özellikle akademik anlamda bir eğitim almayı düşünüyorsanız, İngiltere Amerika’ya kıyasla daha uygundur. Her iki ülke yaşam kalitesi olarak yüksek ve eğitim konusunda oldukça başarılı ülkelerdir. Genel olarak İngiltere köklü tarihi sebebi ile mimari açıdan daha zengin bir ülkedir. Örneğin; İngiltere’ eğitim alacak öğrenciler eski kiremit evlerden, modern öğrenci kentlerine kadar birçok seçeneğe sahiptirler. Amerika’da ise modernlik daha fazla öne çıkmaktadır. Ulaşım konusunda Amerika yüz ölçümü bakımından çok büyük olduğu için Amerika’da toplu taşıma ile seyahat etmek daha zor olurken, İngiltere’de özel aracınız olmadan gelişmiş ulaşım ağları sayesinde daha kolaylıkla seyahatiniz gerçekleştirebilirsiniz.

Amerika ve İngiltere’de Öğrenci Olarak Çalışmak

İngiltere’de üniversite eğitimi almak için başvuracağınız Tier 4 (Student Visa) olarak adlandırılan öğrenci vizesi ile İngiltere’de haftada 20 saat olmak üzere part-time şeklinde bir işte çalışabilme imkanınız vardır. Amerika’da ise eğitim süreciniz boyunca yalnızca kampüs içinde çalışma iznine sahip olabilirsiniz.

Yurtdışında eğitim almak için İngiltere ve Amerika arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız, Yurtdışı eğitim danışmanlık hizmetlerinden yardım almanız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Ücretsiz yurtdışı eğitim danışmanlık hizmetimizden yararlanmak istiyorsanız bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz, dilerseniz randevu alarak ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED