Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

TOEFL, Cambridge, PTE, İngilizce Dil Sınavları ve YDS Denkliği

TOEFL IBT, Cambridge, PTE İngilizce Dil Sınavları  ve YDS Denkliği

ÖSYM Yönetim kurulu tarafından alınan 2016 yılı* tarihli en son karara göre İngilizce dil sınavlarının eş değerliliklerini yayınlanmıştır. YDS yani Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, uluslararası geçerliliği olan TOEFL IBT , CPE, CAE Cambridge sınavları ve PTE Akademik sınavları arasında belirli bir denklik tablosu belirtilmiştir.

Bu sayede Türkiye’de geçerli olan yüksek öğrenim sistemine göre yüksek lisans ve doktora eğitimi almak ve YDS yani yabancı dil sınavı skoru ile öğrenci kabul eden belirli eğitim ve devlet kurumlarına kabul edilmek isteyen binlerce aday diğer uluslararası İngilizce yeterlilik sınavlarından aldıkları puanlar ile başvuru gerçekleştirebilmektedir.

Yılda yalnızca iki kez gerçekleştirilen YDS sınavının aksine uluslararası İngilizce dil sınavları daha sık uygulanır. Bu yabancı dil yeterlilik sınavlarına giren her yaştan öğrenci, akademisyen ve profesyonel bu prestijli skorlarını CV’lerine bir artı puan olarak eklemekte, farklı kurum başvurularında da kullanabilmektedir.

YDS yerine TOEFL iBT, CPE, CAE, PTE Akademik sınavlarındaki skorlarıyla başvuru yapılabilen sınavlar ve eğitimler ise şöyledir;

Yüksek lisans programları, 

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS), 

Kamu personeli olmak amacıyla KPSS sınavı,

Doçent, doktora ve sanatta yeterlilik, 

Kamu kurumunda dil tazminatı hak etmek ya da yurtdışı görevlendirmeleri.

İngilizce Dil Sınavları ve YDS Denklik Tabloları

TOEFL IBT Dil Sınavı ve YDS Denkliği

Sınav tarihinizden 15 iş günü sonrasında sonuçları açıklanan TOEFL IBT sınavı, eksikleriniz ve kendinizi nasıl geliştirebileceğiniz konusunda fikir vermesi açısından yararlıdır. İstanbul, Denizli, Kastamonu, Adana, Eskişehir, Kayseri, Ankara, Gaziantep, Kocaeli, Antalya, Hatay, Malatya, Bursa, İzmir ve Mersin merkezlerinde uygulanır. İki yıl geçerliliği bulunur. Ayrıca bkz: TOEFL ve IETLS nedir? ne değildir?


CPE, CAE Cambridge English Dil Sınavı ve YDS Denkliği

TOEFL ve IELTS sınavlarının aksine sınırlı bir geçerlilik süresi olmayan CPE, CAE skorlarınız diploma niteliğindedir. Ömür boyu kullanabilirsiniz. İstanbul, İzmir, Eskişehir, Muğla, Mersin merkezlerinde katılım gösterebilir, sonuçlarınızı 5-7 hafta içerisinde alabilirsiniz.


PTE Akademik Dil Sınavı ve YDS Denkliği

Diğer dil sınavlarına göre daha ekonomik olan ve 5 iş günü içerisinde skorunu öğrenebileceğiniz PTE Akademik sınavı Türkiye’de İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Adana, Kayseri ve Denizli merkezlerinde gerçekleştirilir. En geç 3 gün öncesinden başvuru yapmanız tavsiye edilir. Sınavların açıklanmasının ardından iki yıl süre ile sınırsız sonuç belgesi alma hakkınız bulunur.


* Ösym’nin resmi web sitesinden alınan belgelere göre.

* Dünya genelinde geçerliliği en fazla ve en prestijli dil sınavlarından biri olan IELTS sınavının ise 2014 yılında alınan kararlara göre bu sınavlarla bir denkliği bulunmamaktadır.

1989'dan günümüze sektörümüzde öncü firma konumundayız. Sizde yurtdışında eğitim almak istiyorsanız bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.1 dakika içerisinde bilgi istek formu doldurabilir ya da (0212) 227 0 227 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED