Facebook Pixel Code
  • 0212 227 0 227
  • | 1989'dan Günümüze

Kanada Lise Eğitimi Avantajları

Kanada'da Lise Eğitimi ile Bir Adım Önde Ol!

Çocuğunuzun lise eğitimini dünya çapında tanınan bir diplomaya sahip olarak tamamlamasını istemez misiniz? Peki, Kanada’dan alacağı diploma ile Kanada harici birçok ülkede genel bir üniversite sınavına girmeden lisans eğitimine devam edebileceğini biliyor muydunuz?

Özellikle lise eğitiminin son iki senesinde başlayan üniversite sınav heyecanı ve stresi çocuğunuzun hem meslek seçiminde kararsızlığa hem de içerisinde bulunduğu stresli ortam dolayısı ile bazı derslerinden başarısız olmasına sebep olabiliyor. Sunduğu yüksek yaşam standardının yanı sıra modern sınıfları ve teknolojik imkânlarıyla yüksek eğitim kalitesine sahip olan Kanada’da çocuğunuz sadece lise son sınıfı okuyarak Kanada diploması almaya hak kazanabilir. Ayrıca kredili eğitim sistemi sayesinde ekstra dersler alarak daha erken mezun olup hedefine daha doğru bir şekilde yönelebilir. Bunun yanı sıra lise eğitiminin başında Kanada’ya giderek oradaki eğitim sistemiyle birlikte aynı zamanda Kanada’daki hayata ve çevreye daha kolay adapte olma şansını elde edebilir. Kanada’da lise eğitimi sadece derslerden ibaret değildir. Öğrenciler okul içerisinde sunulan çeşitli sanatsal etkinliklere katılıp ve sportif imkânlarından faydalanabilmenin yanı sıra, çeşitli kulüplere de katılım göstererek kendilerini diledikleri alanda zenginleştirebilirler.

Kanada Liselerinden mezun olan öğrenciler, Kanada Lise diploması haricinde lisenin son iki senesinde 90’ın üzerinde ülkede kabul edilen IB (Uluslararası Bakalorya) diploma programına katılarak uluslararası bir diploma alabilmekte. Ayrıca özellikle Amerika’da bulunan, üniversitelerin ders kredisi yerine de geçen ve bazı derslerden muaf olmalarını sağlayan AP (Advanced Placement) programına da dâhil olabilmektedir.

Çocuğunuz çok kültürlü bir ortamda eğitim alarak bilgi ve becerilerini daha erken yaşta keşfetmenin avantajını yaşamanın yanı sıra sahip olacağı birçok faklı milletten arkadaşları sayesinde genel kültür seviyesini de daha hızlı arttıracaktır.

Kanada liseleri hakkındaki tüm detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kanada’nın öğrencilerine eğitimde sunduğu bu eşsiz ayrıcalıkların yanı sıra neden Kanada diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte bu nedenle Lise eğitimi için neden Kanada’nın tercih edildiğinin bazı önemli faktörlerini sizler için sıraladık.

- Güvenli bir ülkede eğitimini tamamlama imkânı!

Kanada, dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkmasının yanı sıra ayrıca Birleşmiş Milletlerin dünyada yaşamak için tercih edilen en iyi ülkeler listesinde üst sıralarda yer alıyor. Kanada ayrıca düşük suç oranına sahip olması, olağanüstü istikrarlı ve sakin toplumuyla da öğrencilerin rahatlıkla eğitim alabileceği ülkelerdendir.

- Çok Kültürlü ve Samimi bir Ortamın Parçası Olmak!

Kanada, dünyanın dört bir yanından farklı milletlerden insanları ağırlayan ve ülkesine gelen yabancıların kültürlerini sürdürmesine teşvik eden ender ülkelerden biridir. Bu sayede farklı mutfak lezzetleri, yeni bakış açıları ve türlü eğlence etkinlikleri de dâhil olmak üzere inanılmaz çeşitlilik bulabilirsiniz. Çevrenizde olacak hareketli kültürel yaşam, dünyanın farklı yerlerinden gelen akranlarınızla iletişim kurmanıza ve 21. yüzyılda başarı için kritik olan temel becerilerinizi geliştirmenize destek olacaktır.

- Daha uygun fiyatlı eğitim ve burs olanaklarından faydalanma!

Yüksek eğitim standartlarına rağmen Kanada’da bir lisede eğitim almanın maliyeti Amerika veya İngiltere’ye oranlara daha uygun olmaktadır. Ayrıca Kanada’da bir liseden mezun olduktan sonra uluslararası öğrencilere özel olarak belirlenen önemli lisans burslarına da erişmeniz daha mümkün olmaktadır.

- Yabancı öğrenciler için sunulan olumlu göç politikaları!

Kanada hükümeti lisans ve lisansüstü mezunu olan uluslararası öğrencilerine daimi ikamet hakkı vermeyi amaçlayan ve göç politikalarıyla bu imkânı sunan bir ülkedir. Lise eğitimi sonrası üniversiteyi de Kanada’da tamamlayan öğrenciler de daimi ikamet hakkından faydalanabilmektedir.

Sınırların ötesine geçip çocuğunuzun eğitim hayatını en doğru şekilde planlamak sizlerin elinizde!

Global Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı’nın resmi temsilcisi olduğu birçok Kanada Devlet Lisesi ve Kanada Özel Lise alternatifleri sizleri bekliyor! Çocuğunuza en uygun liseyi bulmak, kabul şartlarını, ücretlerini ve daha fazlasını öğrenmek için bizi arayabilir, ziyaret edebilir veya bilgi istek formu doldurarak sizinle temasa geçmemizi sağlayabilirsiniz.

  • British Council
  • English UK
  • Feltom
  • IALC
  • ICEF
  • Quality English
  • Study World
  • Türsab
  • UED